TheVR Fórum

Motion sickness

Sziasztok! Vettem a nagy leárazások idejèn egy PSVRt mert màr règi vàgyam volt. Minden lehetsèges negatívumra szoktam ilyenkor figyelni de erre őszinten hülye fejjel nem számítottam. Ez az úgynevezett “ motion sickness” megszokott dolog ès meg lehet szokni vagy csak èn szívtam be annyira hogy 20 perc játèk után rosszul leszek? Persze ez függ az adott játèktól is pl a RIGS nevű jatekban a tutorialt se tudtam vegigcsinalni viszont az alap játèkkal meg órákig elvoltam.

Szerintem ez a probléma teljesen egyén függő. Az ember mindenhez hozzá tud szokni csak idő kell neki. Én azt mondom ne add fel. Ha valóban ennyire jelen van a rosszul lét akkor ne erőltesd a több órán keresztül való játékot, tarts szüneteket, sokat.
Szerintem előbb utóbb hozzá fogsz szokni csak időbe fog telleni. Nézd a jó oldalát, legalább nem játszod ki az összes VR játékot pár nap alatt. :smile:
Nekem Rift-em van és csak egy dologtól leszek rosszul, ha ülve játszok és úgy forog a kamera, hogy nem szaggatottan hanem folytonosan (Alice VR), na attól Én is kikészülök.
Egyébként ezen kívül megérte a PSVR? Azt hozta amit vártál tőle? Mik voltak az első benyomások?

Volt előtte szerencsém kipróbálni hogy milyen és akkor nagyon megtetszett viszont a kevés játék miatt nem vettem meg azon az áron amennyibe kerül jelenleg. Ugye a Black fridaynak köszönhetően beruháztam egyre mivel gondoltam hoszútávra jó lesz hogy most ennyiért beszerzem. Teljesen jó egyébként nagyon látványos. Mindennel meg vagyok elégedve főleg ezen az áron. Könnyű is ugyhogy nem fárad a fejem tőle ha több ideig hazsnálom. Ami hátrány lehet hogy rengeteg kábel meg egy ideig szórakoztam a kamera pozíciójával mire optimális lett :smiley: De ezek csak esztétikai meg hely kérdések. A teljesítmény abszolút hozta amit vártam.
Úgyhogy akkor remélem aklimtizálódik az agyam a dologhoz mert nem szívesen mondanék le róla emiatt. Kezdek kisebb és lassabb mozgású játékokkal egyellőre! Köszi a tanácsokat

Hasonló problémákat tapasztaltam. A mozgásbetegségek elkerülése vagy akár minimalizálása érdekében statikus játékokat ajánlok, ahol egy ülésen ülnek. Például ez az eset, amikor űrhajót vagy versenyautót vezet.