Monitor probléma 2

Sziasztok! Vettem egy monitor még kb fél éve. Amikor beüzemeltem nagyon király volt minden. Aztán rá egy hónapra fogja magát és csak a nagy monitornak elmegy a képe(Videót sajnos nem tudok csatolni). Mikor kikapcsolom és vissza egy ms-re felvillan a kép és elmegy. Teljesen random, nem találtam benne rendszert, hogy mikor csinálja. Valami miatt abbahagyta kb. másfél hónap után. Viszon most két hete megint elöjött a probléma és egyszerűen nem tudok rájönni mi a baj.
Infók amiket jó ha tudtok:
-24’ LG monitor, másodlagos Samsung 19’
-Kis monitor HDMI-VGA átalakítóval működik, a nagy az DVI-HDMI kábellel.
-Videokártya: Gigabyte GeForce GTX 1050 OC 2GB
-Win 10 Pro
-Megpróbáltam kiiktatni a kis monitort. Egy sima HDMI-HDMI kábellel összekötöttem a nagy monitort. Így csak a nagy monitor “működött” de ugyanezt a hibát produkálta.
-Egyedül kismonitorral semmi probléma nincs. Évekig használtam úgy.
-Videokártya driver, illesztőprogram a legfrissebb.

Köszönöm előre is a segítséget!

Pontosan milyen LG? Nincs hasonló jelenségről valami infó neten? Lehet akár valami ismert széria hiba. Mindenesetre esélyes hogy szervíz lesz a vége.

Sajnos pontos nevét nem tudom. Harveraprón vettem egy teljesen korrekt eladótól. És működött is kb másfél hónapig gond nélkül.

Általában rajta van a monitoron hátul valahol a pontos típus, és a szériaszám.

1,5 hónap semmi egy monitor életében, jó esetben 5+ évig is vígan elketyegnek.

Most néztem meg pont írni akartam. Megtaláltam.
LG24-M38H - B
Viszont hibáról nem találok semmit.

Nem egy mai csirke.

Azt megpróbálhatod hogy PICIT megmozgatod a csatlakozót, olyankor is előjön e ez. Lehet a csatlakozó kezd kontaktos lenni, vagy valami forrasztás kezd elengedni. Ezek esetleg még lehetnek otthon orvosolható dolgok.

Nem biztos hogy megéri javíttatni egy ilyen régebbi darabot.

Megpróbálom. Ha nem megy akkor elviszem egy szervízbe. Ha nem éri meg megcsináltatni akkor hagyom. Köszönöm azért a segìtséget.

Ez egy TN panel-es régi monitor, a szemed világa többet ér, ne foglalkozz a szervizzel szerintem. Ne sajnálj az egészségedre egy 50-est, pl.: