TheVR Fórum

Nem bootol, nincs kép, nincs usb

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Az egész úgy kezdődött, hogy játszottam a Black Squad netes játékkal, amikor is kifagyott, megállt a kép. Újraindítottam a gépet, majd fekete képernyő fogadott, a monitor készenléti állapotban villogott. Windows 10-et használok. Előszőr nem tudtam, mi lehet, aztán nézelődtem külföldi fórumokon és az alaplap kezelési könyvét is bámultam. Ami rámutatott, hogy az alaplapomon vannak visszajelzők. A piros led a DrMosfet túlmelegedését jelezte. Szétszedtem, újrapasztáztam mindent, még a mosfet hűtőjét is. Utána Cmos Reset alaplapi gombbal. Újraindítás… Bios bejön, visszaállítottam alapra mindent. Az ssd-t nem látja a bios. Többször próbáltam a kábeleket átdugni más portba, de egyikben se látja. A billentyű és egér csak Cmos reset után kapcsol be. Ha újraindítom megint a gépet, akkor csak a ventik pörögnek. Se bios, se usb nem érzékel, csak fekete képernyő és monitor stand by állapotban villog. Az alaplapon van hibakód visszajelző. Van, hogy csak a hőfokot jelezte/32/. De tegnap megint kiszedtem a procit és finomabban húztam rá a csavart a hűtőjére, mert olvastam,hogy az se jó, ha túl van húzva. Utána gyors számváltásokkal írta a hibakódokat. Most nem tudom, hogy alaplap, vagy proci, vagy ssd a ludas. Én lapra gondolok, de remélem, tudtok segíteni. Gondolom, ki kéne próbálni másik lappal. Mert az van. Viszont másik gépben nincs lehetőségem kipróbálni a többi alkatrészt.
Alaplap: Msi Z77 Mpower
Processzor: Intel I5 3570K
Memória: 2x4GB Corsair Dominator Platinum
Hűtés: Noctua D14
Videó: Gtx 760
Táp: Fsp 700w
Monitor: Lg 27 full HD Ips
Ház: Corsair 760T torony

Tippre meghalt a lap.

1 Like

Táp is lehet. Sőt, nekem mondjuk elég gyanús, pláne egy olyan hűtővel és procival…
Milyen az az fsp 700 watt táp??

Fsp Hyper M táp. 700w. 85plus. 5 év gari. Pár hónapos.

Pár hónapos? Lol
Akkor nem valószínű hogy az csinálja, még ha nem is a legjobb táp…
Én azért megnézném másik táppal is, esetleg nem-e hibás, valami garanciális ügyben, és mindenképp másik lappal is.
De nekem furcsa, hogy egy ilyen lap csak úgy meghaljon…

1 Like

Köszi a válaszokat! Van egy tartalék gigabyte lapom, azon megnézem, hogy működik-e. Ha nem, akkor más lesz a ludas.

1 Like

Azért nem egy mai darab. És ami elromolhat… :confused:

Na most ott tartok, hogy kiégett egy érintkezője a procinak. Valszeg ettől van a dolog. Elviszem javíttatni, aztán meglátjuk…

Többe fog kerülni a javítatás mintha hardveraprón vennél egy másikat.

6000 Ft a javítás. Ennyiért biztos nem kapok ilyen működő lapot, de még hibásat se :slightly_smiling_face: Majd írok javítás után, hogy működik-e.

1 Like