TheVR Fórum

Minecraft, avagy a közösség véleménye a játékról!

Üdvözlök mindenkit!

Egy általános beszélgetést szeretnék kezdeményezni a játékról, kinek mi a véleménye róla, a fejlődéséről, mechanikáiról és ki hogyan játszik/játszott vele.

Nekem személy szerint nagy a múltam a játékkal (valahol még az alpha-ban játszottam vele elöször) és folyamatosan változott a hozzáállásom, most viszont eljutottam arra a pontra hogy kezdem unni a singleplayer/2-3 fős multit/lant. Ezért is indítom ezt a témát hogy hátha összejönne egy kis csapat akikkel egy kis fun playt összetudnánk hozni egy-egy hétvégére.

Ki mit szeret a játékban, kit mi fogott meg benne? Ha viszont nem szereted akkor miért? Pusztán kíváncsiságból kérdezem és beszéljük meg a dolgokat hiszen azért van a fórum :grinning:

4 Likes

Szia!

Régebben én is elég sokat játszottam a játékkal, körülbelül az 1.5 körül kezdhettem. A játék fejlődésében nem egy dolog nagyon nem tetszett. A gamehez rengeteg nagyon király mod készült, amik valahogy izgalmasabbá, érdekesebbé tett a játékot. Valahogy ezzel észrevehetően - lehet jogosan - nem barátkozott a Mojang és mindig valami olyat raktak a játékba, amit már egy NÉPSZERŰBB modder megcsinált, ezzel egyre szűkebbre véve a lehetőségeket, de - bár már nem játszok vele - így is látok még jó egyedi modokat.

Őszintén szólva régebben sem voltam szerverek aktív tagja, álljon az bármilyen nemzetiségű játékosokból. Természetesen én is játszottam a MesterMC-vel, de mindig azt is vagy egyedül vagy egy szűk baráti réteggel, mert sosem volt ott egy közösség vagy ha volt is, akkor igen csekély létszámmal.

2 Likes

Hát igen, ahogy fejlődött a játék úgy jöttek jobb/rosszabb dolgok. Nekem a személyes kedvencem a custom generate cucc volt amit most az 1.13-ban kivettek. Nagyon jó újítás volt és most meg kivették. Igencsak unalmassá tud válni egyedül egy jó idő után (nálam ez egy 4 év volt XD). Mi mindig is lanba vagy saját szerón toltuk viszont az utóbbi időben ahogy kiábrándultam a játékból fedeztem fel a modokat, és sajnos megrekedtem ugyanis nem volt senki aki játszott volna velem.

Egyébként a modpackek közül van egy jópár ami igen jó: 300-400 modod is tartalmaz némelyik vagy még többet és ugyan már 4 éves a gamerlaptopom de meghasalt rajta (ugyanis a minecraft egy krumplin is elmegy #kappa), egészen képesek feldobni a játék hangulatát, szinte egy teljesen új játék lesz tőle.

Én olyan 2011 környékén kezdtem el vele játszani.
Mind a mai napig jól érzem benne magam, de néha nem árt szüneteket tartani.
Ma már csak szerveren játszok a single playert nagyon rég otthagytam.
A közösségről pár szó: hát a magyar közösség ha lehet ezt egyáltalán közösségnek hívni nem a legjobb.Tujduk a minecraft a kiskorú embereknek lett kitalálva de ez néha nagy hátrányt ad a multiban. Amikor chaten olyat irogatnak és te is visszaírsz neki az szörnyű. De külföldön sokkal jobb a helyzet.

Maffiapetivel teljesen egyet értek. Kisebb korú gyermekeknek lett kitalálva. De azért még mindig megfog a játék új parancsai (látsd 1.13 ^-ek), meg hát a kreatívításod szab határt. Csak ne menj fel olyan szerverekre amelyet Facen, vagy egyéb helyen reklámoznak. Sok olyan szervezetek találkoztam ahol egy fő /meglehetősen kiskorú, mivel ékezetet nem használ (bocs akinek nem magyar a billentyűzete)/ elkezd káromkodni egy másik /ugyanilyen kiskorúnak/-nak. Szerintem a káromkodó, nem ismeretes a játékban, és (most a YTre és a Twitchre vonatkozik) a klikbéjtelesek is lehúzzák a jó hírét a játéknak.

Teljesen egyet értek veled.
Ha gondolod és szeretnéd tolhatjuk a játékot, ha még játszol vele csak dobj egy privit! :slight_smile:
És igen nagyon ritka a jó minőségi szerver, de általában azokon kevés játékos van.

