Monitor input not supported hibaüzenet

Helló!

Van egy amd radeon 9380x típusú videókártyám.A probléma:minden egyes indításnál az adrenalin programban be kellett állítanom a gpu méretezést,mert sötét volt a képernyő.Egyik ilyen beállítás után kiírta a szokásos input not supported üzenetet a képernyőre a space lenyomása után meg szokott jelenni a képernyő világos állapotban.Utoljára nem jelent meg a kép hanem maradt az"input not supported" üzenet a képernyőn.Újraindítottam a gépet akkor is ezt írta ki,a windows az elején látszik,hogy betöltődik,de utána ez az üzenet látszik csak a monitoron.Először azt hittem,hogy a monitorral lehet valami,de kicserélte a videókártyát egy régebbi darabra és úgy van kép.Mi lehet a baj?Az újabb videókártyával lehet gond?
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Akkor a kártya rossz.

Kellünk mi még ide?
Megválaszoltad magadnak.

1 Like

Elvileg ez egy gyakori probléma, de megoldható.
Input not supported

1 Like

Mi?
Értem én, hogy kényszeresen ontani kell a h…séget, de aminél az egyik kártya ad képet, a másik nem, oda kár többet beírni.

Természetesen nincs kizárva, hogy a videókártya hibásodott meg és ezért nem kap a monitor megfelelő jelet.
Ugyanakkor Többkijelzős rendszereknél illetve acer monitorok esetében megesik, hogy a rendszer indulása esetén “input not supported” üzenetet kap a felhasználó.
Az újabb videókártyák más felbontást/képarányt/ képfrissítést használnak, így megeshet, hogy egy régebbi monitor nem ad képet.A rendszer ezután automatikusan kiválaszt egy támogatott beállítást, ez lehet az oka, hogy minden alkalommal újra be kellett állítania a felbontást.
Arra, hogy miért állandósult a probléma, lehet magyarázat, hogy kényszeritve lett a kivánt kijelzőbeállitás, de ez is csak feltételezés.

Nem kell túlmagyarázni.
Itt egy kijelzőről van szó.
Nem az első poszt, ahol fullba tolod.