Nem indul el a PCm ha beteszem a 4x8gb ramot


#1

Üdv.
Olyan problémára keresnék megoldást hogy szétszedtem kitakaritani a gépet kivettem 4 ramot. Össze szerelésnél nem jött be a monitor csak villogott az alaplapon a hibavisszajelző ledek a DRAM es a CPU között. Kivettem az első 2 slottból a ramot és 2 rammal műkodik de single módban. Akárhogy variálom nem működim 4x8gb rammal csak 2x8gb de azis csak az utolsó kettőbe az első kettőbe a hi a ugyan az. Volt már valaki ek hasonló problémája ?


#2

Mivel/hogyan takarítottad a foglalatokat?


#3

Igazabol ugy semmivel csak kifujtam belőle a port illetve a passztát letöröltem papirtörlővel es ujra pasztáztam.süritett levegővel direkt pchez.


#4

Ugye nem közelről fújtad rá a sűrített levegőt? Mennyit vártál takarítás után az indítással?


#5

Nem közelröl fujtam vártam vele 1 orat minimum mert elmentem vásárolni. De ha ezen mulva akkor a 4bol egysem volna jó itt valami alaplap vagy bios vagy valami haso ló baj lesz.


#6

Procit meg lehet próbálni kivenni és visszatenni, és mikor kint van megnézni nem hajolt e el pin.

Valamint BIOS reset is mehet.


#7

Már sajnos mindent csináltam vele. 2orán keresztul cserélgettrm a ramokat aztán bios reset elemet kivettem mindent megprobáltam amit tudtam de semmi továbbra sem ad képet.


#8

CPU-t is kiszedted a helyéről? Mert akkor reseat és utána próba. Illetve ha valamilyen aftermarket hűtőd van és csavaros backplates megoldással van, akkor ügyelj arra hogy 1. átlóban húzd a csavarokat felváltva, 2. ne húzd őket hülyére.

PS.: Nézd meg nem került hűtőpaszta proci aljára vagy a foglalatba.


#9

Nem hinném, hogy sokat osztana/szorozna, mert a rammal van baj, ha befolyt volna, akkor el se indulna, vagy szarrá menne az egész. (szerintem)


#10

Az IMC a procin van, ha csak mondjuk 1 pin hajlott meg/kapott egy kis pasztát, akkor a többi, másik pinen keresztül csatlakozó még mehet.


#11

Kivettem persze de nincs befolyva sehova. Ha Tüskék ellennének mozdulva akkor sem jonne be sehogy illetve igen ha befolyna a paszta akkor meg eggyátalan besem kapcsolna.


#12

Nem kell rá sok, elég ha összemaszatolod az alját az ujjaddal vékonyan aztán rögtön elérhetetlen lesznek a modulok, vagy elég ha valamelyik fontosabb test pont vagy táp pin nem kap delejt, aztán a processzor egy része effektíve nem megy.


#13

Megy a PC nincs vele gond ugyan azt a teljesitményt hozza a proci csak szimplán ha bedugom a 4 ramot nrm megy. Csak kettővel az mind1 melyik kettő. Meg csak az utolsó 2 slot az első 2be nem ismeri be.


#14

Látom még mindig nem érthető. Ha az egyik pinnel baj van a foglalatban, lehet hogy bizonyos dolgok nem fognak működni, lehet hogy el sem indul a gép, vagy minden normálisan megy tovább. Nálad a memória kezeléssel van probléma