Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni. Munkára és játékra kéne egy pc a nulláról itt most úgy értem hogy perifériák monitor a gép és windows is kell hozzá. Aminek futnia kell minden gond nélkül:Autocad solid edge és lényegében minden tervező program, játékokból forza horizon 3, gta V, witcher3 és úgy általában minden nagyobb cím magas/ultra beállításon. A monitor legjobb lenne egy 21/9 monitor de a 16/9 is bőven jó ami belefér full hd-2k ig a felbontás. Keret kb 400K maximum ha szükséges pár ezer forint már nem oszt.
proci intel legyen és a VGA pedig nvidia. Tárolókból egy SSD mindenképpen kell 256gb és egy hdd 1 terra.
nem tudom mennyire lehetséges ez de remélem megoldható.
Szia!
Szerintem munkára és játékra, most (még) az amd 1600/1700(x) lenne a legjobb választás, mert az Intel coffeelake procik még nem nagyon elérhetőek, illetve meg drágák, és a hozzájuk tartozó alaplapbol sincs nagyon választék és nem is mondhatóak olcsónak. Gondold meg az amd-t
Szia ha amd vonalon jobb pc-t lehet összerakni az én igényeimre akkor nem ragaszkodom az intelhez igazából minden megoldásra nyitott vagyok.
Performance de nem 1070-el hanem 1060-al. Ez esetben kb 313ezer lenne a gép.
Így marad pénz perifériára és Windowsra is. A windows kb 25-30 ezer szóval durván marad 60 ezred monitorra és a többire, ebből 40 körül nézel monitort maradékból egér + bill.
Monitorban munkához nem rossz ha nagy 22" 24" már kényelmes. Full HD meg elég is.
Amit én ajánlanék az ez:
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/asus/vg245h-p342547678/
Nem túl olcsó de jó monitor. Igaz így túlszaladsz a kereten mert még egér és bill is kell, de azt később is tudsz venni és ha ténylegesen munkához is kell, akkor én a teljesítményt részesíteném előnyben mintsem a perifériákat.
Úgy értve később, hogy arra nem kellene most 10 ezreket költeni.
Olvasd el a fentebb linkelt build ajánlót, olcsó Windowst pedig itt találsz: Windows 10 OEM Kulcs ~2000 Ft
összeraktam a gépet és 350k ra adja ki. A 1060 drágitja nagyon mert 106k nál olcsóbban sehol nem találtam de inkább 110k a jellemző meg a ram is jó drága lett az 60k így maradt 50k monitorra én ezt néztem ki LG 23MP68VQ-P ez olyan 45k. marad 5k egy billentyűzet kell már csak egerem akkor jó lesz a régi. 10k ért tudtok valami megoldást?
Na ahogy nézem ez jó megoldás windows-ra. Én kinguint ajánlottam volna, de nem mertem. Ez még olcsóbb is. Hát igen a RAM az tényleg elment a francba… 1 hónapja 5 ezerrel olcsóbb volt mint most.
A Monitor szerintem jó lesz, nekem is ilyen árkategóriás van csak régebbi és Samsung, de tökéletesen megfelel. Valamint van egy Asus is amit linkeltem, na az mondjuk jobb
Billbe meg ha jobb minőséget akarsz
de valami logitech vagy Genius is megteszi SZVSZ! Egérrel könnyebb mellényúlni mint billel.
Monitornak inkább ezt javasolnám: https://www.emag.hu/lg-25um58-p-led-monitor-25-2560-x-1080-1000-1-250-cd-m2-fekete-25um58-p-aeu/pd/D7JZH3BBM/
Csak kicsit drágább, de sokkal jobb főleg munkára
+1 erre a monitorra LG 25UM58-P már 45k körül megveheted és baromi jó