Milyen tápegységet ajánlotok?

Sziasztok! :slightly_smiling_face:

Új Pc építés előtt állok és már csak a Processzor és a Videokártya van hátra, de azt javasolták nekem, hogy az eddigi Corsair VS550-es tápomat cseréljem le egy nagyobb kapacitású 80+Gold-os tápra. Nekem erre max 30 000 Ft-om lenne.
Nézelődtem már több helyen is, találtam is több (szerintem) megfelelő táp-ot de úgy gondoltam inkább megkérdezek hozzáértő embereket itt.

Az új Buildem fontosabb részei:

CPU: Ryzen 5 3600
GPU: (Még nincs meg a konkrétum, de bizonyosan egy RTX 2070 Super lesz)
Alaplap: Asrock B450m pro4
Ház(ez nem kerül lecserélésre): Thermaltake Versa H22

További infó, hogy a jelenlegi tápom az még pont befér a gépházba, de szerintem egy ennél nagyobb, bizonyosan nem férne be.

A válaszokat előre is köszönöm! :blush:


Ebben vannak táp-családok is. Bármelyiket.

5 Likes

Azt az alaplapot is cserélném valami jobbra azért, nem jó ötlet a lelkét is ki spórolni.

Ez most lett újonnan vásárolva. :thinking:

attól még lehet gagyi :man_shrugging: ha benne vagy a 2 hétben szó nélkül vissza kell venniük

2 Likes

Úgy is visszaveszik vajon, hogy miattam külön frissítették rajta a BIOS-t? Meg akkor lehet jobban átkell nézzem a fórumot, hogy 400ból ennél akkor jobb gépet rakjak össze! :smile:

igen, akkor is visszaveszik. Ha te otthon magadnak csinálod nem is tudnak róla, szóval ez nem lehet kifogás.

1 Like

Biosfrissítés nem akadály, csak ha elkeféled, itt ők csinálták és gondolom fizettél érte. Mindeképp kellet frissíteniük a 3600 miatt. Dobj rá némi lóvét akár egy b550-esre, ha ugy van.
Megnézheted a lehetőségeidet, viszont jelenleg több okból is érdemes várni a vásárlással pár hónapot.

2 Likes

Ha neten vásároltad, 14 napon belül írásban illetve szóban elállhatsz a teljes megrendeléstől, vagy csak bizonyos termékektől is, indoklás nélkül.
Ezután van 14 napod igazolhatóan visszajuttatni a terméket a forgalmazónak (postaköltség téged terhel). Igazolható visszajuttatáshoz futárszolgálat, vagy ajánlott tértivevényes postai csomag ajánlott, így vagy a futárszolgálat nyomkövetésével, vagy az ajánlott szelvénnyel tudod igazolni hogy te feladtad a csomagot 14 napon belül. A tértivevény plusz bebiztosítás, mivel átvételkor a forgalmazó írásban elismeri hogy átvette a csomagot.
Az átvételtől számítva 14 napjuk van, hogy a megrendelés/termék értékét visszajuttassák neked valamilyen módon (ez lehet készpénz vagy átutalás). Az eredeti megrendelés szállítási ktsg-ét nem térítik vissza, illetve valamennyi kezelési ktsg-et levonhatnak az eredeti árból.
Kivétel ez alól, ha a terméket kifejezetten a te kérésedre gyártották le/állították elő, de a BIOS frissítés nem valószínű hogy ebbe a kategóriába esik (leegyszerűsítve a dolog jogi részét, az alaplapot másnak is el tudja adni a jelenlegi állapotában). Csekkold a bolt ÁSZF-ét és keresd meg a termékelállásra vonatkozó részt, abban minden kapcsolódó információnak benne kell lennie.

SZERK.: Fontos! Az elállásod 14 napos határideje a megrendelés napjától ketyeg, úgyhogy nem érdemes sokat tösszögni rajta!

1 Like

Pont ez az eset érint most engem. Bár nem számtech, hanem egy akkus fúrót rendeltem, ami nem volt készleten, és a B&D cégtől kellett berendelnie az edigitalnak. Ez 2-3 hete volt, de lassan már beérkezik hozzájuk. Az árát már 3 hete kb elutaltam, és ugye leadtam a rendelést, de a fúrót még nem kaptam meg. Ez azt jelenti hogy a 14 napos elállás engem már nem érint?

Nyugi :slight_smile:
átvételtől pörög a két hét.

1 Like

P_D_1-nél a pont, rosszul emlékeztem! Közben ellenöriztem a Tv.-t.
Bocs!

1 Like