Milyen mikrofont vegyek film/3d animációhoz?


#1

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy milyen mikrofont ajánlotok jó videók/filmek/3d animációk szereplők hangjainak a felvételéhez?

Az ár amit rászánok: 80.000-160.000
Esetleg még valamit mellé vegyek, ami jól jön egy animáció szereplő hangja alatt!?

Esetleg, ami A srácoknak van Shure SM7B az tökéletes lenne a célnak megfelelően!?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!


#2

Ezt csak úgy nem fogja tudni megmondani neked senki. Ezernyi tényező van, nem tudunk a tervezett projectjeidről semmit, sem azt, hogy egyáltán milyen szinten vagy.

A szövegből amúgy az jön le, hogy még nagyon az elején jársz, nincs jártasságod benne, nincsenek komoly célok, még valójában te sem tudod mit akarsz, szerintem ne költs el feleslegesen ennyi pénzt.


#3

Az SM7B valóban egy nagyon jó eszköz, viszont dinamikus mikrofon (“jobban kezeli” a zajos környezetet általában). Amire neked kellene lehetséges egy kondenzátor mikivel jobban jársz, főleg ha kontrollált a környezet (jól zajszigetelt stúdió), ezeket te tudod, nézz utána melyik karakterisztika fekszik a melóhoz jobban. Egyébként ha nagyon az elején vagy a témában szvsz elég egy relatíve olcsóbb példány is, pl egy Rode NT.
Elég highend cucc kell amúgy is visszahallgatni ezeket, ha ilyen van és kihallassz minőségi problémákat mehetsz akár feljebb, határ a csillagos ég milliós nagyságrendben.