TheVR Fórum

Monitor segítségkérés

Sziasztok!

Véleményeket, illetve tapasztalatokat szeretnék kérni monitor ügyben.
2560*1440 felbontásban szeretnék monitort venni, mindenféleképpen 144Hz-es verziót, A panel tipusokban nem vagyok annyira otthon, de úgy tudom érdemes az IPS felé nézelődni. Játékra használnám!
Konkrét típust nem tudtam választani, pedig már egy ideje nézelődök.
Kérlek segítsetek, szerintetek melyik monitort érdemes megvenni?
Köszi!

1 Like

Szép összeszedett kérdés :smiley: Üdítő öröm ilyet olvasni manapság :+1:t2:
Egy infót kérünk még.
Mennyi a rászánt összeg? Csak, hogy legyen egy kerethatár is :slight_smile:

3 Likes

Hát a keret az maximum 250. Igazából “nem a pénz számít”, hanem szeretnék egy olyan monitort ami megfelel a játékra és tudja ezt a felbontást Hz-t stb normálisan.

Akkor én ezt javasolnám.

De még várj meg 1-2 másik javaslatot is.

1 Like

Köszönöm! Mindenképp megvárom. Evvel a monitorral kapcsolatban csak attól félek, (láttam a tesztet utána olvastam) hogy ugye 4ms-es módban lenne érdemes használni. Mivel soha nem volt tapasztalatom ilyen téren, (mindig tv-n játszottam eddig) nem tudom hogy mennyivel rosszabb vagy másabb mint egy 1ms-es monitor. Viszont alapvetően meg nagyon tetszett ez a monitor, köszi az ajánlást+

semmivel. Ez csak rizsa. A szürke -> szürke váltás sebességét mutatja, de semennyire sem mérvadó. 1 sec= 1000ms, gyakorlatilag észrevehetetlen a különbség szabad szemmel. (ha 1 vs 8 ms-et kérdeznél, ott már érzékelhető lenne) Ez csak egy ügyes marketingfogás, ne tántorítson el semmitől.

2 Likes

Rendben, köszi a tájékoztatást!:slightly_smiling_face:
Akkor várok még ötleteket de nem fogok ragaszkodni az 1ms-hez.

1 Like