Mit kellene lecserélni?


#1

Üdv! Egyik haverom mostanában FPS problémákkal küszködik, nem szokta megtartani stabilan a 60-at és szeretné upgradelni, vagy egy teljesen újat venni, bár az költségesebb lenne úgy hiszem. Min kéne változtatni? Esetleg upgrade nélkül is meg lehet oldani valahogyan? FullHD-n játszik.
Itt a konfig :
Intel Core i5-3450
HyperX 2x4Gb DDR3 1600MHz RAM
Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti
Mindez egy ASRock Z77 Pro3 lapon csücsül.
Előre is köszi a segítséget!
(Ha rossz kategóriába tettem akkor bocsi)


#2

Ezt eladja és innen vesz egy ryzent.


#3

100k-ért venne mint én. Nincs rá sok pénze, hirtelen jött az egész. Egyébként sem ez volt a kérdés.
Eladni pedig nem nagyon tudná olyan sokért. Mennyiért vennék meg szerinted így használtan? Adja el az egészet, vagy tartsa meg a házat, a tápegységet és a winchestert meg az SSD-t? azokkal nincs gond


#4

Ezen fórumon tilos a beárazás, az alábbit tudom ajánlani:
https://logout.hu/tema/mennyit_adnal_ezert_a_gepert_alkatreszert_topik/friss.html

OS újratelepítés például.
Mondjuk jó lenne tudni, pontosan milyen címeket szokott futtatni.


#5

Mostanában ráfüggött a Fortnitera, de szokott PUBG meg R6ot is tolni, első említettben vannak gondjai.


#6

Mindenféle grafikai beállításon?


#7

View Distance : Far (legmagasabb előtti) és Anti-Aliasing : Medium, ezeken kívül minden a legkisebben van.


#8

Jelenleg így vannak problémái


#9

Maximum és minimum beállításokon ugyanaz a helyzet?


#10

Szerintem felesleges lenne maxra rakni, alig futna 60al, akkor sem stabilan mert ez egy “pörgős” game. Még az én gépem ami jobb az övénél se bírja maxon. Nekem a 100+ fontos, neki meg a 60+. Nekem megvan 120+ stabil, neki meg dropol ilyen 37 FPS-ekre a 60+rol
Az lenne neki a lényeg, hogy 60+ legyen stabilan, még ha nem is éri el a 100at. (bár az csak jó)


#11

Nem véletlenül tettem fel a kérdést, mivel sok játékszoftver különböző módon terheli a hardvereidet megjelenítési értékektől függően.

Természetesen a javulás nem biztosított, de egy próbát megér.


#12

Tegyen fel egy MSI Afterburnert, amivel in game tudja nézni a ram, cpu, gpu terheltséget. Ez alapján egyértelműen látni fogja hogy miből fogy ki, min kellene fejleszteni.

Ha megvan a “ludas” akkor lehet nézelődni hogy mennyit is éri meg rászánni. Pl ha 100-ért vesz egy sokkal erősebb videokártyát, lehet a proci lesz kevés hogy igazán kihasználja.

Én így látatlanban a következőket mondanám:
3. vagy 4. gen i7 (alaplap legyen bios frissítve) proci
Ram elad és csere 2x8gb-ra
Erősebb gpu használtan, pl RX 580 8gb

Ezen kívül ha nincs, egy SSD is sokat dob az átlagos sebességen.


#13

SSD-je az pont van, de jelenleg kevés hellyel, amit később tisztítani fog és átrakja. Hány százalékos teljesítménynövekedést jelenthet ez FPS-ben? Mindenkitől hallom hogy az SSD jó meg minden. Samsung 830 basic ssd-je van egyébként (128gb-s)


#14

FPS növekedést nem valószínű hogy okoz, viszont minden ami ssd-n van, sokkal gyorsabban tölt be, így az egész rendszer sokkal fürgébb. Egy 512-es ssd mostanában már 20 körül van, 1 terás is akad 35 magasságában már.


#15

Ezek szerint jól tudtam a gyorsabb betöltéssel kapcsolatban szerzett infót. Pl elinditasz egy meccset és hamarabb dob be téged mint ha winchesteren menne. Mármint így gyorsabbn töltenek be a textúrák, mivel ugye a játék olyan folyamatot nyom le amihez olvasnia kell a fájlokat amik tartalmazzák a visual dolgokat is például, így töltenek be a dolgok dióhéjban szerintem.


#16

Max proci ami mehetne a lapba az i7 3770 vagy 3770k viszont jobban ki tudná hajtani az rx 580-at. Sajna még használtan sem annyira olcsó a proci, hogy feltétlenül megérje költeni rá mert nem nagyon lesz tovább hová fejlődni és erősebb gpu-hoz kevés lesz.

A jelenlegi i5 a 1050Ti kártyával jól működik együtt de elég sokat hagyna egy rx 580-ban vagy 1060-ban is így nem érezné feltétlenül hogy erősebb lett a gépe.

Tehát ráköltheti nagyjából a keretèt 100k-t a használt piacon úgy, hogy használható legyen a vas, vagy még együtt él vele amig legalább nem tudja duplázni és vesz egy rendes alapot hosszú távu fejleszthetőséggel.