TheVR Fórum

Monitor olvasásra és játékra

Sziasztok!

Tudnátok esetleg ajánlani valami jó monitort maximum 50 ezerig GeForce RTX 2060-as videókártyához? Valami szemkímélőset, amivel éjszakai módban lehet olvasni anélkül, hogy nagyon rontaná a szemet, de a játék is jól néz ki ratjta. Nagyon sokat olvasok gépnél, illetve Witcher 3-azok és Football Managerezek.

Felesleges volt 2060-at venni 50 ezres FHD monitorhoz.

1 Like

Nem feleslegesebb, mint a hozzászólásod. :wink:

3 Likes

De ha már ennyi szabadidőd van, világosíts fel kérlek, újgazdagéknál 2060-os milyen monitorra áll a pöcörő?

Nem tudom miért vagy ilyen ellenséges és alpári, de @Anttarax -nak igaza van. Ehhez a kártyához nagyon kevés a 1080@60 monitor (vagy fordítva: a monitorhoz sok a kártya) minimum kellene egy 120 (a 144 már döcögős lehet játéktól függően), vagy egy nagyobb felbontástú 60hz

Amíg RPG-kkel és szimulátorokkal játszik a kérdező és olvas, bőven elég neki egy 60Hz-es monitor is. A második beszólás valóban felesleges volt, de nem mondom hogy nem megérdemelt :smiley:

3 Likes

akkor meg simán a kártya overkill a felhasználási területhez. Olvasni egy 1050ti-n is tudsz és megkapod 30k-ért.

Hát nézd csak segíteni akartam :smiley: Nem fogod kihasználni a gép teljesítményét.

Nem gazdagságon múlik, ha gép + monitorra ekkora összeg állt rendelkezésre, sokkal okosabban el lehetett volna osztani a két összeget.

Hogy is szokta mondani Jani, legalább akkora összegű monitort érdemes, mint a gép ára, (vagy gép árának fele?) valami ilyesmi.

Persze, hogy alpári vagyok, mikor idejön flegmázni, ahelyett, hogy elmondaná, szerinte miért rossz a kérdésem és milyen monitor lenne megfelelő…

1 Like

Valami ilyesmi már tökéletes lenne kategóriában.

Lehet azóta már van olcsóbban is hasonló.
Valaki linkeljen jobbat, ha esetleg tud jobbat.

Boy.
Egyrészt, a kérdező említette, hogy Witcher 3-mal játszik. Ha 1080p legmagasabb beállításokon, esetleg valamilyen grafikailag javított moddal játssza, elkell a videokártya, aztán a 1050Ti-jal leshetsz. Persze gondolhatod magadban, hogy ezt csak a seggemből húzom elő, de az a helyzet, hogy akármilyen jóindulatúan is próbálsz segíteni, nem a kérdező kérdésére válaszolsz ha azt mondod, hogy “vegyen drágább monitort” vagy “vegyen olcsóbb kártyát”. Tudja mire akarja használni, és egy monitort keres hozzá. Pofon egyszerű. Ha a probléma meg van oldva, után érdemes esetleg megbökni a medvét és bedobni a javaslatodat a beszélgetésbe.

4 Likes

A 2060 jelenleg egy nagyon jó kártya. Egy 50 ezres monitor nem lenne képes megjeleníteni azt, amit a kártya tud. Nagyjából hozzá pakolsz még egy 20-25eFt-t, és ott vannak az AOC, Acer vagy LG 1080p-s, 144hz-s monitorjai, ami elég jó párosítás lehet a 2060-hoz. Plusz még IPS panelesek is, szép színnel, és kímélik a szemet is.

Hm. Olyan 70-90 közé esetleg fel tudnék menni, max nem eszek a hónapban. Már úgyis 11-e van, szval :smiley: Esetleg akkor tudnátok ott körül valami szemkímélős, olvasásra és játékra alkalmas monitort.

@marcimine Pontosa, grafikai modokat is tettem fel. Egyébként köszi az ajánlást.

1 Like
3 Likes

@marcimine Ez egy jó kis monitor. Talán még ez:

A LG monitorok árai kicsit feljebb kúsztak.

Illetve a build ajánlóban vannak még ajánlott monitorok:

Ezt a monitort nem javasolnám, nem valami jó. Lassú GTG, magas input lag.

Én ezt kevésbé tapasztaltam, amiket írsz, de igen, az AOC jobb.

Köszi. Szerintem akkor ez az AOC 24G2U Monitor lesz a befutó

Ha esetleg még szkeptikus lennél, itt egy friss és ropogós cikk :slight_smile:

1 Like