Mire képes a közösség?

Sziasztok!

Elöljáróban annyit szeretnék mondani hogy nem szeretnék “jótékonysági lavinát” elindítani, ezért ha úgy gondoljátok hogy nem fér bele akkor sincs semmi baj. :slight_smile:

A sztori csak annyi hogy ma reggel a kávémat iszogatva egy konzolbolt bejegyzésén, illetve alatta egy párbeszéden akadt meg a szemem. Annyi a lényeg hogy egy szokásos marketing poszt volt egy játékkal kapcsolatban amire egy srác azt írta hogy sajnos a rokkantsági nyugdíjból nem jött neki össze a konzol. Az érdekes - és számomra szimpi - válasz az volt hogy bármikor bemehet a boltba és játszhat amennyit és amivel szeretne. :slight_smile: Innen jött az ötlet, hogy mi lenne ha a gamer közösséggel karöltve meglepnénk a srácot egy konzollal. :slight_smile: Most azon vagyok hogy megtaláljam a megfelelő csatornákat, így nektek is írok. Arra gondoltam hogy mi lenne ha mondjuk egy reggeli live alatt egy donate akciót csinálnátok ahol gyűjtenétek neki, vagy ha esetleg van valami más kapcsolatotok akkor azon keresztül lehetne segíteni. Ha érdekel az ötlet és tudok segíteni bármiben szóljatok és kezdő felajánlásként - tudom nem sok de kezdetnek talán ez is segít - 5000 jó magyar forintot bedobok a közösbe.

Köszönettel :
Soltész Balázs

P. S. :
Ha veszprém felé jártok szívesen csinálok egy hambit nektek. :slight_smile: Referencia kép hogy milyen minőségben dolgozom az alábbi linken elérhető:

Sajnos a képet valamiért nem engedi beilleszteni de elküldtem mailben is vagy ha érdekel a téma titeket akkor keressetek meg Facebookon. Köszi! :slight_smile:

Csak sikerül így vagy úgy :stuck_out_tongue: Ezt nem reklámnak szánom úgyhogy ha szabályt szegett szóljatok és törlöm. Köszi! :slight_smile:

3 Likes

3 Likes

Ha szeretnéd hogy bekerüljön a topikod egy Happy Hour-ba akkor jelöld be az adott hónapra!

1 Like

Köszi módosítottam :blush:

Lehet hogy én tudom rosszul, de mintha már mondták volna a srácok, hogy szeretnének külön így jótékonykodni…
Ha tévedek akkor bocsi. ^^"

Már nem azért, hogy kötöszködjek, meg minden, de abba is belegondolt valaki, hogy mi lesz, ha a srác kap egy ilyen konzolt???
Szegény srác megkapná ünnepélyes keretek között, aztán nézegetné a pocán és max filmezgetne róla, mert azt még meg lehet oldani (illegálisan) ingyen.
Viszont ha játszani is akar akkor megint gyűjtés lesz szervezve neki, hogy legyen pár játékja aminek darabja 20ezer fölött van?

Ha tényleg ez minden vágya a srácnak akkor persze segítsünk, de van-e hozzá elég kerete, hogy ki is tudja használni a jövőben?

3 Likes

Hol árulsz ilyen szép hambikat? Veszprémben lakom, jártam egy pár helyen, de sehol nem ilyen guszta a burger. :fearful:

2 Likes

Árulni nem árulok de nagyon szeretek sütögetni :slight_smile:

Ha elindulni egy ilyen akció akkor pár játékot bele lehetne tenni a csomagba. Később pedig ezeket el tudja adni használtan hozzá lehet jutni régebbi játékokhoz. Ezt akár el is lehet mondani neki. Ennyi :wink:

2 Likes

Az ötlet nagyon jó, a szándékod pedig kifejezetten dicsérendő és példaértékű :slight_smile: Viszont én nem feltétlenül ebben gondolkodnék. Ha ez összejön, akkor szívesen donate-elek ennek a srácnak is. De ha igazán nagy volumenü segítséget akarunk adni valahova, akkor akár havonta lehetne ilyen formában gyűjtést rendezni a Srácokon keresztül, akik eljuttatnák a pénzt a megfelelő helyre.

Én pl. a beteg gyerekeket sajnálom/sajnáltam egész életemben a legjobban. Ha ilyen akció lenne és sikerülne egy gyerekkórháznak vagy gyerekmentőnek vagy bárminek, ami elősegíti a gyógyulásukat, akkor abba nagyon szívesen csatlakoznék. Akár, ha nem is itt döntjük ezt el, de egy külön topic is lehetne ennek, amit aztán a srácok is megnéznének és eldönthetnék, hogy lehet-e ezzel kezdeni valamit vagy ilyen szinten nem szeretnének belefolyni.

