Milyen vidikarit, tápot ajánlanátok ehez a konfighoz?

Szerbusztok
Nemrégiben ujítottam fel félig a gépem értve ez alatt hogy procit alaplapot és ramot cseréltem a vidikari maradt meg a tápom elsősorba az érdekelne hogy milyen videókártyát érdemes e konfig mellé vemnni .
A Konfigom az alábbi :
Alaplap: Gigabyte B350m Gaming 3
Proci: Ryzen5 1600 (3.2 Ghz)
vidikari: Nvidia Gt 610 (régi konfigból maradt meg)
Ram : Kingston HyperX Predator (3000Mhz)
táp Chieftech GPS450W (régi konfigbol maradt meg)

Ezen kívűl szeretnék segítséget kérni abban hogy milyen fajta tápot kellene beujítanom majd ehez a konfighoz ha huzni szeretném a procit meg majd a vidikártyát amit a későbbiekben hozzá fogok tenni .

Szia,
nem írtál költségvetést. Anélkül sajnos nehéz lesz, mert ehhez a konfighoz 1080Ti -t is vehetsz ha belefér. A procid kihajtaná.
Szóval tulajdonképpen a legerősebbet vedd amit kapsz a pénzedért. Abból 2 ventis nem low-profile darabot. Főleg, hogy húzni is szeretnéd.

Ami a tápot illeti mondjuk: Seasonic FOCUS Plus 550W Platinum - 30k
Amúgy se érdemes a tápon spórolni, de ha tuning is lesz akkor meg pláne.

1 kedvelés

Bocsi hogy nem irtam árat igazándiból amúgy egy 1060ban gondolkodom vagy rx 580 ban ha lehetséges meg e mellé egy jó erős tápban ami ha véletlen ugy adódik még egy 1080 tit is kihajt később de egyenlőre az előző két kártyához jó táp
érdekelne .

Akkor annyi változtatás a táphoz, hogy legyen inkább a 650w-os verzió. (A lehetséges erősebb kártya miatt.)

Kártyából pedig teljesen jó egy 1060-as, 580-akat nem nagyon láttam normális árba már kb fél éve… Az, hogy melyiket vedd a 1060-ból pedig egy érdekes kérdés. A 6gb-os árai megint el vannak szállva rendesen, ahol viszonylag normális ára van ott nem biztos, hogy vennék kártyát… Én most emiatt is inkább a 3gb-os verzióra szavazok, főleg ha belátható időn belül szeretnél majd váltani erősebbre.

Igazából ha egy árban jutsz hozzá a két kártyához majdhogynem mindegy. Ha olyan monitorod van akkor ami FreeSync képes, akkor vegyél RX 580-at (feltéve ha nem sokkal drágább mint egy 1060), ha nincs FreeSync képes monitorod vagy éppen G-Sync-es ne adj isten, akkor vegyél GTX 1060-at.

Egyik kártyával sem jársz rosszul teljesítmény szempontjából, bár RX 580 többet eszik. GT610 után mindkettő hiperűr…

1 kedvelés

Köszi szépen akkor ilyen alkatrészek után keresgélek majd