TheVR Fórum

Monitor Series X-hez

Sziasztok!
Monitort keresek XBOX Series X-hez jelenleg egy LG OLEDB8 TVn játszok (55”), de szeretnék monitorra váltani ugyanis túl nagy nekem a TV FIFA-ra és FPS-ekre.

Ami a fontos lenne nekem az 1440p/120hz a Freesync támogatás és a minél kisebb response time. Pár monitort néztem ki:
DELL S2721DGFA (leggyorsabb IPS ebben a kategóriában)
ASUS TUF Gaming VG27BQ (legjobb? TN panel ebben a kategóriában)
Gigabyte M27Q (olcsóbb mint a másik 2 de lassabb is)

Mit tudnátok ajánlani nekem? (HDMI 2.1-re nem szeretnék várni)

.

1 Like

Igen, Olvastam azt a posztot de mint írtam nekem 144hzes monitor kellene és konkrétan erről a 3-ról érdekelne a vélemeny. Így szerintem részben hasonló, de mégis más témában írtam a bejegyzést. De ha nem lehet segítséget kérni egy fórumon akkor nem lehet :joy:

Figyelj már te értetlen.
hiába veszel 144hz monitort konzolhoz. Csak hdmi van rajtuk. Hdmi 2.1.
A monitorokon meg van dp, ami tud akkora hz tartományt és hdmi 2.0, ami nem. Ezért rohadtul mindegy MÉG, hogy mit veszel.

De, ha szetinted nem segítség az amit már korábban is olvastál, akkor igen. Itt nem fognak segíteni, mert nem tudjuk orvosolni a gyártók baromságát és DP portokat rakni varázslattal a konzolokra.

Lehet kérni segítséget csak olyan terméket akarsz vásárolni ami még nincs vagy nem elérhető.

Mivel HDMI 2.1 nélkül nincs VRR / FreeSync egyik konzolon sem, így vagy olyan kijelzőt veszel ami ezt tudja vagy lesz 1440p144Hz-es paneled, de tearing mellett.

2 Likes

És még én vagyok az értetlen :rofl: imádom a magyar fórumokat

Mint a posztban írtam 1440p/120hzet szeretném kihozni minél kisebb response time mellett szóval nagyon nem mindegy milyet veszek mivel minden monitornak más a response time. Tisztában vagyok vele hogy 144hzet sehogy se hozom ki a boxból. De mivel 120hzes monitort nem árulnak, kénytelen vagyok 144hzest venni, ha 1440p/120hz-ben szeretnék játszani FreeSyncel (Igen átmegy 2.0-n a freesync akár hiszed akár nem).

Úgy bírom hogy odaírtam, hogy konzolhoz kell ezért egyből le vagyok hurrogva hogy mindegy melyiket veszed az úgyis egy szar konzol mindegy neked :rofl:

Ilyet rajtad kívül senki nem mondott.

Ha feleslegesen akarod kidobni a pénzt szíved joga.
Megmásíthatatlan véleményhez támogatásért jöttél és nem tetszik, ha nem oszták mások.
Ez is szíved joga.
Vegyél, amit akarsz és gondolj, amit akarsz.

Ja és le ne maradjon: :rofl:

1 Like

Kiváncsi vagyok véleményekre, mint hogy pl. miért lenne pénzkidobás egy 1440p/144hz panel a series X-hez. 4k-ra nekem nincs szükségem és 27” fölé nem szeretnék menni. Mind a 3 monitor amelyiket felsoroltam tudja hdmi-n keresztül a 1440p/120hz + freesyncet. A konzol pedig képes Warzonet, R6-ot és még sok játekot 1440p/120hz-ben futtatni. (Warzone inkább 100 fpsel fut, de jönni fog még nextgen update)

Nyilván a 120 nem 144 de mivel nem árulnak 120hzes panelt ezért kénytelen vagyok azt venni.