Hello. Én is ott Alpha-ban kezdtem egészen 1.7.10 -ig végig ott voltam a frissítéseknél szinte ha más nem kicsit később de én már mikor megjelent a tekkit onnantól kezdve csak moddoltal játszottam szinte mivel az alap játék elég unalmas.
Másrészt alapvetően a játékot NEM KISGYEREKEKNEK LETT KITALÁLVA… Csak valami oknál fogva ez lett belőle… Csak nézd meg külföldön miket rendeznek egy gyerek nincs rajta csak felnőttek.
Amikor elkezdődött a youtube -on minecraft videók azután lett belőle hogy sok fiatal elkezdett videózni mivel potató pcről is megy az alapjáték /mondjuk 1.12.2 nél már eléggé gépigényes lett… főleg ha moddolod./
Vissza térve én máig játszok a játékkal szeretek építkezni haverokkal játszani én futtatom a szervert meg saját modpackot rakunk össze olyan 80-100 moddal :slight_smile:
A legjobb az 1.6.4 és 1.7.10 verzió :slight_smile:
Kíváncsi vagyok kiért velem egyet és ki nem :smiley:

2 Likes

Köszi a “felvilágosítást”. És már az 1.13 is olyan gépigényes lett , hogy nem lehet szerver és klienset egyszerre kezelni, meg nem lehet modolni se. És a modolásban igaz az 1.7.10 és az 1.10.2 jó hozzá. Modpackot én már sokszor raktam össze.

Egyetértek veletek egyébként :smiley: Az 1.7 volt az egyik legjobb modoláshoz de én mostanság 1.10-re épített modpackekkkel szoktam játszani :smiley: Az életkor szerintem meg mind1 hiszen ez a játék a fantáziáról szól, ha van fantáziád hozzá akkor tudsz vele játszani ha nincs akkor nem minid1 hogy 10 éves vagy vagy 40. Például itt vagyok én a barátnőmmel, én 20 barátnőm duplaennyi és mind a ketten élvezzük a játék minden aspektusát, majndem. :smiley:

1 Like

Kiskoromban a kedvenc játékom volt, mással nem sűrűn játszottam akkor minecrafton kívül, annyira lekötött. Mostanában már ez nincs, de a barátaimmal évente akár többször is elővesszük, és nyomunk egy survival-t :smiley: Általában megunjuk, mire az End-hez érnénk, de néha Tekkit, néha Vanilla, mikor mihez jön meg a kedvünk. Imádom a játékot a sok sok lehetőség miatt, hogy tényleg azt csinálok benne, amit akarok, és ahogy én akarom, viszont nem szeretem az emberek megítélését róla. Mostanában olyan dolgok jönnek be már a játékba, hogy csak nézek… Különféle blokkok, új állatok, stb… Nem tudom, nekem a régebbi nőtt a szívemhez, azt szeretem a legjobban, főleg a tekkitet ^^

1 Like

Hali, én olyan 2012-2013 között kezdtem el játszani a játékkal. 2014 év vége fele elkezdtem egy Minecraft szervert csinálgatni (bérelt szerveren) 2015 nyarára napi 30-40 játékos értem el. Sajnos gyakran meggondoltam magam és teljesen előről kezdtem. Ezért 2016-ban alig volt játékos. 2017-ben folyamatosan készült a szerver és nyár vége fele megnyitott. Nagyon kevés ember volt fent, max. 10 ember. Tavaj pedig a legtöbb szerver megszünt és az én észrevételem alapján nincsen többé annyira nagy igeny a szerverekre mint régebben. Picit olyan mintha kihalt volna a játékosok 95%-a, legalábbis Magyarországon. Ezért be is zártam a szerveren. Illetve azért is, mert meguntam a játékot. Ősz közepétől nem is játszottam a játékkal. Most év elején körbe néztem, hogy mi van a játékkal. Kipróbáltam az új Snapshotot és szerintem mostanában a frissítések semmi nagy változtatások bármit és segítenének az élvezeten és a népszerűségén. Úgy tűnik mióta a játék eredeti készítőjem, Markus Alexej Persson eladta a Mojangot nincsenek olyan nagy dobások a frissítésekben. Még mindig szeretem a játékot, de már kezd unalmas lenni. Ha a Mojang nagyon akarná akkor megtudná javítani a játék népszerűségét. Persze nem biztos, hogy igazam van. Mostanában más játékok lettek népszerűek, pl. Fornite. A Fortnite egy nagy szégyen. Főleg a kreatív módja.

Off: miért? :smile: Mindenki szidja, de nem mondják el, miért rossz.

2 Likes

Azért, mert nekem olyan erőltetettnek tűnik a Fortnite. Játszottam már a Fortniteal és már amikor beléptem megcsapott az a gyökér főmenü zene. Illetve a játéknak ilyen “gyerekes”(bonyolult lenne pontosan leírni) kinézete van és nekem ez nem tetszik. Látszik, hogy ki a célközönsége a játéknak.

