MSI B450 Tomahawk probléma


#1

Sziasztok.

A mai nap raktam össze egy új gépet, viszont meg sem mukkan. Most volt itt nálam szerelő és mindegyik alkatrészt külön megnéztük és minden működőképes amit tudtunk tesztelni. Nagyon nagy valószínűséggel az alaplap amit rendeltem Alzán hibás. Se a procin nincs hiba, a tápegység is működik. Van esetleg valami ötlet miért nem indul meg a gép? A kábelezés is ellenőrizve lett, ott sincs semmi hiba.

Előre is köszi a segítséget :blush:


#2

Jó lenne ha leírnád a konfigot. Ha például i5-8400 van a lapban, az mindent megmagyaráz


#3

Nem igazán értem a kérdést :smiley:

Nem jó az alaplapod. Miért nem cserélteted ki???


#4

Ahogy írták segítene egy teljes config a dolgon, de ha mindent kizártatok hozzáértő emberkével cseréltesd az alaplapot és kész :wink:


#5

Azért nem cseréltettem még ki, mert ma raktam össze a konfigot, és tegnap előtt jött meg az alaplap.

A konfig az így néz ki:
CPU: Ryzen 5 2600
RAM: Corsair 2x8GB 3000Mhz DDR4
Videókártya: MSI Armor GTX 1060 6GB
SSD: Crucial MX500 500GB-os
HDD: 1TB WD 7200RPM-es

És mielőtt még írnék za Alzának, hogy utalják vissza a pénzt vagy valami legyen, gondoltam megkérdezem, hátha van valami plusz dolog amit elfelejtettem.


#6

Ja és egy 650W-os Corsair tápegység


#7

Nem pörög fel egyik venti sem, nem ad semmilyen visszajelzést? Tápod nem a legjobb de azért valami életjelet kellene adjon a gép.


#8

Sajnos semmi. Külön volt tápegység teszter a szerelőnél, és minden kábel jól működött, a teszternél a ventillátorok is felpörögtek, szóval semmilyen visszajelzést nem adott az alaplap, áramellátás alatt is se egy led nem villant fel, semmi nem történt. Szóval az alaplapon keresztül semmi nem történt.


#9

Mivel úgy szeretném, hogy a pénzt visszafizessék, akkor milyen alaplap jöhetne még szóba a Tomahawkon kívül? Mert ahogy néztem árukeresőn nem sok helyen árulják már, és ősszintén szólva ez után csalódott vagyok ebben a konkrét alaplap típusban, nem szeretnék egy másik darabbal is rosszul járni.


#10

Minden elektronikai eszközben bele lehet futni hibás darabba, ez ne keserítsen el, és más darab sem tuti hogy jó lesz.

Én csak simán kicseréltetném másik tomahawkra. Kb a legjobb B450 lap.

Ha mégsem, ott a build ajánlóban korábban szereplő gigabyte aorus B450 elite széria.