Nem látja a gép az eddigi mikrofont

Hali! Elővettem egy régi Redragon fejest (Redragon Ares (H120)), hogy kipróbáljam megy -e még vagy dobjam ki. Na nem ment de miután visszadugtam a régi mikrofont (Genius MIC-01A) és a hangszórót. Eddig úgy használtam, hogy a gép elején volt egy kombi jack és oda dugtam a mikrofont és hátra a hangszórót. Jelenleg csak a hangszóró megy az is csak a kombinált jacknél. Hátul se hang se semmi. Gép: Dell OptiPlex 3060. És nem nem érzékeli most már se a régi mikrofont és a kipróbált fejest se a kombi jack. Előre is köszönöm a válaszokat!

Szia!

Itt sem sikerült a végére jutni, kár volt nyitni új topikot:

Nincs rá megoldás?

Van. Veszel egy rendes hangkártyát. Én már mást nem tudok mondani, ezekkel az OEM gépekkel mindig csak a szívás van.

De egy teljesen új gépről van szó… semmi más megoldás nincs rá?
(most lesz 1 éves 2 hónap múlva)

Egy Windows újrapakolás talán megoldaná a dolgot. Mivel nem vagyok ott és nem látom, hogy mi-mit csinál és mi történik, így nem tudok más ötletet. Esetleg lépj kapcsolatba a Dell magyar képviseletével.

1 kedvelés

Rendben, megpróbálom.

A ramokhoz értesz?
Ha igen dobsz egy elérhetőséget?

A kb. ~25 év alatt, amit PC-k hobbi szintű szerelgetésével töltöttem, láttam már pár RAM modult, talán tudok segíteni. Viszont fölösleges privátba vonulnunk, itt legalább más is látja és ha véletlenül valami hülyeséget írok, akkor lesz aki szól. :slight_smile:
Viszont én ma már nem biztos hogy leszek/válaszolok.

2 kedvelés

Okés, arról van szó, hogy az én géphez karácsonyra kaptam 8 gb ramot. Ezt beraktam és azóta folyamat crashelnek a játékok az oldalak, Windows Insider zöld halál szerűséget dob fel, elmegy a kép. Futtattam a gépen a windows memória ellenőrzőjét és az nem jelzett ram hibát.
CPU: i5-9400F
RAM: 2 db Kingston
2 db Corsair Hyperx
Motherboard: TUF B360-Pro Gaming

És annyi még, hogy ez előtt volt 24 és jó helyre tettem őket.

No, ilyen pl. nem létezik.

A folyamatos crash azért van, mert nem egyformák a RAM-ok. Nem szabad őket keverni.
Töltsd le a CPU-Z nevű progit, nyomj rá a “Tools” melletti nyílra, ott pedig a “Save report as .txt”-re. Nyisd meg a .txt file-t és CTRL+F billkombóval keress rá erre: " Memory SPD " (gondolom a jegyzettömbbel fogja megnyitni a text file-t)
Ami a Memory SPD alatt lesz szöveg, azt másold ide be Dimm 1-től Dimm 4-ig. (az “SPD registers”-es részek már nem kellenek)

Az alaplap BIOS verzióját is nézd meg a CPU-Z-vel, ha már ott vagy és azt is írd le.

Elöljáróban elmondom, hogy valszeg az lesz a tanácsom, hogy a hardverapro.hu-n add el összes RAM-odat és pénzből vegyél majd egy új szettet.

Ill., megkérdezném, hogy akkor most hány PC-d van? Gondolom nem a Dell-ben van az Asus alaplap. :smiley:

Még valami. Nagyon kérlek, hogy NE kapkodva írj! (ha betegség akkor előre is elnézést, ha nem akkor kérlek tedd meg nekem)

Pl.:

Ez a mondat olyan, mint ha egy külföldi írta volna, aki most tanult magyarul.

1 kedvelés