Milyen nem szokványos dolgok szoktak titeket zavarni/felidegesíteni?


#1

Sziasztok! :slight_smile:
Kíváncsi lennék titeket milyen dolgok szoktak zavarni vagy felidegesíteni, amikről úgy gondoljátok másoknak ez akár természetes is lehet és semmi gond vele. A valóéletben, könyvekben, filmekben, zenében, emberi kapcsolatokban, akár videójátékokban (bugok, stb). Ami eszetekbe jut. (valamint beszéljük ki, hogy ki mit gondol a másik hülyeségéről) :slight_smile:

Nekem két dolog jutott eszembe hirtelen, de ha jön új ötlet, még leírom ide.

 1. Engem nagyon zavar amikor egy videós/streamel magyarul beszél és angol szlengeket fél/egész mondatokat szúr be. Ha végig angolul beszélne magyar létére nem zavarna, de ez a hibrid megoldás szerintem nagyon rossz. Nem kéne, hogy baj legyen vele, hisz úgy beszél mindenki, ahogy akar, de én a nyelv megsértésének érzem ezt. Próbálok minél jobban odafigyelni rá, hogy írok és lehetőleg ne legyen benne hiba. Lehet emiatt ragadt ez rám. Gondolom azért csinálják ezt, mert “menőn” hangzik, de szerintem nem az. Szerintem az a menő, ha valaki szépen, lehetőleg káromkodás mentesen tud kommunikálni. Valakit szokott ez még zavarni rajtam kívül?

 2. A második egy apróság. Fel vagyok iratkozva a FailArmy YouTube csatornára és a bakivideókban mindig zavar, amikor valaki elesik és még kb földet se ért, de már kiabálja a kamerás neki, hogy jól van-e. :smiley: Azt se tudja hol van, mi történt, még kb meg se állt. Honnan tudná mégis, hogy jól van? Várjon a kamerás egy pár másodpercet, aztán kérdezzen ilyet. :smiley:

Remélem ti is tudtok mondani még pár hasonlót, kíváncsi vagyok. :slight_smile:


#2

Van pár ilyen.

 • Hasonló a te példádhoz, mikor valaki pár szót tud angolul (vagy bármilyen nyelven) és állandóan azokat mondja megállás nélkül.

 • Mikor valaki magára akarja vonni a figyelmet, már kínos szinten.

 • Mikor egy fiúnak hosszú a haja, és valaki azt mondja rá, hogy emo-s, ergó azt se tudja mi a jelentése, de azért megemlíti tudatlanul, csak, hogy valamit odavágjon a másiknak.

 • Amikor valaki hangosan beszélget akár az utcán, akár telefonon.

 • Moziban való telefonozás. Legjobb mikor max. fényerőn görgeti a Facebookot.


#3

A mozizáshoz hozzátenném még azt, amikor valaki irritálóan hangosan eszi a popcornt, zörgeti a zacskót, és a filmből semmit nem hallani.


#4

Eszembe jutott még egy. :slight_smile:

 • Nagyon zavar, amikor valaki az interneten leszól valamit (pl egy filmet) úgy, hogy nem ír hozzá semmi indokot, csak hogy “Ez a film sz*r!”. Ha már ilyen szinten képes leszólni egy olyan filmet, ami azért nem egy Birdemic ránézésre is, akkor jó lenne, ha valami indokot is írna hozzá.

#5

Érdekes témát hozott nekünk @guenhwyvart :slight_smile: Na lássuk engem mik idegesítenek/zavarnak a legjobban.

 1. YouTube komment szekció és a “első” és társai kommentek:
  Miért kell ez? Én ezt sosem fogom megérteni… Ennyire élettelenek az emberek egy rétege, vagy mi a fene van? Anynira zavaró tud lenni mikor egy komolyabb témát hoz fel valaki a videójában, kikéri a nézői véleményét azt mitkap? “Első” , “Mezitláb nézem”, “like ha ez meg az” … Elég zavaróak ezek… És az a baj hogy a legtöbb videósnál előfordulnak az ilyen vagy ehhez hasonló useless kommentek. Miért nem lehet ép kéz láb kommentet írni, vagy ha faszság amit akarzs írni, akkor tartsd magadba… Egyedűl itt a srácok csatornáján, illetve Magyarósi Csaba-nál tapasztalni azt hogy értelmesek a nézők 100%ban. Többi helyen meg így elvannak.

