Nem érzékel semmit


#1

Sziasztok, ma jött meg a megrendelt PC-m hozzá minden perifériával és monitorral. A PC-t összeszerelve rendeltem. Az lenne a problémám hogy nem érzékel semmi. Sem USB(billentyű, egér), sem a monitort(DP, Hdmi, és nem jut eszembe a harmadik port neve). Mindent próbáltam és 10 ből egyszer reagál valamit. Ez alaplapi probléma lehet? Vagy mire tippelek? Esetleg valami megoldási javaslat?
Előre is köszönöm mindenkinek. :heart::heart: Nagyon magam alatt vagyok :frowning:


#2

Amíg nem írod le milyen gépről van szó, kb lehetetlen válaszolni.


#3

Hol szerelték össze és mi került bele? Okozhatja pár dolog a hibát.

Jelezted már ott ahol összerakták?


#4

Alza, úgy voltam megér 5 ezret az összerakás. AMD ryzen5 2600x,gyári hűtő, rog strix rx580 8gb videó kártya, 16 GB RAM, 240gb ssd, 1tb hdd, MSI B450 tomahawk alaplap. Ma szeretnék jelezni.


#5

Írjuk már kicsit jobban körbe a problémát…

  • Nem indul el a gép?
  • Elindul de nincs kép?
  • Hova van bedugva a monitor?
    (Alaplapi kimeneteken nem is lesz kép, oda ne is dugd be.)
  • Milyen típusú a monitor?
  • Ha FreeSync-es a monitor be van-e kapcsolva?
    (Ha igen, akkor kapcsold ki különben nem lesz BIOS kép.)
  • USB probléma? Van kép de nem mennek a perifériák vagy nem világít semmi, mert nem indul el a gép?

Ha nincs leplombálva a masina, akkor tessék kinyitni és ellenőrizni minden a helyén van-e rendesen. Leginkább memória modulok és a videókártya mozdulhat el szállítás alatt. Ha ez megvolt, akkor próbáld meg elindítani, ha még mindig nem akarja, akkor CMOS törlés.


#6

Sem Display porton, sem DVI, sem Hdmi nem működik a monitor és az USB sem érzékel(billentyű egér). Ha be kapcsolom elkezd világítani és a ventilátorok beindulnak, de se az egér se a billentyű. A monitor pedig minden esetben no signal. Eddig egyszer sikerült szóra bírni a monitort akkor bekapcsolt és már majdnem fél tudtam telepíteni a Windowst de ismét kiirta hogy no signal.


#7

Akkor miért nem küldöd vissza garanciában? Összerakták? Nem megy? Mi a megoldás?
A1: Felveszem a kapcsolatot a céggel, hogy oldják meg.
A2: pánikolva kiírom kérdésnek, hátha lemegy az az idő, amég a problémát jelezni tudom ott, ahol vettem.

Ennek a kérdésnek akkor lett volna értelme, ha TE rakod össze. mivel összerakatattad, csak visszaküldöd és szenvednek ők helyetted.


#8

Vannak ennek azért fokozatai, de nagy vonalakban nyilván az tegye rendbe akinek a dolga hogy működjön amit megrendelsz. Nyilván ha otthon megoldható egy CMOS resettel, akkor nem küldöd el egy legalább 1 hetes szervíz túrára a gépet. :slight_smile:

Ha nincs plombalva a gép, akkor telefonon jelezném a problémát és megkérdezném belenyúlhatok-e a gépbe. Lehet elmozdult memória modul vagy csak korrupt BIOS beállítások, előfordulhat egy hosszabb áramtalanítás után.

Szvsz valószínűleg RAM probléma, hogy kontakt, elmászott BIOS beállítás vagy csak szimplán hibás modul, azt viszont távgyógyításban már meg nem mondom.

Ha házilag nem megoldható egy délután alatt, akkor marad az ALZA hozza-viszi megoldás.