Monitor okozta szemfájás


#1

A minap érkezett meg az újonnan vásárolt AOC AG352UCG6 monitorom 31,5 colos, widescreen monitor. Nagyon örültem neki, már régóta monitort akartam váltani, a widescreen a munka miatt (programozó), hogy elférjek, a többi pedig a gaming miatt.

A monitorral semmi problémám nincs, viszont már lassan 1 órája itt ülök előtte és azt veszem észre, hogy kellemetlen a szememnek. Nem érzem úgy, hogy égetne, nem a fényerővel van a baj, a kép sem vibrál, egyszerűen valahogy kellemetlen. Ez hozzászokás kérdése? Eddig jóval kisebb monitorom volt. Most feltehetően 70-80 cm-re ülök a monitortól.

Másnak milyen tapasztalatai vannak ekkora monitorral?


#2

Meg kell találnod neked mi a kényelmes távolság. A nagyobb monitort “belátni” több szemmozgást jelent, ergo igen, fáraszthatja jobban a szemed ha nem a megfelelő távolságban van. Rosszabb esetben akár az egész nyakat is, ha annyira közel ül valaki, hogy nyakból fordulnia kell a sarkok látásához.


#3

Ívelt a monitor, simán belátom az egészet. Idővel ez jobb lesz? Tehát most nagyon megterhelő, de majd ha belerázódik a szemem?


#4

Valószínűleg hozzászoksz, de nézd meg hogy milyen kevesebb kék fénnyel, Windowsban van beépített Night Light, azt kapcsold be, hátha érzel változást