Nem működik az új internet

Sziasztok! Nem igazán értek ehhez a témához, ezért szeretnék segítséget kérni. Nemrég beszerelték nálunk a új internetkábeleket. 500 mb-ot ígértek, persze nem annyi. Én csak pénteken értem haza, nyilván leültem a gép elé kipróbálni, hogy mennyivel jobb. Egészen addig jól működött, amíg egy jelerősítőt hozzá nem kapcsoltam ehhez az új wifihez, és bedugtam a konnektorba. Azóta csak a pc-n nem megy rendesen az internet. Példa: belépek egy multiplayer játékba, de azonnal 1200-as ping fogad. A jelerősítőt azóta kihúztam, de nem oldotta meg a problémát. Néha működik, néha meg nem. A többi készüléken tökéletesen működik.
Wifisticket használok!
Előre is köszönöm a segítséget!

Vagy a garantált sebességet nem nézted vagy a mértékegységet kevered ha elsőre tippelnem kéne :smiley:

Azért nem értem a problémát, mert más eszközökön tökéletesen működik, speedtestet is néztem és 200 mb-al fut. Csak ezen az egy pc-n vannak gondjaim.

A jelerősítő (és a WLAN) növeli a késleltetést, az USB-s Wi-Fi antennák meg egyébként sem sikeresek (hosszútávon), ha a pár ezres kategóriáról van szó.

Router újraindítást próbáltad már? Néha segít.

Wifi stickkel egyébként tényleg nem túl szerencsés játszani, főleg ha gyenge a jel, ez már önmagában is okozhat magas pinget, mondjuk talán ennyire nem.

2 kedvelés

Ha akarnék se tudnék wifi stick nélkül játszani, az a gond. De nem hiszem, hogy azzal volt a probléma mert kedd óta van az új net, ez a hiba pedig csak tegnap jelentkezett, amikor a jelerősítőt bedugtam. Eddig pedig azzal sem volt gond, amikor még csak az ezerszer rosszabb wifi volt bekötve. Nincs ide elvezetve a kábel, ahol a gép van, ezért muszáj wifi stickket használnom. Router-t ezerszer újraindítottam.

2,5 vagy 5G-re van állítva a wifi?

Nem tudom.Sajnálom az értetlenkedést, de tényleg nem értek hozzá, nem is voltam itthon, amikor beszerelték.

Be kell lépni a router admin felületére, ehhez általában van leírás a router dobozában/neten a manualban.

Az 5Ghz nagyobb sávszélességet tud, viszont kisebb a hatótávja. A 2,4 lényegesen lassabb (ha jól emlékszem max 40-50mbitet tud), cserébe nagyobb területet fed le. Ha a régi router 2,4Ghz-t tudott csak, akkor lehet hogy azért volt jobb, az újat pedig a nagyobb sávszélesség miatt valószínűleg 5Ghz-re állították.

Ha 500MB-ot igértek az 4Gb-es internet. Valamit nagyon benéztél.

Jó lesz az “2.4” és “GHz”-nek is. :smiley:

2 kedvelés

Köszönöm a segítséget.A problémát sajnos nem sikerült megoldani. 2,4 GHz-re állítás sem segített.

Sok dolgot nem tudnék benézni :sweat_smile: Szüleim intézték az egészet, én csak hazajöttem a koliból és játszani szerettem volna.

Oké. Kezdjük az elején. Milyen szolgáltató? Melyik modem-router?
Családi ház, vagy társas? Mi van a router és a Te géped között. Stb.
És utoljára merre laksz helyileg? Elég megye is.

Invitel szolgáltató, Huawei EchoLife Gateway PON Terminal, családi ház. A router nincs messze, a háh régisége miatt a vastag falak valahogy képesek leárnyékolni a jelet, így az alsó szinten sincs nagyon net. Veszprém megye. Meg hát falu. Eddig ment kb 7 mb-al a net. És az is jobb volt.

Na, nézelődtem.
Bár az nem derült ki, hogy tudja-e az 5 GHz-et (több típus van), az mindenesetre fontos, hogy ennek a routernek a wifi képessége borzasztóan korlátozott. De mindegy is, mert az 5 GHz térereje a 2,4 GHz-hez képest jóval szerényebb is, kábé ugyanazon helyiségben megy csak.
A 2,4 GHz sebessége nem 500 Mbit, hanem tisztán kábé olyan 40. Csak vezetéken megy 500, wifin amúgy is felejtős, még ha megy is az 5 GHz, a ping akkor is rosszabb. Persze nem 1200.
Ha van módod, vezetékre kellene ülnöd. Ha nincs, akkor egy jobb AP, esetleg egy router lesz a Te barátod (pl egy ilyen:https://www.asus.com/Networking/RT-AC57U/overview/ - Ő Ap is lehet, és router is ). A jelerősítőket alapból hanyagold, falusi parasztbácsiknak való, akik 2 gombot megnyomva hisznek a repeaterek csodájában, profik ilyet nem használnak. A rádióról rádióra kommunkikációnak ugyanis van egy nagy hibája, jelentősen romlik a sebesség.
Ha a ház olyan anyagokból készült, mint vályog, gipszkarton (a tartóprofil sokszor acél), akkor a térerődet nagyon lecsökkenti.
Amúgy droidra tudsz letölteni egy wifi analyzer programot, az megmutatja, mennyire zsúfolt esetleg a (2x) 13 frekitatomány, oda kell tenni, ahol nincs semmi.

Köszönöm a válaszodat és, hogy utánanéztél!:blush: Megpróbálom majd megoldani.

Szívesen, ha szükséges, írsz privátot, és adok telefonszámot.

@lengyelb Danki, zárható.