A gyerekek a jövőnk, segítenünk kell Őket, ahol csak lehet.

4 Likes

Tényleg nem rosszindulatból, de sajnos nagyon sokan vannak hasonló helyzetben, szerintem unfair ha egy embert úgymond kiszedünk a tömegből és neki gyűjtünk. Persze itt nem nagy összegről van szó, vannak ismerőseim egy videojáték boltban, egy sima PS4-et már 60-70ezer körül be lehetne szerezni számlával mindennek, ha lesz valami a dologból akkor én is szívesen hozzájárulok, tartsunk össze, segítsünk egymásnak!

@tigerthebest1989 Teljesen egyet tudok veled érteni, én is gondoltam már hasonlóra. Rendszeresen követem Magyarósi Csabát a youtubeon, neki is van egy “programja”, ahol az éhező gyerekeknek gyűjt folyamatosan, illetve az emberek a vásárlásaikkal támogatják őket, de ez részletkérdés. Jó lenne, ha akár egyszeri alkalommal, tényleg mondjuk egy kórháznak lenne egy jótékonysági stream, de ha egy folyamatosan működő támogatási rendszer kialakulna az még jobb lenne, szerintem nyiss neki egy külön témát a Happy Hour rovatban, megérné beszélni róla!

Van igazság abban amit mondtok, persze sok mindenkit lehetne támogatni és sokan rosszabb helyzetben is vannak. Másoknak meg máshogy lehetne segíteni. Én csak random találkoztam ezzel a szituval, még csak nem is ismerem sem a boltot sem a srácot, csak megtetszett hogy így reagált a bolt(os), és gondoltam pont itt pont most pont ennek a srácnak jó lenne segíteni. Mindenki aki úgy gondolja megtalálhatja a maga módját a jótékonykodásra, én most ezt találtam. Eddig és ez után is egy hajléktalannak adogattam az összes aktuális aprómat az ABC előtt, most pedig ennek a srácnak próbálok segíteni. Ha ez nem jön össze, viszont a TheVr közösségben ennek a posztnak a hatására sikerül jobbá tenni mások életét adakozással, akkor én ugyanúgy fogok neki örülni. :slight_smile:

1 Like

Nagyon jó a szandék és remélem nagyon sok emberhez eljut majd ez es hogy nagyon sok ember csatlakozik majd de sajnos nagyon fiatal vagyok (14 eves) es mivel meg nincsen sajat szamlam,bakkartyam nem tudok hozzajarulni!De Nagy RESPECT neked hogy ez eszedbe jutott!:smiley:

1 Like

@h_jani_87 megpróbálom ma feldobni ezt a labdát, ha nrm is a mostani HH-ban, de a Srácok bizros elolvassák és akkor majd valamikor szó lehet róla.

2 Likes

Szerintem is jó ötlet, meg szép gesztus,de ha egy valakit kiragadunk a tömegből az a többi hasonló helyzetű emberrel unfair.
Szerintem is jobb lenne egy nagy volumenü gyűjtést szervezni egy támogató szervezetnek.

1 Like

Retiroka: egyrészt jogos amit írsz, és persze most jön a DE. Ezzel az indokkal akkor soha, senkinek nem fogunk tudni segíteni, mert mindig lesz más, aki ugyan úgy megérdemelné. Ha segíteni akarsz, akkor ezt a gondolatot már szerintem az elején el kell engedni, és ha van konkrét ember akin lehet segíteni, akkor meg kell tenni. Ez csak annyival másabb, hogy nem kell keresni azt akinek segíteni akarunk, mert már megvan. Szerintem ez a segítség értékéből nem von le. Az biztos, hogy mindenkin nem lehet segíteni, ennek nem is szabad célnak lenni, mert akkor rögtön az elején elbuktad a célt.

E1D1E: Úgy gondolom, hogy egy konzolhoz, nem kell 20.000 forintos játékokat venni. 3-8000 Ft-ért már nagyon jókat lehet venni a ps store-ból (bocs, nekem ps-em van azt ismerem, de gondolom az xboxnál is hasonló a helyzet). Ráadásul egy 12000 Ft-os éves előfizetésért minden hónapban kapsz játékokat, és ezekben vannak nagyon jók is. Szóval szerintem jó ötlet lenne a segítség, ha bármi formálódik, nekem nyugodtan szóljatok, és beszállok.