Mit nézne szívesen egy magyar ember?

Sziasztok.
Lassan összeáll a streamer setupom, még egy monitor hiányzik. Utána szeretnék először hobbi szinten streamelni és kipróbálni magam ebben a műfajban. Később ha minden úgy alakul és menni fog a dolog akkor profibb szintre emelni, de egyelőre maradjunk a földön két lábbal a realitás szintjén. De engem az érdekelne, hogy a magyar emberek az új megjelenésű játékokat néznék e szívesebben mint pl. az új Call of Duty vagy pl. egy jóval régebbi címet mint a Witcher 3 vagy Age of Empire ( ha már úgyis lesz negyedik része). Ötleteket tippeket elfogadok meghallgatok bármit. Tudom személyiség is kell hozzá kommunikációs készség és stb. De ezekbe idővel beletanul és hozzászokik az ember.
Köszönöm a válaszokat előre is. :grinning:

Szvsz az új játékokat mindenki tolja. A régieket jóval kevesebben, Pisti és Jani is csak januárban. Én azt mondom attól függően válassz, hogy milyen korosztályt akarsz megcélozni. Az idősebbek jobban értékelik a régi játékokat, bennünk az kelt nosztalgiát. Míg a fiatalabbaknak mehetnek a népszerű címek.

2 Likes

Nagyobb részt szerintem az embert nézik a nézők nem pedig a játékot. Játszhatsz bármivel, ha nem vagy karakteres, vicces, értelmes, érdekes, érett stb… akkor fejen is állhatsz nem fogod érdekelni az embereket.

Legyél olyan, akire felnézhetnek az emberek, csinálj valami kiemelkedő dolgot, pl egy játékban valami nagy dolgot ha véghezviszel (Megnyersz egy eSport bajnokságot, toplistán vagy egy játékban stb… nem csak Magyarországon, de nemzetközileg is felfigyelnek majd rád.

Ki kell tűnni streamerek tömegeiből, nem elég csak játszogatni.

1 Like

Igen ezt tudom. Azért egy elég értelmes érett embernek tartom magam, de azért az sem mindegy mit közvetít az ember. Ezért érdeklődöm itt egy kicsit.
Azért munka mellett végtelen szabadidőm nincs. De ha egyszer elkezdek vmit azt szeretném jól csinálni. Úgymond ez most egy “piackutatás”.

Akiket nézek felőlem 1000 órát Minecraftozhatnak, akkor is nézni fogom. Ha csak beszél az is jó. (Happy hour)

Ami nekem még fontos, hogy rendszeresség legyen. Minden nap, mindig ugyanakkor. Heti 5 napot nézőként elvárok. Be volt követve olyan, aki csak 2 hetente streamelt random időpontban, leiratkoztam a francba, valamit vagy csinálunk vagy nem.

Hát a rendszeresség nálam is változó lesz az elején. Mivel egy héten mindig máshogy jön ki az hogy mikor dolgozom. 3 nap meló 3 nap pihi és folyamatos műszak. De a szabadnapjaimon tervezem majd a streameket. Amikor csak tehetem.

Elöbb találd ki Te a tartalmadat, hogy mit szeretnél közvetíteni és kezd el csinálni. A lelkesedés ugyan ugy átjön a monitoron mnt a kényszer. Garantálom, hogy minden ismertebb játékra találsz valakit aki streameli, legyen az régi vagy új, mégha nem is nézik egy-két embernél többen. Nem ez fog dönteni!

Jelen helyzetben a “piackutatás” ilyen formája értelmezhetetlen és értelmetlen is egyben, inkább mérd fel a trendeket twitchen: mik a legnépszerűbb játékok, kiket néznek a legtöbben stb stb. Ezekből szemezgethetsz, hogy mihez van kedved.

3 Likes

Ebben igazad van. Köszönöm a hasznos tippet. Megfogadom. Nem kell félre érteni se, ha 2-en vagy 100-an is fognak nézni az a lényeg hogy az ott lévő emberek jól érezzék magukat.