A Fortnite az én véleményem szerint továbbra is egy vicc. Valójában egy nagyon lebutított rajzfilmes grafikája van amihez nem kell semmi hogy elfusson (a jó öreg “egy krumplin is elmegy” mondat illik ide) egy gépen. A célközönsége a gyerekek egy tény de miközben a játékok egy része (egyre egyre kevesebb) tanít valamire vagy fejleszti valamelyik kézséget (pl.: Minecraft kreativitás) addig a Fortnite nem ad semmit hozzá az egészhez. Persze vannak jó dolgok is benne de én nem emelném ki őket mert közben sok rosszat is kap a gyerek. Felnőttek számára vagy azoknak akikbe szorult egy kis érett gondolkodás azoknak már nemigazán ajánlom a játékot, vagy inkább a műfajt.

Visszatérvén az eredeti témára a Minecraft nem halt ki túlságosan SŐT, fejlődik és gyarapodik tovább. Nemrégen néztem hogy még mindig vannak különféle szerverek amiken több száz aktív játékos van (persze ezek nem magyar szerverek). A magyar oldalon az alap játékos bázisa a játék hype korszakából már felnőttek (lásd én) és vagy mással játszanak vagy nem játszanak vagy nincs idejük játszani.

2 Likes

A Minecraft a Microsoft mesterséges általános intelligencia kutatási platformja is (https://github.com/microsoft/malmo). Mi is teszünk vele egy kísérletet a DEAC-Hackersben, van programozás, gaming és esport ambíció is. Itt futtatunk pár napja egy szervert: 193.6.135.126:8080

1 Like

Kedves Kollégák!

Tudtok esetleg bármilyen szinten lelkesedni, érdeklődni, szakmai párbeszédet folytatni, esetleg részt is venni, vagy talán ennyivel vagy akár ezeken túl valamilyen értelemben segíteni a mellékelt anyag kapcsán a tárgybeli törekvéseinket, elképzeléseinket?

Egyelőre a kezdeti tapasztalatokat szeretnénk megszerezni, ennek része a mellékelt munkaanyag.

http://smartcity.inf.unideb.hu/~norbi/DEACH/DEACHMinecraft005.pdf

Köszönettel,

Norbi

Sziasztok!
Két kérdésem lenne.

  1. Hova kell bemásolni vagy feltelepíteni a leszedett textura packot?
  2. Le szeretném tölteni (shadermods.com) a Chockapic13 (nem kell vélemény róla) de letöltésnél ezeket találtam: V7 Lite ; V7Low ; V7High ; V7 Ultra ; V7 Extreme ; V7 Beta versions
    Ezekből melyik micsoda és ha letöltöm hogy telepítsem azt?
  1. Keresd meg a .minecraft mappádat azon belül lesz egy “resourcepacks” nevezetű mappa , oda be kell másolni a .zip kiterjesztésű resourcepack-eket.
    2.a | Ahogy olvasom ez Shader, vagyis moddolva érhető el. Optifine segítségével be tudod tenni. (Felmész az oldalukra a V7 (…) Verziókból megnézed melyik Minecraft-os verziót támogatja. Például : 1.12,1.13… És olyan optifine verziót töltesz le, majd telepítesz fel. !Optifine telepítése előtt egyszer már az adott verziónak futnia kellett/le kellett települnie! Hogy a shaderket is be tedd , az optifine automatikusan csinál neki egy shaderpacks (Vagy hasonló nevű) mappát, oda kell ezeket tenni , ugyanúgy .zip formátumban (Nem 100% hogy .zipbe, lehet ki kell csomagolni) , majd visszaméssz a játékba és kiválasztod az adott Shaderpacked.)
    2.b | Ezek közül Lite, Low , stb… az a különbség hogy milyen nagy felbontásban akarod látni a shadereket. Pl ha régi kis kártyád van (pl egy gt730-as) akkor vagy 10-15 fps-el indul el a Shader, vagy a Lite-al meglesz a 30. A shaderek mind GPU igényesek, ahhoz mérd be a Lite, Low… Verziót milyen GPU-d van.
1 Like

Nincs olyan mappám amit említtél, a shadersmods oldalon meg nam látom sehol a legújabb 1.16.1-es verziót

Szia @feliciaa6kitcar!

Nem tudom milyen MC-t használsz, de próbáld ki ezt : https://tlauncher.org/en/

Ha regisztrálsz az oldalukra, akkor skínt is tudsz használni!
Én ezen keresztűl játszok.
1.16 rajta van,de még nincs Optifine támogatása neki. Amint lesz, azt majd meglátod a kiválasztható verziók között.
Majd aztán megkeresed a .minecraft mappát ls ott már benne lesz a resourcepaks mappa.

Remélem tudtam segíteni!