TheVR Fórum

Monitor vásárlás új géphez

sziasztok!

regota gondolkodom mar, hogy most az uj gep utan nem artana beszereznem egy ujabb monitort is.

regi monitor: Samsung S22C300, 60 Hz, azt hiszem 21.5-os

Az uj gepemben RTX 2060S es i5-9400 van.
Jatekra (Cyberpunk, Borderlands, LOL stb. szoval eleg vegyesen), film/sorozatnezesre stb. hasznalnam.
Arban nem tudom merre induljak el, elsokent 100 ezer korul lottem be, foleg emagon lenne jo, ha lenne. Azt tudom, hogy a jelenleginel nagyobbat szeretnek, tipusokhoz nem igazan ertek, mit lenne erdemes.

elore is nagyon koszonom, ha tudtok nekem segiteni :blush:

Úgy látom vannak benne FPS címek, így merem javasolni a 144Hz-es kategóriát. A 2060S decens kari, de 1440p-re talán már ugranék vele, szóval méretben egy 24"-es 144 Hz-es 1080p-s IPS-el jól járhatsz. 100 körül ezekből már a felsőbb katergóriákat is megkapod, akár 27"-es méretben is.

1440p-re már nem feltétlen mennék rá ezzel a karival, azok valamivel drágábbak is, meg természetesen kompromisszumosabbak, bár ha a 60 Hz-el meg vagy elégedve még vállalhatóak, kérdés hogy a felbontás vagy frissítés van előtérben, ami meg inkább attól függ milyen játékokat játszol. Személy szerint viszont ha egyszer felmész 120+ Hz-re azután már az általános használatra is kellemtlen a 60 :slight_smile:

Felsőbb kategóriás árban ott van az Acer Predator 24"-es méretben, alatt az AOC 24G2U vagy ha nem zavar az 1080p 27"-on (messzebbről is nézheted :slight_smile: ) akkor az Asus VG27, az MSI Optix vagy az LG 27-esei.

Mondjuk ha már többet áldozol rá, akkor lehet érdmes olyan helyről venni ahol van pixel gari (meg kalibrálás), pl Oázis, mert megkímélhet visszaküldözgetésektől.

1 Like

hali!

wow, koszi szepen a reszletes es gyors valaszt :blush:

szerintem nekem a 27-es mar tenyleg tul nagy lenne, de az is fasza azert :smiley:

ugye errol irtal?

kis hatterinfo: cegnel bonusz penzt emagos utalvanyra tudom pl. bevaltani, es ezt szeretnem kihasznalni :smiley:

Igen ezt linkeltem. Ha jól láttam az emagnál is van 30 napos visszaküldési, szóval az elején érdemes alaposan átnézni, nincs e (túl sok) pixelhiba (sajnos valamennyi elfogadott), túlzott bevilágítás (sötét háttérnél a kijelző szélein) vagy egyéb szembetűnő panelhiba.

ja, lol, nem lattam, hogy az link, sorry. okes, majd szemfules leszek :smiley: