Sziasztok. a kérdésem az lenne hogy ez így működhet? és azt szeretném még kérdezni hogy milyen tápot vegyek hozzá? (watt?) új cuccokból akarom össze tenni tehát (meg amúgy is) fontos hogy jó táp legyen és bírja amikre én gondoltam mint márka az az FSP vagy a Chieftec lényegében game-hez kell a build a procit nem akarom majd húzni mert fölösleges. illetve melyik a jobb cooler a lenti kettő közül és be e fér majd a házba?
Hááááááát mennyünk sorba.
Ház: full plexi az eleje valószínű nem a legjobb az airflow.
Alaplap: Ne vegyél asus-t nem lett jó a vrm-je néz inkább egy gigabyte-ot vagy msi-t és 9. genhez illik z390-est venni.
Proci: Ha nem akarod húzni akkor elég a sima 9700 nem kell a K (ha nincs vagy minimális az árkülömbség akkor oké).
Hűtő: Én nem biznék a 20k-s vízhűtésben léghűtésből ott a be quet dark pro 4 26-ért de ha mindenképp víz hűtés akkor nzxt vagy corsair.
VGA: rx 580 8gb erösebb mint a 1060 de elgondolkodnél a 2060-on vagy ha ráér akkor a 1660-on ami majd még most jön.
Ui.: Ha csak gamingre kell akkor rakj össze egy ryzen 2700x-et olcsóbban kijösz hasonló teljesítményre és akkora különbség nincs amennyivel drágább az intel és rögtön belefér egy combosabb kártya.
Amúgy build ajánloból kiválasztod a keretednek megfelelő configot és örülsz.
Én annyival egészíteném ki @soolerirl -t, hogy kártyából a 2070-et céloznám meg. Az ajánlott procival kapásból 20 ronygyot át tudnál bele csoportosítani. Az asust, meg minden irányban dobd a fenébe. Se lapot, se kártyát tőlük. Túl vannak árazva és ennyi. mástól ugyanannyiból jobbat pakolsz össze. MSi, vagy Gigabyte.