Nem okos tévé "okosítása"?

Sziasztok!

Adott egy 2014-ben vásárolt LG tévém, mely a régi “buta” vonalat képviseli funckiók terén, viszont megjelenítésben nekem elégséges jelenleg. Amíg működik nem cserélném le, viszont egy átmeneti megoldást szeretnék találni a következő problémára.
Telekom előfizetésen belül van digitális televízió szolgáltatásunk, mely mellé jár egy androidos settopbox ami gyakorlatilag kielégíti a smart tv szükségleteimet (youtube, böngésző, HBO max…). Sajnos a Netflix nem elérhető, nem támogatott, nem tölthető le az alkalmazás a playstorebol, bár számomra ez elég fontos lenne. Elméletileg a cégek nemtudnak kiegyezni egymással, és nem tudni, hogy mikor lesz elérhető, ha egyáltalán az meg fog valósulni.
Eddig számítógépet rákötve HDMI-n keresztül oldottam meg alkalom adtán a Netflixezést, ám ez elég sok macerával jár. Nemtudom megoldani a kábel managementet, laptopomon már alapból nincs szabad port stb stb.

Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon lehetne megoldani a Netflixezést a tévémen? Gondolkodtam mini stickes pc megoldásokban is, de azokat igen csak drágának találtam ahhoz képest amilyen funckiót betöltene.

Válaszokat, tippeket előre is köszönöm! :slight_smile:

Szia!

A settopbox képes screen share-t fogadni? Akkor wifin keresztül chrommal vagy telefonnal át lehet vinni a képet rá.
Ha nem, akkor marad a stickes verzió.

1 Like

Szia!

Én erre a XIAOMI Mi Box S -használom nekem is ez volt a probléma és még a következő tévékhez is használható lesz.
Twitch és netflix is megy rajta és WiFin is elég elfogadhatóan működik.

Link: Xiaomi Mi Box S (PFJ4086EU) asztali multimédia lejátszó vásárlás, olcsó Xiaomi Mi Box S (PFJ4086EU) árak, multimédia lejátszó akciók

4 Likes

utóbbira +1, de érdemes hardveraprón és marketplacen vadászni, 10k körül lehet találni eredeti dobozosat

3 Likes

App installer + netflix apk-val próbáltad telepíteni?

1 Like

Ahogy fentebb is említették a mi box lesz a megoldás számodra.

Van korábbi topik egyébként a témában, ott is ez volt az ajánlás és kicsit írtam is a készülékről + tapasztalatokról.

@miazhogyketto Steam link egyébként, hogy muzsikál rajta?
Amikor anno kérdezted biztos átsiklottam felette, mert nem írtam, hogy azzal nekem nincs tapasztalatom, de kiváncsi vagyok neked bevált-e arra a célra.

1 Like

Végül egyetem miatt egy samsung tab lett a befutó, amin meg hát ugye van steam link,a tvbox ötletétetét pedig jegeltem, de mostanában lett hbo max előfizum szóval én is vadászok egy mi boxot. Ha beszereztem mindenképp visszajelzek

2 Likes

Sajnos ezt már próbáltam, nem működik :frowning:

Köszönöm szépen mindenkinek! Igen, nézegettem ezeket a Xiaomi boxokat, illetve chromecastokat de hát kicsit kilóg a költségvetésből számomra, persze ha a funkciókat tekintjük akkor teljesen érthető az árazás.
A legolcsóbb nem mindig a legjobb megoldás, viszont ha azt nézem, hogy csupán a Netflix megoldása a kérdéses akkor egy budget médialejátszó is működhet esetleg? Valaki találkozott már ezzel?
ezt találtam:
https://euro-markt.hu/products/miracast-wireless-hdmi-tv-medialejatszo?variant=37770769694883&gclid=Cj0KCQjwmouZBhDSARIsALYcourF2GNNT5qnLy9taM_XhntNNU7osVZtEgD-zqbrq7nGIraApvr8RIEaAqK0EALw_wcB