Nem indul el az új pc-m. Miért?

Tápkábelek jó helyen vannak mindenhol?
(Igazából az lenne a legegszerűbb ha szétszednéd és az asztalon, az alaplap dobozán megpróbálnád elindítani procival és memóriával)

Miért nem CMOS resettel kezdtetek?

Mellesleg alig bírom kiolvasni az írásod.

1 Like

Ha feszültség/mhz vonalon babráltatok és nem simán xmp bekapcs történt, akkor mocsok kicsi az esélye, de lehet kinyírtatok valamit. opcionálisan a ramot.

3 Likes

bekapcsolom gépet táp kattan , ventik meg mozdulnak , az összes led fény fel villan és megáll, mind ez 1-2másodperc lehet , megáll és újra elkezdi ugyan ezt . Minden jó helyre van kötve. Igazából kizárnám hogy bármit is kinyírtunk volna. Max valami gyári hibás de akkor első indításkor nem ment volna az egész gép rnedesen 5 percig mert utánna jöttek a gondok. ár próbáltuk csak a lap és proci indítást de úgyse ment. Egyszerűen foggalmunk sincs mi a baj vagy hogy mit kééne tenni . Alap lapon van hangszóró de kb nincs ideje csipogni sem.

KONKRÉTAN MIT ÁLLÍTGATTATOK?
Ezen információ hiányában a csillagok állása is lehet a megoldás.

ez megtörtént?

1 Like

nem

akkor legyen meg

1 Like

Ezen a lapon hogy kell ? ki veszem csak az elemet ?

  1. táp lekapcsol
  2. áramból kihúz
  3. elem kivesz
  4. pár perc várakozás
  5. elem vissza
  6. áramba vissza
  7. táp felkapcsol
  8. gép felkapcsol

No troll, de ezt ajánlom figyelmedbe

Spoiler

4 Likes

Köszi szépen amint megpróbáljuk (még ma) fogok ide írni .
ui.: Bocs nem voltam túl figyelmes. :wink:

1 Like

Ha sikerül is, mindenképp majd írd le légy szíves a tapasztalatokat, mert ez engem is érdekelne, ilyennel még nem nagyon találkoztam.

4 Likes

Sajnos nem sikerült . Próbáltuk másik elemmel is de az sem. De most haverom szétkapja meg megpróbál minden féle lehetőséget hogy kiderítse mi a baja. Nem lenne baj ha valamit ki kellene cserélni vagy venni csak az a baj nem tudni mi a baja. További segítségeket és ötleteket elfogadok .

Nézd át alaposan az alaplapot, h nincs-e rajta felpuffadt kondi vagy trafó, és nincs-e rajta kis égésnyom.
ill az alkatrészeket próbáld ki másik gépbe!

1 Like

Új infó , megpróbáltuk másik táppal elindítani és hát sikerült , szóval az új táp kb 5 perc használat után megadta magát. Próbáltuk másik gépben is használni az új tápot de nem működött ott sem. Most a régebbi thermaltake 500w silver 80+ os tápot raktuk be és azzal működik . Most pedig jöhet a táp vissza küldés ,reklamálás fázis amit kicsit sem várok :smiley: . Esetleg tudtok ajánlani jó tápot ami moduláris legalább 80+ gold os és elegendő legyen majd egy 3070-es gpu hoz is , plafon ár 50k. Köszi szépen mindenkinek a tippeket segítségeket. Kellemes ünnepeket így előre :blush:

1 Like
1 Like

Az is jó táp egyébként, mindenhol előfordulnak ilyenek.
Nem tudom mikor vetted a gépet, de 14 napig vissza lehet küldeni, de anélkül is, ezt gariban fix hogy intézik. Szóval nem vettél szar tápot ne aggódj :wink:

3 Likes

nov 28.-án rendeltem a tápot szóval gariba vissza küldöm majd valahogy remélem sikerül és nem szarakodnak. Amúgy aqua ból rendeltem. Oksa köszi

Hali, még mindig nem csináltak a rossz tápommal semmit pedig mar egy ideje náluk van … aqua szerviz… Közben megjött az új kártya rtx tuf 3070 , de persze nem tudom használni. Fent említett buildbe táp helyett egy 500w os van most bent , szerintetek érdemes betenni a 3070 et ? Elindulna ? Tudom hülye kérdés de érdekel.

Elindulna valszeg, a másikra meg annyit, hogy ez ilyen. Nem nagyon tudsz mit csinálni vele. Az összes gariztatas így megy általában. (Itthon)

2 Likes

Jövőre jobb lesz a helyzet, érdemes is várni addig a nagyobb értékű vásárlásokkal.