Munkakeresés, protekció


#1

Ha fiatal vagy és pályakezdő nem vesznek fel. Ha túl sokat tanultál arról amibe el akarsz helyezkedni, akkor túlképzett. Ha fiatal vagy, abba megy a belekötés, ha idős akkor meg abba. De ha protekciód van megnyílnak az ajtók előtted.
Véleményetek erről?


#2

Sajnos ez így van. Túl sok dolgot nem hiszem, hogy lehet erről a témáról beszélni.

Ha belegondolsz, ha te vezetnél egy céget, akkor te is sokkal inkább vennéd fel egy barátodat, családtagot stb., mint egy vadidegent. Habár az is igaz, hogy vannak esetek, amikor a beosztott - főnök viszony nézeteltéréseket szülhet, de külön kell választani a munkát a magánélettől.
Ezeket a dolgokat sajnos én is tapasztalom, mint mindenki más. Ilyen az emberi természet.


#3

Sziasztok

Nem akartam új témát nyitni szerintem elfér itt is a kérdésem:

Keresem azt a VR Happy Hour részt, ahol Pisti a továbbtanulásról, álláskeresésről beszélt. (pl.: többek között az SSC-k is szóba jöttek.)

Szerk.: megvan 01.05.-i legelső adás (benne vagy Pisti és Jani karrierútja is középsuli után)

Balázs


#4

Ha abból tudsz sokat, amiben el akarsz helyezkedni, arra nem mondják, hogy túlképzett vagy. Inkább teszemazt ha takarítónak akarsz elmenni diplomával. De nálunk itt a régióba leginkább dolgozni nem akarnak, nálunk is felvennék az első embert aki bejönne az ajtón. De az tény, hogy pályakezdőként nehéz, nincs tapasztalatod nem vesznek fel, de ez inkább az oktatás hibája. Haverom úgy kapta meg a karosszérialakatos bizonyítványát, hogy autót csak képen látott, ez nem oktatás…


#5

Sokszor az ember azt hiszi a protekció hiányzott vagy neadjisten szemetek voltak az interjun…
Sajnos nehéz megfelelő embert találni pl. bizonyos mérnöki pozíciókra és alapvetően nem is csak a szakmai hiányosságok miatt, pályakezdőnél ez szinte természetes. A baj inkább a szemléletmód hiánya vagy gyenge nyelvismeret, esetleg a link hozzáállás, stb.