 2. Túlzott moderáció/visszaélés a hatalommal/nem a legjobb ember erre a posztra: ilyent is tapasztalni néha, hogy sokszor diktatórikusan, reagál egy moderátor a közösség reakciójára pl.: mikor van Az-mo -ndjuk hogy van egy baki egy stream alatt, vagy esetleg egy vicces történés, és elkezdenek az emberek reagálni rá akár egy XD vel, akár kisebb vicces kijelentéssel, akkor egyből megy a vastag betűs kiírás, hogy fejezd abba,… hátde wtf? Nem a streamernek kellene ezt eldöntenie mikor hagyák abba a chat emberei a chatelést? Oké nyílván sok esetben túlzásba viszik a chatelők is, és ilyenkor jól jön ha kordában vannak tartva, de ez sokszor elég szigorúan. Meg a tipikus elszállás magadtól hogy te modi vagy, és akor megtelik vérrel a péló,…de nah ugyanmár. Ugyanolyan senki egy ember moderátori joggal, mint a többi user. Hagyuk picit az embereket jó érezni magukat, és ha valóban szükséges akkor sújtsunk le szavakkal, vagy akár a banhammerel.

 3. Tipikus melléd ülök úgyis a buszon emberek:
  Nah ezt nagyon nem szeretem! Reggelente leginkább, mikor foglalnád haverodnak/osztálytársadnak a helyet és valaki direkt azért is melléd akar ülni, úgy hgy a busz még csak félig van emberrel, tehát még bőven tudna hova ülni. Ezzel még talán nem is lenne gond, viszont amikor úgymond előjönnek a “zavaó tényezőikkel” pl.: büdösek, sok helyet foglalnak, azaz szétterülnek szinte stb
  Nyilván az én antiszoc feelengű életvitelem is sokat dob ehhez, és az emberekkel való hogy is mondjam kapcsolaokhoz, de nah.

 4. A retardáltak / okoskodó emberek:
  Mikor valaki retardált, játsza a fejét de semmi értelmeset nemtud az emberekhez szólni, de azért beszél folyamatosan, illetve beleköt a másikba. Nah az ilyeneket egyesével kötném fel egy magas fára, rövid kötéllel.

5.Az ellhallgatás / hazugság:
Amikor valaki csak kerülgeti azt hogy őszintén elmondjon valamit, vagy mást mond mint amit gondol. Nyílván vannak kegyes hazugságok, de nah, én jobban szeretem tudni az őszintét valakitől ha baja van, mint hogy hazudna nekem… Inkább legyen őszinte, megbízható!

Hirtelen ennyi jutott eszembe! Nyilván a dolgok emberenként, és életstílusonként változnak, én ezeket emelném ki most! :slight_smile:


#6

Ez majdnem olyan, mint az egyik “kedvencem”.
Tegyük fel, itt egy üres parkoló. Nagy örömödre látod, hogy van ezernyi hely, beparkolsz valahova.
Majd jön a …és a rengeteg többi hely helyett, odaparkol melléd, de úgy, hogy még az ajtót se tudjad kinyitni.


#7

Ennél már csak az jobb, amikor a Pláza WC-ben ott a sok üres piszoár és közvetlen melléd áll valaki vizelni. :smiley:


#8

Nekem főleg BKV-s élmények ezek.

1: A négyes üléseknél szoktam találkozni olyan bunkó tizenévesekkel, akik felrakják a lábukat a szembelévő ülésre. De úgy, hogy a cipőtalpa van a szövet részen. Iszonyatosan fel tudom húzni magam rajta, ők meg úgy csinálnak, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ott emberek ülnek, akik hordhatnak akár világos, fehér kabátot/ruhát is.

2: Az előzőhez hasonlóan a nagy szatyros/táskás emberek, akiknek a buszmegállóban tökéletesen megfelel a vizes, sáros föld, hogy oda lerakják a szatyrukat/táskájukat. De miután végre beáll a busz, akkor a szatyrot, táskát (aminek az alsó része nyilvánvalóan koszos, nem is kicsit) fel kell rakni az ülésre… Miért? Ha jó volt a koszos föld odakint, akkor a buszon miért nem jó a padló? Az koszosabb? És akkor a fenti okokból hasonlóan világosabb kabátú, ruhájú emberek utána ráülnek arra az ülésre… hát gondolhatjátok az eredményt.

3: Amikor tömve van a busz, alig van pár hely, de CSAKAZÉRTIS lerakja a (jelen esetben nem feltétlen koszos) csomagját az ülésre, nehogy leüljön valaki az utolsó helyre. Ezt valószínűleg azért is csinálják, mert nem akarják, hogy melléjük üljenek (és sok ember nem is mer nekik szólni, hogy leszeretnének ülni, amin meglepődtem), de velem megszívták, mert ha szabad, akkor szabad. Én leülök, nem fogok egy 40-45 perces utat végigállni.

