Mit gondoltok?


#1

Palit GeForce GTX 1080 Dual OC 8GB GDDR5X 256bit PCIe neveztű VGA-ról lenne szó. Nem ismerem ezt a gyártót,ez valami butitott verzió,vagy teljesen rendben van?


#2

A Palit egy igen régi gyártó és nincs semmi de semmi baj vele. Régrbben igen nagy névnek számított azután kicsit visszábbszorult viszont tényleg semmi baj a kártyájikkal. :slight_smile:


#3

1060-am és 1070-em is volt tőlük. Bejövős. Semmi bajuk.
Olcsóbb, mint a legtöbb versenytárs, de csak azért mert nincs szénné fényezve és csicsázva.
Alaplap-gpu rgb-egyprogramon belül kezelve indok miatt tértem át Gigabytre.


#4

Taiwani cég talán, vagy 30 éve működik, kifejezetten VGA gyártással foglalkoztak/foglalkoznak (mondjuk már lehet van SSD-jük is vagy hasonló hardver valami más piacon…). Tudtommal a Gainward is hozzájuk tartozik, amit szerintem azért vásároltak fel mert egyik másik piacon ismertebb név mint a Palit. A világon semmi gond nincs vele, csak olyan piacokon ahol kevéssé elterjedtebbek, kicsit olcsóbbak próbálnak lenni mint a konkurensek, amit abból kifolyólag is meg tudnak tenni, hogy nem bsznak el annyi pénzt marketingre, alkalmazottakra, stb. Illetve a világon mondjuk nem 140 országban van külképviseletük, hanem “csak” mondjuk 30-ban. :slight_smile: Másik különbség ami lehet, hogy mondjuk a hűtésük valamivel rosszabb, de ez nem azt jelenti, hogy el fog füstölni a kártya a fszba ha nem kapcsolod ki óránként 4 napra, hanem, hogy a huzamosabb terhelés mellett mondjuk 2 fokkal melegebb lesz a GPU-d. :slight_smile:


#5

Még a hűtéssel sincs gond. Vaskosabb bordák kerültek rá (JetStream változatokkal tapasztalat), amik kiegyensúlyozzák a ventilátorteljesítményt.


#6

Köszi, a gyors válaszokat ^^