Mini-ITX buildben kérek segítséget


#1

Sziasztok, első általam összeállított gépről kérném a véleményeteket. Eddig csak laptopom volt ezért új vagyok ezen a téren.A gépet játékra és munkára egyaránt fogom használni (PUBG, BF1, Autocad). A fórumon sok bejegyzésben utánaolvastam a témának de szeretnék biztosra menni, nyugodtabb lennék ha hozzáértő ember is véleményezné.
Az általam összeállított gép:
Ház: FRACTAL DESIGN NODE 202 (tetszik ez a ház és számomra fontos a hordozhatóság is ezért ehhez ragaszkodnék)
CPU: AMD Ryzen 5 2600
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB GDDR5 (tudom ez gyenge a procihoz képest de egy éves távlatban tervezem bővíteni GTX 1070-re)
Alaplap: Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI
RAM: Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16
SSD: Samsung 500GB 970 EVO M.2 PCIe NVMe
Tápegység: Chieftec CSN-550C 550W Gold (ebben várok javaslatokat ha tudtok jobbat, a ház mérete miatt 64 mm magas lehet maximum)

Válaszokat előre is köszönöm.


#2

Teljesen jó, bár tápból inkább más márkát néznék, a SilverStone-nak vannak SFX tápjai


63.5mm magas :smile:

Egyébként a kártyád jó a procihoz, egyetlen baj vele hogy 3GB-os, ami 1080p-n gyorsan kevés lesz. Ha van 6GB-os Mini-ITX modell, inkább azt venném. Sőt, ebbe a házba még kisebb 2 ventis kártyák is beférnek, pl:Márcsak az árra kell figyelni


#3

Köszönöm a hozzászólást a tápot le is váltom de a videókártya szerintem marad erre a fél egy évre ahogy teszteket néztem szerintem elég és ár érték arányban is talán jobb.


#4

Ahogy érzed :slight_smile:
Amúgy Pistiéknek volt buildje ebben a házban, belinkelem hogy lásd milyen ebben épiteni :slight_smile:


#5

Van még kérdésed? :slight_smile:


#6

Köszönöm a linkeket megnéztem a videót :slight_smile: Amiben nem voltam biztos az a táp mert azokkal nincs tapasztalatom. Még a RAM választása volt körülményes hogy az alaplappal és a GPU-val is kompatibilis legyen azért válaszottam a magasabb órajelűt mert azt olvastam az AMD procik teljesítény stabilitását javítja. De azthiszem más kérdésem nincs.


#7

Azt hozzátenném én is, úgy látom befér, MINDENKÉPP 2 ventillátoros kártyát vennék.


#8

Miért? Kicsi, viszonylag limitált légmozgású házban egy blower kártya pont jó, mert kinyomja a levegőt a házból. Persze 1070-nél már én se biznám egy ventire a dolgot


#9

Nem is a stabilitását, inkább a teljesitményét javitja. A Ryzen felépitése nagyon igényli a gyors memóriát, de jól választottál. Ha mindenképpen stabilitásra hajtasz, érdemes az alaplap támogatott listájáról választani a memóriát.

Ezt nem igazán értem. A videokártyád teljesitményét a GPU teljesitménye és a VRAM teljesitménye befolyásolja (meg a hőmérsékletek), a rendszermemóriának semmi köze hozzá


#10

Elírtam CPU-t akartam bocsi :confused:


#11

Nem gond, jó hogy utánanézel e dolgoknak :slight_smile:


#12

Off: ilyen ember ől kellene több


#13

Ugyan ebbe a házba építettem én is, amit tapasztalatként tudnék javasolni, hogy a gpu nál van lehetőség ugye két darab ventilátornak. Na már most szerintem ha nem is kettőt, de egy ventit tegyél bele, és lehetőleg a kártya hátsó részéhez. Ez nem a gpu hűtésben lényeges, hanem mivel a node202 ben semmi hűtése nincs a hdd/ssd nek, ezért a kártya hátsó fele könnyen kellemetlenül megdobhatja a hőmérsékletet, mivel ottvan mellette.


#14

Kicsit szemléletesebben: a zöldnél lesz ugye a ssd/hdd , a rózsaszín helyre kell a venti:(Ez nem az én buildem , :slight_smile:)


#15

Láttam korábban, hogy kérdeztél az én posztom alatt a buildről, gondoltam akkor válaszolok ide.
Mellesleg a komponensek nagy része nálam is ugyan ez volt, annyi külömbséggel, hogy jobb kártyával, amit nálad is tudok ajánlani, ahogy már beszéltétek korábban.


#16

Köszönöm a választ :slight_smile: gondoltam a HDD melegedésre ezért választottam m2 SSD lapot amit az alaplapra kell bepattintani azt a tartó lapkát nem is fogom kihasználni, valószínű bele se rakom. De tervezek rakni bele egy ventit a szellőzés végett mindenképp csak nem tudom mekkora fér bele a kártya mellé ezért nem rendeltem még.


#17

Érdemes megnézni a gyártó oldalát a házzal kapcsolatban és kicsit számolgatni hogy mekkora fér be


#18

Jó viszonyítási alap lehet , hogy nekem egy msi gtx 1070ti gaming , volt benne , az a böszme piros , és elfért. a vastagság sem volt gond , két darab 2,5ös venti volt alatta , és így volt pár miliméter hely közte , nem érte össze. szóval vastagságra nem ajánlanék ennél nagyon kártyát… szélességre is talán ez lenne a limit , abban az esetben , ha nem elég rugalmas a kábeled , ugyais az oldasó tápkábel merevsége miatt gondok lehetnek , amikor rátennéd a tetején… szóval egy szó mint száz , úgy mondanám , hogy az általam használt kártya “pont” belefér , nagyobbat nem ajánlanék.


#19

Ha már itt vagy zagazon megragadnám az alkalmat és a proci hűtőre is rákérdeznék végül a gyári belefért a házba?


#20

A 2600 hoz adott wraith stealth tökéketesen belefér, és igazából elég is a 2600hoz, ha nincs képben az oc.