TheVR Fórum

Mosógép vásárlás

Hali!
Tegnap a mosógép megadta magát és sajnos nem orvosolható a probléma mivel a tartó rugó kiszakadt a műanyagból teljesen. Ki milyen márkára esküszik???

Hajdu, Indesit vagy Whirlpool, nekünk most Indesit van, hűtőben is nagyon jók.

Azt vedd, amire a legtöbb a garancia, ez a legfontosabb. Mindegyikbe bele van tervezve a meghibásodás. Legjobb, ha keresel valami kampányt vagy akciót, aminek keretein belül 5 év garanciát kapsz. Én így vettem Samsungot, amivel amúgy tökéletesen elégedett vagyok, szépen mos és jár, jók a programok.

1 Like

Whirlpoolal a tapasztalatom rossz nagyon, meghibásodott a mosógépünk és 2 hónapot kellet várni az alkatrészre, megjavították kb 1 hónap üzem után leégett a moci benne, ismét eltelt 2 hónap és nem javították. Békéltető testülethez (fogyasztóvédelem) fordultam azután hajlandók voltak visszatéríteni az árát. Én Boscht ajánlom.

1 Like

Az a baj a mostani gépekkel, hogy direkt rövidtávra készülnek, abban van a business.
Öreganyám 20 éves energomatja azóta is ketyeg, 2x kellett csapágyat cserélni benne.
Ezek az újak ha elromlanak, pláne ha elektronika, annyiba kerül javíttatni, mintha veszel egy újat.
Persze csapágycsere, meg kisebb dolgok nem nagy tétel, de ez mindegyikben benne van.

Ahogy @medvemacko írja, minél hosszabb garancia, annál jobb.
E mellett még fontos, hogy sok ruha férjen bele (3kg töltőtömeg semmrie nem elég).

Az olcsó márkákkal pl. Beko, Candy nagyon sok a baj, nekem Fagor van és elégedett vagyok.
A Whirlpoolról is sok jót hallottam, az Idesitről viszont sok panaszt.

1 Like

Mi is nem rég vettünk mosógépet, Gorenje mellett tettük le a voksunkat, jó választás volt, szépen most, csendes is. Az eladó viszont az LG-t nagyon ajánlotta, mert arra 10 év motorgarancia van, elég meggyőző volt, de az áruk is magasabb a többinél. Indesit hűtőből jó, mosógépbe nem annyira én is hallottam panaszt rá, családon belül is halt már meg pedig csak pár éves volt.

Hát… ha engem kérdeztek akkor Whirlpool vagy LG, lehetőleg direkt hajtásos.

Mi LG-t vettünk, inverteres, direkt hajtás, 10 év gar motorra, most már 3 éves, teszi a dolgát, nagyon csendes, szépen dolgozik

1 Like

Mi kb. 2 éve használunk egy Gorenjét, alapvetően meg vagyunk elgédedve, igaz néha olyan lelkes, hogy nem akarja a mosást abbahagyni (nem jár le a program… :smiley: ). De egy tonna ruha belefér és erős centrifugán is csendben teszi a dolgát, nem zakatol, pedig a két oldalát be kellet vajazni, hogy beférjen a helyére.

Régen majdnem az összes háztartási gépünk Whirpoolunk volt, de sokat romlott a minőségük, most már kiesett az összes. Rendszeres vezérlés hibák (össze-vissza működő programok, teljes tönkrementel stb.), gyorsan kifáradó műanyag alkatrészek, a mosógép 2 év után elkezdte megkajálni a ruhákat.
Bosch, Panasonic, LG, Samsung márkák váltak be a legjobban. Az olcsók közül pedig a Gorenje

1 Like

Sziasztok!

Írtam egy cikket a blogomon, ami segítség lehet a hasonló mosógép problémába ütközőknek. Bízom benne, hogy aki elolvassa, talál benne néhány hasznos tippet a megfelelő mosógép kiválasztásához.

MosógépMosógép választás - 5 tipp az okos vásárláshoz - Shopping Vektor