4: Azok a nagyon aranyos párok, akik a testi szerelmüket mindenáron egy tömegközlekedési járművön akarják megélni, más emberek személyes szférájában. Én is szoktam együtt utazni a párommal tömegközlekedési eszközön, de egyszer nem jutott eszünkbe, hogy egy koszos buszon vagy villamoson éljük ki magunkat. Az a sok cuppogás nagyon zavaró tud lenni.

5: Aki fülhallgató nélkül hallgat zenét a tömegközlekedési eszközön. Ha már megvette azt a csuda drága telefont, akkor egy nyomorult fülesre miért nem futotta? :smiley: Nekem meg hiába van fülesem, ha túl közel van, akkor zavaró, mert nem hallom jól a saját zenémet. Más zenei stílusa meg egyszerűen nem érdekel.

6: Sokat utazom 2-es metróval és nagyon irritál, mikor a záródó metróajtót felfeszítik, hogy márpedig azért is felszállnak. Természetesen több alkalommal is volt ennek következménye, ugyanis sok alkalommal a felfeszített metróajtó utána nem volt hajlandó becsukódni valamilyen technikai jellegű probléma miatt. Persze mire kiérkezett a szerelő, aki elintézte, hogy becsukódjon az a szerencsétlen ajtó, addigra már 2 metró is elindulhatott volna. Tehát semmi értelmét nem látom egy metró ajtó tönkretételének, mert nem nyernek vele időt. Sőt, mindenki más késik miattuk. De biztos vagyok benne, hogy ők úgy élik meg, hogy nekik ez megérte.

Most hirtelen ennyi jut eszembe. :slight_smile:


#9

Ó ez kedvencem.

Szóval mi zavar/ idegesít?
Az emberek akiket zavarnak/idegesítenek dolgok! :smiley:
Najó csak vicceltem.

Sajnos sok ember életét teszi ki a dolgokon való rágódás, panaszkodás.
És ezt inkább a való életben figyeltem meg ehhez képest az internet elenyésző, úgymond kevésbé veszed magadra a dolgokat.

Miért is rossz idegeskedni?
Egyrészt baromira egészségtelen (stressz, stb van akinek konkrétan fejfájást okoz annyira felháborítják dolgok)
Másrészt időt és energiát von el olyan dolgoktól amiket fordíthatsz olyan gondolatokra amik a javadra válnak.

Kb 10 éve élek az ignoráció törvénye szerint több kevesebb sikerrel. Még tanulófázis.
Nehéz megállni. Sőt mindent lehetetlen. De jelentősen lehet redukálni ezeket.
Vizsgáld meg hogy az a dolog valóban hatással van a te életedre vagy csak érzelmileg beleforgattad magad.
Ha igen még azt is vizsgáld meg hogyha felhúzod magad és szóvá teszed azzal hatást tudsz-e gyakorolni a helyzetre. És ekkor rontanál-e a helyzeten? Nem-e az az igazi megoldás ha elsétálsz egyszerűen?


#10

Van egy ismerősöm, aki ugyanilyen nyugis típus, mint te. Annyira irigylem. Már csak azért is, mert alapvetően igazad van, hogy nincs értelme stresszelni magad a dolgokon, de én sajnos nem ilyen típus vagyok. Engem idegesít, ha az emberek nincsenek tekintettel másokra a legminimálisabb formában sem.


#11

Igazad van abban, amit írtál. El kell kerülni az idegeskedést amennyire lehet, de sokszor nem tudatosan tör rád, csak mint egy impulzus, legalábbis nálam.
Pl amit írtam bakivideós dolgot. Nem idegeskedek rajta, csak amikor látom, hogy ezt az esetet a videóban, akkor mindig eszembe jut ez a gondolatsor amit írtam és kész. Túl is léptem rajta. :slight_smile:
Azért is írtam a címbe, hogy nem szokványos, mert picit különlegesebb példákat szerettem volna olvasni, amik még akár viccesek is lehetnek. Nagyon sok olyan eset van és ember, akik olyan szinten képesek valakit felidegesíteni, hogy már nem tud uralkodni magán, ilyen emlékeket nem akartam feleleveníttetni.
Ha pedig már megtörtént az idegeskedés, nem jobb kiírni magadból egyébként, mint elfojtani? :slight_smile: A legjobb fel se venni a szituációt, de ha már felvetted, tudd lerakni is. :slight_smile:


#12

Engem az empátiámból és emberségességemből adódóan basznak fel dolgok, de egyébként egy halál türelmes ember vagyok, akit nehéz felbaszni. Óceán méretű a türelmem. Akinek sikerül felidegesítenie, az kap egy Nobel-díjat. Full toleráns vagyok mindenkivel :blush: Amúgy pedig lepattannak a problémák rólam és a gondok.


#13

Apám.


#14

Irigyellek. :joy:


#15

Én mivel nagyon racionálisan gondolkodok így ha valaki értelmetlenül vagy nem logikusan csinál valamit az nagyon szokott idegesíteni.
Emellett az apró kis zörejek/hangok amikor valaki kopog vagy ilyenek én pedig gondolkodnék az is jól fel tud húzni ja és a jó öreg tömegközlekedés is :grinning:


#17

Filmekben, játékokban milyen helyzetek szoktak idegesíteni titeket pl? :slight_smile:
Engem pl nagyon szokott zavarni, amikor nem logikus valami egy filmben vagy értelmetlen. Pl ma néztem meg újra a Deadpoolt és Francis karaktere nagyon zavar. Elvileg neki a reflexei nagyon jók, valamint nem érez semmit (khm, elvileg így azt se kéne éreznie, hogy el kell mennie WC-re szóval jó poén lett volna bedobni a filmbe, hogy pelenkát kell hordania XD). A film végén pedig átszúrnak a combján és a lapockáján is egy kardot. Szerintem ez a kettő olyan sérülés, ami után nem tudna még úgy harcolni tovább. (combszúrás vagy csonton át ment és/vagy valami nagyobb eret kellene érnie és/vagy az izmok nagy részét elvágnia, lapockánál pedig ahogy néztem a tüdőt érnie kellett volna a sérülésnek) Okoskodok, de az ilyen nem kifejtett vagy logikai bakik mindig zavarnak. :smiley:
A Harry Potter könyvekről ne is beszéljünk. :smiley: Imádom őket, nagyon magukba tudnak szippantani, de annyi benne a hülyeség és az értelmetlenség, hogy csak na. :smiley:


#18

@NemKriszti19 Az utolsó és utolsóelőtti pontod rám is vall. Egyszer már meg is jegyezték számomra, hogy tömegben máshogy viselkedek, sokkal idegesebb vagyok és, ha kérdeznek valamit akkor “odavakkantok”.
A gyereksírás meg pláne. Mondjuk az nem idegesít, de elképesztően zavar, főleg, ha mellettem van és az édesanyja még el se csitítja.

@guenhwyvart Játékokban az ismétlődés. Ezt úgy értem, hogy egy megoldási módszer ezerszer ismétlődik meg újra és újra. Ez az egyetlen dolog zavart az Uncharted 4-ben.


#19

Filmekben engem is zavarnak ezek a dolgok hogy valaki teljesen értelmetlen dolgot csinál, meg a “profi” katona nem használja ésszerűen a fegyverét stb. Még a sorozatokban mikor ugyan arra a sémára épül az összes rész az is elég idegesítő.


#20

Egyszer a villamost feszítette fel valaki, ami miatt lekéste a lámpát, evvel a menetidőbe 1-2 perces késés került, akkor azt mondta a vezető, hogy ha valaki még egyszer megpróbálja, mindenkit leszállít. :smiley:

Ahogy látom, sokakat csak a bunkóság zavar, ami teljesen természetes, hogy egy normális embert zavar. :smiley:

Mozi: Volt szerencsém olyanhoz, aki végig kommentálta a filmet, a megható részeket is, az nagyon felhúzott, a másik, aki a haverjának mindig előre megmondta mi fog történni a következő jelenetben…

Engem nagyon zavar, hogy az emberek nem képesek szelektíven gyűjteni a hulladékot. Szerintem tök egyértelmű, de azt látom, hogy nem tudják megkülönböztetni a vegyes hulladékot a papírtól és a műanyagtól. Bedobálják a koszos zsebkendőt, összekent kajás és pizzás dobozt, mosatlan tejes és gyümölcsleves dobozt, stb…


#21

Uhh, az is idegesít, mikor buszon (metrón, vonaton, űrhajón, vízilovon, kinek mi :D) két olyan ember, akik beszélő viszonyban vannak (nem akarják megölni egymást) nem egymás mellé, hanem két külön helyre ülnek le, de azért egymáshoz közel, hogy tudjanak beszélgetni. Ez végtelenül idegesít. Főleg, ha sokan vannak, és emiatt kell végigállni az utat, mert amúgy logikusan nem ülhetsz le mellé, mert a táskát/szatyrot/csimpánzt/unikornist felteszi a másik ülésre. :slight_smile: