Nagy mértékű fps droppok

Nyár közepén raktam össze kistestvéremnek egy buildet (Ryzen 5 2600, GTX 1060, 16 giga ram stb… Ha esetleg a problemamegoldáshoz kellene a pontos specifikáció, akkor le tudom írni.)
A probléma az lenne, hogy a gép pár napja eleinte minden játékban elkezdte (nagyobb és kisebb gépigényű játékokban is), hogy 2-4 másodpercenként 10 fps vagy az alá droppol, nehány játékban 180ról 60-70 környékére, de így is játszhatatlanná tesz mindent. Driverek, Bios frissítés megtörtént, még a windows is újra lett rakva semmi sem ségített.
Esetleg valakinek van valami ötlete?

Első tippem a thermal throttling. Milyen hőmérsékletek vannak a gépben (proci, vga, alaplap)? A második tippem egy döglődő táp ami nem képes ellátni a videokártyát terhelés alatt.

1 Like

A proci asztalon állva 37-39 a videókártya 38 fokon áll, használat közben a proci 58-62fokig megy fel max a vga pedig 48ig. A táphoz sajnos nem tudok hozzászagolni mennyire lehet rossz állapotban. Az is frissen lett véve a többi alkatrésszel együtt (a táp egy Cooler Master Elite V3 600w-os).

Esetleg valami valami vírus nem tekeredett fel a gépre? Az is okozhat ilyet ha leterheli a procit és/vagy a meghajtót.

Hát tobbször is futtattam le diagnosztikát Nod-al többek közt, de semmi nem talált semmit. Ezért vagyok ennyire tanácstalan.

HD Sentinel diagnózist nézzél kérlek, illetve hogy mely’ hardver milyen mértékben terhelődik framerate zuhanás közben.

A Hard Disk Sentinel azt írja az SSD-re meg a HDD-re is, hogy 100% teljesítmény és 99% kondíció (Hőmérsékletük előbbi 34 fok utóbbi 31). A framerate dropnál pedig a cpu 16-22%on pörög a gpu 4% a ram pedig stagnál 3,3gigán. Viszont a mai napon már nem csak játékokban, hanem minden felületen (legyen az az asztal bármilyen program megnyitása nélkül, vagy gépház, vagy böngésző programok bármelyike) szaggat, akad és időközönként be is fagy pár tized másodpercre… Nemtudom őszintén mi lelte ezt a jószágot.

Memtest?
Virág bolti a windows vagy eredeti?

Virág bolti természetesen

Nincs több kérdésem. :smiley:

2 Likes

Ettől függetlenül nem normális ami történik a gépével. Hosszú évekig használtam virágboltit a család összes gépén, mielőtt “megtértem” volna. Valami nagyon cudar verziónak kell lennie, ha a Windows miatt produkálja ezt.

@repsol15 legalább valami hazai helyről (bithu, ncore) van, ugye? Szóval remélem nem a besttrustedtorrentsforsure.ru -ról szedted.

@repsol15 ha van lehetőséged, próbáld meg egy másik operációs rendszerrel, akár világboltival is (pl. 8.1)

Vagy tessék leszedni a microsoft honlapjáról egy rendes iso-t meg venni egy kulcsot az ebayen 600ft-ért.

2 Likes