TheVR Fórum

Monitor laptophoz

Sziasztok!

Van egy Lenovo legion 5 laptopom ( RTX 3060, ryzen 7 ) ami mellé szeretnék egy monitort vásárolni. Játékra is, főként fifa és munkára ( 3D tervezés, műszaki rajz stb.) is használnám egyaránt, kb 50.000-60.000 Ft szánnék rá. Nem igazán vagyok benne ebben a témában jártas, ezért kérem a segítségeteket. Tudnátok esetleg ajánlani monitorokat ehhez a laptophoz? Illetve ha valaki tudna segíteni eligazodni abban, hogy milyen tulajdonságokra érdemes odafigyelni, mi az amit ki tudok használni ezzel a laptoppal egy monitornál és mi az amit nem? Gondolok itt a Hz-re és a válaszidőre akár.

Előre is köszönöm a segítségeket! :smiley:

Szia!

Gyakorlatilag szinte mindent ki tudsz használni ezzel a masinával, amit egy PC-vel is ki tudnál, mivel elég erős.
Ha jól értem, akkor elsősorban tervezés lenne a cél, ezért mindenképpen IPS panel-t javasolnék.
(itt elolvashatod, hogy mi-micsoda, miért jobb ez, mint az: TFT paneltechnológiák | Geeks.hu)
Kb. az ár és a méret ami szempont a Te esetedben.

Pl. egy ilyennel nem lőnél mellé (főleg, ha tőlük is vásárolod):

1 Like

@Error 75 Hz és 5ms már elfogadható? nem lenne érdemes 144Hz-ben gondolkodni? Akár ez, bár nem IPS: Samsung Odyssey F24G35TFWU Gaming monitor, VA, 24", Full HD, 144Hz, 1 ms, Freesync Premium, HDMI, DP - eMAG.hu
Találtam egy hasonló tudású monitort mint amit küldtél kicsit olcsóbban, erről mit gondolsz? Samsung F22T350FHR - OázisComputer.hu

Az a lényeg, hogy mire akarod elsősorban használni. Ha játékra is, akkor természetesen jobb egy 144Hz-es, de IPS panellel a munkához. Viszont az nem feltétlen fér bele a keretbe. A G3 nem rossz, de drágább, mint a belőtt ár:

(az emag-ot monitor vásárlásnál nem javasolom)

A másodikkal nincs semmi baj.

Nyugodtan írhatsz az Oázisnak e-mail-t, hogy ők mit javasolnának, nagyon barátságosak és segítőkészek, plusz értenek hozzá. :slight_smile: