Monitor 45 ezer Ft alatt szép képpel


#1

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Már több napja nézegetem a monitorokat, viszont még mindig nem sikerült dűlőre jutnom, hiába olvastam el rengeteg hozzászólást és véleményt, legtöbbjük szinte ütötte egymást.

Ezért hátha vannak itt hozzáértőbbek, vagy olyanok akik esetleg pontosan ilyen típusú monitorokat használnak.

A legfőbb szempont az, hogy szép kép legyen, tehát ez legyen a rangsorolás egyik fő pontja.
A monitorok világa annyira távol áll tőlem, hogy ha esetleg valami hülyeséget írnék előre is elnézést. :smiley:

Ahogy olvastam ebben az árkategóriában az IPS monitoroknak van a legszebb képe. Ám ebből kifolyólag jött az a pont, ami miatt ellehetetlenül számomra a választás. Ez pedig nem mást, mint az IPS Glow. Ezt szeretném nagyon elkerülni, mert eléggé érzékeny rá a szemem. A Paneltípusokkal pedig nem vagyok tisztában, hogy melyik gyártó milyen minőséget ad ki a kezei közül.

Amiket kinéztem eddig:
#2

Én az LG 24MP59G-P-t használom már egy éve és teljesen megvagyok vele elégedve. Csak ajánlani tudom.


#3

Az LG nem rossz választás, nekem is van egy 25 colos 21:9-es melóra nagyon jó. Hátránya talán hogy nincs rajta display port és nem lehet állítani a magasságát.


#4

Ennek létezését én továbbra is tagadom. IPS monitor van itthon, igaz nem olcsó darab, de semmiféle IPS glowot nem veszek észre rajta, akármi is legyen az, hiszen csak legendákat hallottam róla :smiley:
Persze ha elkezdem fényképezni a monitor képét, amit csak egy agyhalott csinál szerintem, akkor a fényképen foltok láthatóak, de ez kit izgat? Az is valószínűleg csak tükröződés miatt.
Sokan azt mondják, hogy gyártásnál keletkető hiba, ebben az esetben bemész a boltba, megnézed, és ha nem olyan megveszed, ilyen egyszerű.


#5

Használok egy Acer laptopot is, amit 1 éve 300 ezres ársávban vettem és sajnos itt tapasztalom, hála az égnek csak specifikus folyamatokkor na meg, este filmezésnél, mondjuk egy lent - fent fekete sávos filmnél, az a fehér fény, ami szürkét csinál a feketéből és szinte már világít, elég zavaró és akaratlanul is vonzza a szemet. (A szerviz pedig nem ismeri el, hogy ilyen létezne, “labor” körülmények között tesztelték. (vicc az egész, amit csinálnak, a többit nem is mondom)). Szóval ettől félek egy kicsit, hogy mivel nagyobb kijelző is lenne, így ha befutok egy ilyenbe, jóval nagyobb szórása lenne az egésznek.


#6

LG 24MP59G-P ÓVAKODJON MINDENKI TŐLE!

Jelentem, hogy tegnap sikeresen megtörtént a vásárlás ennek örömére ma vihetem vissza ezt a f**halmazt szerecsémre. Végülis beigazolódtak az árukeresős hozzászólások azután kellett volna mennem, hatalmas IPS glow, SÁRGA! Gyatra tartás, fix. asztalná billeg jobbra balra. 1ms válaszidő sehogyan sem jön ki, a monitoron lehet bekapcsolni valamit, de az csak szellemképet csinál. Tehát az az 1ms álom, jó az 5-nek is. Legközelebb inkább kizárólag az Amazonos értékelésekre hagyatkozom.


#7

Az ips glow meg a backlight bleed technológiai és összeszerelési sajátosság, elkerülhetetlen valamilyen szinten, de az általad kifogott példányon sajnos valóban elég csúnya. Az 1ms viszont IPS-nél inkább humbuk, még a 200k+os kijelzőkön is, ebben az árkategóriában meg pláne, valami alapján éppen megengedik nekik odavésni (de 75 Hz-nél meg amúgy sem annyira releváns).

Ha teheted állj el a vásárlástól, nézz meg esetleg élőben másik példányt ha az sem akkor mozdulj másik típusra.


#8

Bementél volna a media markt-ba, ott van minden sarkon, ott vannak a monitorok, meg lehet őket csodálni és úgy választani.