TheVR Fórum

Mit gondolsz a Bitcoin-ról?

Mlyen lesz a jövője?
Megéri befektetni?

Láttad a Dope című filmet? Abban mindent megtudsz a bitcoin-ról

1 Like

Elég kockázatos, ha van keret “játszani” akkor mindenképp jó móka, vannak merész jóslatok is a következő évekre és úgy fest, hogy a trend felfele megy folyamatosan, csak vannak brutál beszakadások is, pl legutóbb a kínai események okoztak fejfájást sokaknak :slight_smile:

2 Likes

Ha ilyenben gondolkodik valaki akkor nem érdemes szerintem csak a bitcoinra fókuszálni, rengeteg féle, fajta crypto currency van és biztos, hogy van jövője.

1 Like

ez mekkora baromság
abból a filmből nem derül ki semmi
max az h kell hozzá olyan aki ért hozzá

1 Like

Nem értetted ezekszerint amikor elmondta,hogy sokszorozhatod meg a bitcoinjaidat külömböző kereskedelmi ügyletekkel amelyek visszakövethetetlenek nagyrészt.

1 Like

Ha van fölös pénzed rövid távon biztos lehet belőle többet csinálni, vagy kevesebbet mint a tőzsdén.

Nekem az egész egy nagy virtuális vörös óriás lufinak tűnik, ami miután kipukkad és magába roskad egy nagy financiális feketelyukká lesz, ahol súlyos pénzek fognak eltűnni egyik pillanatról a másikra. Az egészben majd csak az lesz a szép, ha magával húzza az egyébként “normális” gazdaságot it.

Igazából azt sem értem mitől megy föl vagy éppen le le az ára egy BTC-nek, mikor még fedezet sincs mögötte (tudom hogy egyre nehezebb bányászni, de nah.) Az összes crypto fizető eszközzel is leginkább azok jártak a legjobban akik kétes ügyeket finanszíroznak vagy ők maguk akiket kétes ügyletekkel bíznak meg.

4 Likes

BTC mögött azért már sokkal több minden van, amit írsz az elején volt igaz… nagyon sok ember megélhetését biztosítja azokban az országokban, ahol a helyi pénz értéke szar, kamatok nincsenek stb… valamint ott vannak azok, akik komoly, de nem feltétlenül kétes pénzeket mozgatnak rajta, csak a helyi kormánnyal nem teljesen “kompatibilis” az ügylet, lásd Kína. Jelenleg a Bitcoin mögött kínai pénzek vannak állítólag a legnagyobb mértékben, ezért is reagált olyan érzékenyen nem túl rég az ottani helyzetre. Akkor vettem is, pont a mélyponton, azóta szépen felkúszott :slight_smile:

OFF: címben van egy jó kis elgépelés, most tűnt csak fel :smiley:

3 Likes

Sokan vannak mögötte persze, ez nem kérdés. Az hogy pénz áramlik rajta keresztül legális vagy illegális tranzakcióknál az egy dolog. De ha a helyi kormánnyal / hatósággal nem “kompatibilis” valami akkor törvényileg kifogásolható, szóval shady business nah.

Engem inkább az érdekelne hogy ennek mitől van értéke? Nem rendes fizető eszköz vagy valuta. Ki tett ebbe a rendszerbe pénzt és miért? Mert valakik utaltak át kőkemény pénzt, az effektíve teljesen virtuális akkor még szinte semmire sem jó cryptofillérért. Ugyan ennek a másik vége, ki volt az aki ezt elfogadta mint fizető eszközt? Főleg akkor amikor még nem tudtad beváltani semmire?

Aztán jön a kettes kérdés, hogy ha te veszel és nem “bányászol” bitcoint akkor te mitől maradsz anonim? Vagy ha vásárolsz bármit egy esetleges elfogadó helyen, akkor szintén hogy maradsz név nélkül? Sehogy.

Furcsa ez számomra, mert ez is olyan mint a bankközi pénzrendszer ahol online utalásnál is két könyvelés között még valaki megforgatja a Tóth Béla által Kovács Attilának küldött átutalást holott szinte egyből meg kéne érkezzen.

1 Like

Az első kérdésre a választ megtalálod “itt” szépen leírták.
Attól vagy anonim hogy nem szükségeltetik hozzá sem az arcod, sem az irataid semmi, csak az hogy rendelkezz egy virtuális pénztárcával melyet egy erre használt program generál neked. És innentől nincs szükséged már semmi másra.
Egy pénztárcát egy hosszabb kódsor deklarál. Pl.: 1EPn1J2QY5rRAb8h3kZ3QJ9T6yfA1yLXGY
Ez egy Bitcoin azaz BTC pénztárca. A tranzakciókat erről küldöd vagy ezzel fogadod. ennek nem feltétlen kell a számítógépen lennie. ha egyszer már létezik akkor a program sem kell hogy fusson. Így nincsenek nevek és IP címek.
Itt a “pénztárcák” a lényegesek amikhez nem kell az identitásod így teljesen anonim.
Az hogy bányászod igazából lényegtelen mivel akkor is egy ilyen pénztárcába küldi a “hozamot”.
Valamint a bányászás része az hogy a titkosítással foglalkozzon és validálja a tranzakciókat.

1 Like

Aki még nem ismerti a piratechain-t az nézz meg nem bánja meg.Jelenleg ez az egyik legbiztonságosabb érme amit már nem mondhatunk el a bitcoinrol sajnos.

About Pirate Chain - The Privacy Blockchain Pénztárca egyéb leirás.

https://arrrmada.com/ Ahol használják,elfogadják.

#arrr #piratechain.