Minecraft szerver csatlakozási probléma

Sziasztok.
Ne kövezzetek meg, de az alábbi problémába szeretném a segítségeteket kérni.
Keresztfiamnak vásároltam a microsoft store-ból karácsonya egy minecraft-ot, PC-re. Annak rendje és módja szerint le is töltötte, feltelepítettük, minden rendben volt.
De amikor csatlakozni akar bármilyen szerverhez, akkor a következő hibaüzenetet kapjuk: “Failed connect to server. Failed to log in: The authentication servers are currently down for maintenance”

Az érdekesség a dologban, hogy a testvérének a gépén aki ugyanarra a netre csatlakozik( switch-en keresztül osztják a netet a két gépre) , és szintén van a gépén minecraft ha azon keresztül lép be a saját felhasználójával akkor tud csatlakozni bármelyik szerverre.
Mi lehet ebben az esetben a megoldás? Van valakinek olyan gyereke, vagy ismerőse aki már találkozott ilyen problémával, hogyan oldódott meg?
Amit probáltam már, tűzfal beállítás( minden enegedélyezve a minecraftnak), tűzfal, vírusvédelem ideiglenes kikapcsolása. Egyik sem oldotta meg a problémát. sajnos.

Előre is köszönöm a segítséget.

Nincs a Microsoft fiók “család” hoz adva? Ha hozzá van, akkor a “felnőtt” tagnak engedélyeznie kell a “gyerek” számára az online játékot.

3 kedvelés

Szia. Nincs hozzárendelve. Ugyanazok a beállításai mint a testvérének ahol megy a játék

Sajnos továbbra is fennáll a hiba, Nincs hozzárendelve családi felügyelet, Router újraindítás is megvolt, nem oldódott meg a probléma a tesó gépén, aki ugyanarra a routerre csatlakozik, simán megy. A két gép beállításait lépésről lépésre átnéztük, minden ugyanaz.

Valakinek esetleg ötlet?

Köszönöm, előre is.