TheVR Fórum

Milyen minőségi mobil VR szemüveget válasszak?

Azzal a kérdéssel fordulnék mindenkihez aki jártas a témában, hogy jelenleg hol tart a mobil VR szemüvegek fejlettsége és melyik vagy melyikek azok a szemüvegek amik közül érdemes választanom. Jelenleg egy Xiaomi MI 9 SE készülékem van, értelem szerűen ehhez keresek kompatibilis eszközt. 8 - 12-3e forint körüli árban gondolkodom, de ha van ennél ólcsobban is ami élvezhető élményt nyújt akkor természetesen az is szóba jöhet, de ha 15 ezer forintba is bele kerül egy jobb fajta, hát nem bánom :slight_smile: Leginkább 360 -as videók nézegetésére szeretném használni, de ezt a feladatot szeretném, ha élvezhetően és rendesen ellátná :smiley: A segítséget előre is köszönöm!

Szia! Sajnos rossz hírem van. Nem fogod tudni használni. Nem tudom mekkora mobil VR szemüvegek kaphatók manapság de általában úgy vannak megcsinálva, hogy pl. 5 coltól felfelé mondjuk 6 colig beleférjen egy telefon. A gond ezzel az, hogy a lencsék távolsága és a belátható terület ugyanakkora marad így egy 6 colos telefon kijelzőjéből jóval kevesebb pixelt látsz. Az említett készülék ha jól kerestem rá 1080p-s kijelővel rendelkezik. Ez még akkor is kevés ha a teljes képernyő látszana. A másik, hogy 360-as video két féle van: vagy 3D ami tök jó de a rettenetes adat mennyiség miatt gyatra minőségű. Vagy valmivel jobb minőségű de nem 3D. Kb. olyan mintha egy gömb alakü szoba közepén lennél és körbe lenne tapétáza egy poszterrel. Ami mozog mivel video. Van még egy másik műfaja a videóknak az xxx kategória, azok viszont 180 fokosak és jó minőségűnek mondhatók de ezzel az eszközzel lejátszva nem lesz az. Javaslom, hogy próbálj gyűjteni egy Oculus Questre, 64GB-os elég belőle. Mivel nemsokára kábellel is össze lehet kötni hvatalosan a PC-vel, teljes értékű Rift-et is ér. 1600p felbontású OLED kijelző, optimálisan elhelyezett lencsékkel, se PC se telefon nem kell hozzá.

Igen 6 colos és 2340 x 1080 felbontás.
Hát ezt sajnálattal hallom :confused:
Sajnos jelenleg egy ekkora beruházás nem fér bele nekem, de köszönöm a segítséget!

Ettől függetlenül ha találsz valami mobil Vr cuccot, vedd meg ha gondolod csak legyél felkészülve rá, hogy nem olyan az igazi VR élmény. Ne vegye el a kedved!

Gondoltam, hogy nem lenne olyan mint az igazi csak olyat keresek ami azért tűrhető minőségű mobilos változatban.

Ezekből egyébként választhatsz:
https://ipon.hu/shop/csoport/tv-monitor-projektor-vr/vr-egyseg?sortOrder=olcso

Nem tudom mi a különbség köztük, esetleg ha kinézel egy típust keress rá a véleményekre. Igazából a lencse minősége ami számíthat. Ezeknél mind a telefonod belső gyroszkópja érzékeli a mozgást ami nem túl precíz. Nem erre tervezték. A GearVR-ban már belső elektronika van de csak Samsung telefonokkal megy. Esetleg közbülső megoldásnak keress Oculus GO-t használtan. Az tökéletes folmezéshez és nem is veszettül drága.

50 - 55000 körül láttam használt GO-kat, az filmnézés szempontból ugyanazt tudják mint a drága Quest vagy Rift S. Játékok gyengébb grafikájúak valamint a kontroller nem enged annyi interaktivitást.

Meg nézem őket, köszönöm szépen a segítséget!

1 Like