Munkára való PC - 2.0 :D

Sziasztok Srácok! Véglegesen összeraktam egy olyan buildet,ami nekem árban és teljesítményben is megfelel! Viszont a kérdésem azaz, hogy ez a build tökéletes lesz Szerkesztésre? (Photoshop, Adobe Premier, After Effects, SVP14 stbstb) ~ A build: i7-8700K, CM MasterLiquid 240 Lite, Gigabyte GA-Z370-HD3, 32GB (2x16GB) DDR4 3000Mhz G.Skill Trident Z, WD 240GB M.2 SSD, 2TB Seagate HDD, FSP 700W Hydro Bronz, Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti ~

1 kedvelés

Szerintem teljesen jó lesz :slightly_smiling_face:

Ez még játékra is bőségesen elég, sokáig kiszolgál. Fogyasztástól függően kisebb táp is elegendő bele, akár magasabb (silver, gold) kategóriában is. Kalkulátor segítségével nézd meg, mennyit fogyaszt ez így egyben, a 700 W-ot kicsit sokallom, de lehet kelleni fog :face_with_raised_eyebrow:

1 kedvelés

Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Vissza térve @SalaysHUN szerintem, jobb ha több van mint kevesebb :slight_smile: VR-ék is mondták meg már pár embertől kérdeztem többször és azt mondták, hogy jó ez így :slight_smile: + Tényleg, ha több van mint a kelleténél az nem baj :slight_smile:

Még annyit hogy nagyobb hatékonyságút kéne venned, minimum 80+ Gold. Ne a tápon ússzon el a géped

1 kedvelés

SSD-ből inkébb samsung 970 evo vagy Pro, tápból ahogy írták nem ártana valami jobb, mondjumk az általában ajánlott Seasonic Focus Plus Gold 650 vagy 750W.

Alaplapból ez kb a legolcsóbb Z370, ami nem feltétlenül baj, de komolyabb tuningra semmmiképp nem ajánlott, inkább GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5, ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING, MSI Z370 GAMING PRO CARBON. Egy 8700K mellé ezek jobban illenek.

Házat nem írtál, de figyelj hogy legyen benne megfelelő airlow és beférjen minden.

2 kedvelés

Segítettek nekem sokan és azt mondták, hogy ez a táp jó az FSP 700W Hydro Bronz + megvárom a többiek véleményét, mert nem akarok sokat fizetni a tápra vagyis nem akarom, hogy 20.000 fölé menjen belefér 25-30 k-s táp de oké:D

Lesz még egy kérdésem, de viszont maradok annál az alaplapnal amit írtam :slight_smile: Nem akarok 550.000Ft fölé menni … :slight_smile: De akkor a tápot változtatom. + A másik kérdés, hogy a többi GTX 1080 miben különbözik az egyik a másiktól? Mert vannak 180.000Ft-ert ujjonan Asus ROG STRIX az meg 230.000Ft, de van olyan ami 170.000Ft-os ugyan annyit tud az olcsóbb GTX 1080 mint az Asus vagy megéri egyáltalán venni olcsó gtx 1080-at ügye ujjonan?

  • Melyik az a 25.000-30.000Ft-os 650-750W-os táp amelyik Gold teljesítményű?

a már ajánlott Seasonic Focus Plus 650W-os verziója például, ennél jobb tápot ennyi pénzért nem kapsz, az RBX és Alza párosnál ráadásul megkapod a gyári, 10 év garit is!

1 kedvelés

Ez megfelel?

Tehát kifizetsz egy használt kocsi árát egy számítógépre és az alapjai, ami a táp és az alaplap spórolni szeretnél… értem, nincs is több kérdésem. Majd ha házat építesz akkor ott is spórolni ki a betont az alapból, és a legolcsobb téglát vedd a falhoz is hátha összedől… A rosszmájúságot félre téve legyél oly kedves és fogadd meg az emberek tanácsait itt a fórumon, nem ellened beszélnek segíteni szeretnének.

1 kedvelés

igen, ez az, de inkább az Alzától már, és 10 év garival kapod a cuccost :slight_smile:

nekem ennek a kistesója, az 550W-os van, hangját nem hallottam még :smiley:

De van egy keret 550.000 és fölé nem szeretnék menni emiatt írom, hogy az alaplapot nem szeretném cserélni, mert lehet, hogy drágábbat jó lenne venni, de szerintem amit választottam azis megfelelő szerintem, mert ha 1151 v2-es a chipset akkor meg miért ne venném azt az alaplapot na mind1 azon az egyen nem változtatok, de a tápon igen akkor

Mert a foglalaton kívül van még pár dolog az laplapokon ami fontos. Pl a VRM amin keresztül áramot kapnak az alkatrészek, pl a proci és a ram. Ha ezek olcsók (egy olcsó alaplapon azok), és/vagy nincs megfelelő hűtés rajtuk, az gondot okoz tuningnál például.

650W 80+ Gold akkor jó lesz a gtx 1070Ti-nak vagy akár ha módosítok akkor a gtx 1080-nak? + kérdeztem még egy dolgot, ami mellett szerintem elhaladtatok :smiley: Hogy a 170.000Ft-os gyári gtx 1080 ugyan annyit tud mint a 230.000Ft-os gyári gtx 1080?

De tuningra nem szeretném használni + azt se tudom hogy tuningolni hogy kéne… semmi felé tuningolast nem szeretnék a procin végrehajtani

még egy 550W-os is jó volna ennek a konfignak :smiley:

1080-ból mind ugyanazt tudja lényegében, a hűtésben, a maximális órajelben lehetnek különbségek, én ha tehetném, akkor maradnék a Palit Jetstream - Gainward Phoenix - Zotac AMP - EVGA kártyáknál (egyszóval a fejlettebb, erősebb hűtésűeknél márkán belül)

1 kedvelés

Nem tud ugyanannyit, a founders edition kb. a legalapabb, amit kártyából kiadnak és a hűtése is sz*r. A gyártói kártyák viszont magasabb órajelűek, egyedi hűtéssel (2-3 venti), OC lehetőséggel. Azok jobban megérik. Tápból elég az a 650 W-os, de számolj utána, ha nem biztos. Nem egy irodai játékot akarsz építeni, adj a minőségi, összeszedett alkatrészekre, ennyi pénznél igenis számít! Én mennyit agyaltam, matekoztam a sajátomon, pedig az messze nem ez a highend kategória :smiley:

az esetek 95%-ában egy Founders is hozza az AIB kártyák szintjét, csak maximum zajosabban, vagy nem olyan sokáig tudja tartani az órajeleket, de lényegében a pénzedért ugyanazt kapod, amit az nvidia is meghatározott, mint alap

mondjuk founderst már szerintem kapni sem lehet, ilyen veszély nem fenyeget senkit asszem :smiley: