Nehezen indul a gépem


#1

Hilfeee! Hilfee!

Bekapcsolom a szeretett gépemet, minden feléled, a videokártyák és a vízhűtés ventilátorai beindulnak és gyönyörű színekben pompáznak, majd kb 3 mp múlva kikapcsol a gép, leáll minden. Ismételten eltelik kb 3 mp majd beindul és megint leáll. A be és kikapcsolás 6x-or megismétlődik, majd mintha mi sem történt volna betölt a windows és minden hibátlanul megy. Windows-ból való újraindításnál ugyan ez a probléma. Alaplapi elemet cseréltem, arra gyanakodtam hogy öregecske, de minden változatlan, a probléma fenn áll. Segítsetek amatőrségemnek!


#2

Első körben írd le a konfigot, a nélkül kb lehetetlen.


#3

Ház: Thermaltake Core P3 Black.
Alaplap: Asrock X370 SLI Killer
Memória: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz
Processzor: AMD Ryzen 5 1600X
Processzor hűtő: Deepcool Maelstorm 240RGB
Videokártya: 2xASUS GEFORCE GTX 1070 OC 8G
SSD: Silicon Power Slim S55
HDD: Seagate Barracuda 1TB
Tápegység: Corsair CX750M 80 PLUS® Bronse Modular


#4

Első körben vedd ki az egyik 1070-et, és nézd meg úgy is csinálja e. Csak az maradjon ami a fenti slotban van. Utána az egyik memória modult (gondolom 2x8gb). Manualban benne van melyik socketben kell lennie ha csak 1 modul van. Utána hűzd ki a HDD-t is (gondolom az SSD-n van a rendszer). Lehet próbálkozni pl egy bios frissítéssel, előtte reset defaults, frissítés, majd az xmp újbóli beállítása. Így pár dolgot ki lehet zárni.


#5

végig megyek a leírtakon és jelzek! köszönöm a tippeket!


#6

Én azt sem tartom teljesen kizártnak, hogy egy haldokló SSD okozza ezt. Nem túl minőségi darab…
De egyébként végigmennék, amit @meteoric87 mondott.


#7

POST-ig eljutsz egyáltalán?


#8

vedd ki mind 2 kártyát, (illetve gondolom az ssd-n van a win) húzd ki a hdd-t is majd nézd meg, hogy úgy elindul-e, ha igen akkor sorba dugd vissza a dolgokat és nézd meg mivel van a probléma.


#9

Ha elolvassátok akkor leírta hogy hogy elindul a gép.

Valószínűleg memory training probléma, azárt indul hatodjára mert MSI deszkákon alapból 5 a Memory Try It funkció alap beállítása. Ha nem tudja az IMC eldobja az időzítéseket amiket próbál akkor alapból 3 (MSI-nél 5) próbálkozás után 2133MT-vel indítja a gépet.

Ha nem a legfrissebb BIOS-on van a deszka akkor @meteoric87 irománya alapján tessék frissíteni, 90% hogy egy újabb AGESA kód megoldja.


#10

Na pont ezért nem értem, hogy miért a háttértároló lenne a probléma forrása…