TheVR Fórum

Mining munka közben?

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a hozzáértő közösséghez. Napi 8-10 órát használom a gépem irodai munkára (zoom, levelezés stb) és arra gondoltam, hogy ezidő alatt akar futtathatnék valami mining programot is, szerintem nem igazán kavarna be és mivel a gép úgyis fut, nem dobná meg nagyon a számlákat se. Mi a véleményetek ? Lehetne ezzel pénzt keresni ? (sok kicsi sokra megy) Ha igen, hogyan kezdjek hozzá ? Éjszaka is mehet a gép, a szellőzés is nagyon jó a házban.

A jelen konfigom
X570 Aurros pro
3700x
2x16 Corsair 3200mhz
2080TI
Seasonic gx750 gold

Köszi a tippejet és segitséget

Ha én a főnököd lennék és az irodai gépről csinálnád még aznap kirúgnálak. Ha otthon vagy, akkor akkor sem hiszem hogy ilyen egyszerű, akkor mindenki csinálná. De ez csak az én véleményem, várj meg másokat is.

magamnak dolgozok :smiley: és itthoni géppel :smiley: sikerült mefogni a lényeget :smiley:

3 Likes

Ethereumnak nézz utánna. “Kis” tételben azzal éri meg foglalkozni

1 Like

Ezt nem írtad sehol, így nem is tudhattam. Ezért van ott az a bizomyos “ha”.

Hát azért gondolatod, hogy nem ilyen vasat adnak céges alkalmazásokhoz :smiley: de ha saját gépről dolgoznek mint alkalmazott, akkor sem kérhetné számon a főnök mi fut a háttérben. :smiley:

Köszi, mégnézem! Olyasmiket láttam, hogy egy 1080ti 170 dolcsi tud egy hónapban hozni, a 7700k meg 120 körül. Ha ezt egy 2080ti-al és 3700xel megtolnam, lehet meglenne a napi 20 óra futtatasal a 300 dolcsi havonta

1 Like

Számlát nem tudom mennyire dobja meg, de azt tudom, hogy míg nálam a gép GTX 1080-al irodai használat mellett 40-60W körül fogyaszt, addig egy GPU benchmark alatt ez 270-300W körül van. Plussz szerintem nem árt belekalkulalni az amortizaciot is, mer nem mindegy hogy mennyi ideig megy full terhelés alatt az GPU. Gondolom ha egész nap bányászol, hamarabb beadja a kulcsot.
Viszont a tapasztalatokra kíváncsi vagyok!:slight_smile:

3 Likes

Jó ez jogos, de szerintem a ez a gép alapjaraton is felvesz 300w-t most (mint laikus), akkor az a 450-es csúcs fogyasztás nem dobna olyan sokat. Ez a 170 és 120 dolcsi elvileg nett, tehát már a számlák költsége levonásra került belőle. Anno valami 1 év alatt hozta vissza a 1080TI az árát a fórumon írok között. Tehát ez a havi 150-170 dolcsi vállalható abból kiindulva, hogy milyen magas áron mentek ezek a karik. A degradacio meg ugye a magas hőfokbol adódna, amit undervoltingal lehetne orvosolni. A 2080ti most is 75 fok körül tetőzik 115% pw limittel. Sztem ha 100ra levenném és undervoltolnam 55-58 fok körül megállna terhelés alatt, amivel szerintem évekig bírná a terhelést (megint csak mint laikus gondolom). A ház pedig nagy, 3 venti megy elől, 2 hátul, szóval a vrm is bírná szerintem, főleg h a 3700x tetőzik 4.3ghzn

Jobban jársz, ha kriptó fórumokon kérdezel utána, ott hamarabb kapsz választ.
Pár meglátásom amúgy itthagyom:

  1. Ha jól tudom, évekkel ezelőtt is már csak a kínai mining ringekkel lehetett jó pénzt kihozni a bányászattal.
  2. Onnantól hogy ilyen réteg dolog (most esetedben ez a bányászat vagy úgy általánosságban a kriptó)
    eljut a mainstreambe és hozzád hasonló totál laikusok elkezdenek róla kérdezősködni vagy esetleg belevágnak garantálja azt, hogy már nem éri meg és a legtöbb pénz rég kiszívták belőle a cápák…

Tehát.Vágj bele!A pesszimista,cinkus, miskák szerint sosem érte meg.

1 Like

Anno évekkel ezelőtt még bányásztam. Több videókártyás Rig-en. Felfűtötte a lakást, és horribilis villanyszámla jött ki, de még úgy is megérte. :smiley:
Aztán ugye szépen leeresztett a lufi. Ma már szerintem ha kis tételben tolod, és ha csak nincs ingyen az áram akkor ne nagyon vágj bele. Főleg, hogy van sokkal jobb megoldás. Lásd a Stake-elés, Yield Farming, vagy akár lehetsz LP, avagy Liquidity Provider. Persze kell hozzá egy alaptőke. Értelemszerűen minél nagyobb annál jobb. De pl Stable Coin-ba (Tether, USDC, DAI, stb) rakva a heves árfolyam változásoknak nem leszel kitéve, de ugyanúgy kereshetsz vele, és nem kell kínlódnod a miner programok beállításával, megúszod a villanyszámlát, és a hardveredet sem gyötröd szét. AAVE, YFI, SNX, stb… annyi lehetőség van már mióta a DEFI berobbant, mint égen a csillag.
Ezeknek a dolgoknak olvasgass utána inkább…szerintem. Az tuti, hogy ezek az APY-ok kenterbe verik az összes banki kamatokat. :smiley:

https://www.coingecko.com/hu?category_id=yield-farming&view=market

1 Like

Valóban, de egy örök alapszabályt sose feledj: a hozam és kockázat párban jár :slight_smile:

2 Likes

Meg befektetni csak azt szabad amit nem sajnálsz ha elbuksz.

@s0pr0n Ez ilyen tőzsde szerűség?

1 Like