Mx150


#1

Üdv!

Egyik nap cseréltem le a 4.5 éves laptopomat egy Zenbookra. Nem vagyok nagy gamer, egyedül az ETS 2-vel szoktam játszani. Elvileg jóval erősebb a Zenbook a régi gépemnél, viszont ugyan azt a beállítást bírja csak el, mint a régi. Játék közben a Proci túlmelegszik és leveszi az órajelet és akad tőle a játék. Eredeti oprendszerrel vásároltam a gépet.
(Az Experience FullHD magas beállításokat optimalizálna)

Spec: I7-8650u, 8gb DDR3-2133Mhz, Mx150, M.2 PCIE SSD

Esetleg ha van valakinek ötlete, hogy miért bír csak ennyit, szívesen várnám az ötleteket.
Előre is köszönöm!

Üdv: Szalai0410


#2

Már a kérdésben megválaszoltad magadnak:

Az MX150 sem valami acélos, nem tudom milyen volt az előző gépedben.

Ezen kívül ami még lassít, az a single channel ram.


#3

A régi Lenovoba i5-4200u, GT730, DDR3-1600Mhz volt. Azért nem értem, hogy miért nem tud többet?


#4

Biztos hogy az MX-et használja a játék, és nem a CPU-ba integrált videovezérlőt használja?


#5

Igen, az biztos. Magas beállításokon is szépen fut egy ideig, proci 4,2Ghz en is megy, átlag 2,5 körül, aztán gondol egyet és 0,6 Ghz lesz, pár mp és újra 2,5Ghz.


#6

Ez nekem inkább valami driver/szoftver hibának tűnik, de azért tegyél fel egy MSI afterburnert és nézd meg hogy alakulnak a hőmérsékletek ilyenkor.


#7

66-70 fok között ugrál


#8

Nem tudom az újabb generációknál mi a helyzet, de kétlem, hogy 66-70 fok olyan hómérséklet lenne, ahol a cpu már visszakapcsol. Nekem a 4710 hq-m 90 fok körül kezdett visszakapcsolni. Ez a 66-70 cpu hőmérséklet? Biztos jól néztél mindent?

Kicsi driver/szoftveres mizéria szerintem is benne lehet.


#9

Az kb hűsítőnek számít egy laptopnál.


#10

A 66-70 fok a videó kártya hőmérséklete. Afterburnerrel úgy tudtam, hogy csak azt lehet mérni. Aidával mértem most cpu hőmérsékletet, az felmegy 82ig kb, de átlag az is 70 körül van, de pl most 65 fokon levette az órajelet megint 0,59re.


#11

Bios a legfrissebb a gépen?

Nekem ez továbbra is inkább valami szoftveres hibának tűnik. Valami összeakad valamivel.

Lehet akár a windowst is érdemes lenne újrahúzni, és csak azokat a drivereket feltenni ami muszáj,


#12

Tegnap frissítettem. De nem oldotta meg. Gondolkodtam az újrarakáson, de mondom ha van más mód akkor nem kell. De most gyorsan megcsinálom akkor. Már nekem sincs más ötletem.


#13

Én tennék egy próbát egy Bios gyári visszaállítással, és windows energiamenedzsmenten belüli default-ra állítással. Hátha…

szerk.: Dell laptoppnál tapasztaltam hasonló hülyeséget, ami energiagazdálkodást érintette (nem pont így), és nem emlékszem, hogy a bios beállítás nem működött-e vagy a Dell szoftveres, de valamelyik a 2 közül nem azt csinálta valójában ami ki volt jelölve… Ilyesmiket is lecsekkolhatsz, hogy ha az asusnak esetleg van valami szoftvere, ami lehetőséget ad ilyesmi beállítására, akkor abban is nézd meg, illetve a biosos beállítások is legyenek meg ha adnak ilyesmire lehetőséget.


#14

Na újra lett húzva a gép. A végén Asus support segítségre volt szükség, mert egyszer kék halál lett teljesen, utána meg hangot nem lehetett csiholni. Hang miatt hívtam a supportot, meg is csinálta a srác távoli eléréssel. Kérdeztem mi lehet a játék akadásának oka, szerencsére ő is játszik, nagyon laza volt és segítőkész. Csak sima nvidia driver van lent, experience nincs, de most jónak tűnik. Szép egyenletes a Cpu is 2,5Ghz-en, meg csak a dedikált kártyát használja. Köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget :slight_smile:


#15

@lengyelb @VizesNinjonKovacs Akkor zárható. Ahogy látom megoldódott a probléma.


#16