NeonCode - Magyar fejlesztésű indie kalandjáték


#1

Hölgyek urak, készítettem egy cyberpunk/retrowave kalandjátékot amit teljesen ingyen ki is adtam, mert nem a profitszerzés volt a lényege, hanem hogy gyakoroljak meg kipróbáljak dolgokat. Csupán annyit szeretnék, hogy minél több visszajelzést kapjak a játékról, így a fórumozók véleménye is nagyon érdekel, de egyáltalán nem titkoltan nagyon örülnék egy streamnek/videónak.

A játékban Craig Williams nyomozót alapítjuk akinek a karrierje kissé megbicsaklott, így magándetektívnek állt. Ez az üzlet sem megy valami jól, így minden ügyet el kell vállalnia ami szembejön. Az egyik este lemegy kicsit kiszellőztetni a fejét a tengerparton, mikor lövéseket hall…

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hIs5EuQIdyg
Ingyen letöltés itt: https://neoncodegame.wordpress.com/download/#2

Előzetesen kérdezhetnék, magáról a játékról? Játszható játékidő, vagy csak, hogy fizikailag mihez hasonlítható?


#3

A jatekido durvan 60-90 perc kozott mozog, attol fuggoen mennyire alapos jatekosrol van szo.

Hmm a jatekmenet meg olyasmi mintha egy regivagasu kalandjatekot kevernel egy open world fps-el. Jatekok kozul jottek otletek telltale jatekokbol, deus exbol de vice citybol is.


#4

Érdekes koncepció. Erről a közeljövőben mindenképp szeretnék egy videót csinálni. Esetleg kijátszom. Még meglátom. De majd csak szeptemberben.


#5

Köszönöm szépen és mindenképpen linkeld (akár itt) ha csinálsz róla anyagot :slight_smile:


#6

Mindenképpen.


#7

Na kipróbáltam!
Először is le kell szögeznem, hogy nem szerettem az ilyen “nyomozgatós” játékokat, nem az én világom.
Ettől eltekintve nagyon király, főleg abból a szempontból hogy egyedül hoztad össze!
Gratulálok hozzá!
Igaz, végig még nem játszottam, mivel

Spoiler

amikor a hotelnél el kell menni azzal a járgánnyal valamikért, én az első kanyarban nem az utat használtam, inkább a járdát, és ott egy-két modelben meg akadt a kocsi és feldőlt a feje tetejére…

,de mindenképpen bepótlom!
Illetve már majdnem a játék elejétől a benzines kanna folyamatosan a képernyőn virított a megfelelő helyen, és amikor eszközt váltottam akkor is ott maradt.
De ilyen kis apróságokon hülyeség lenne fennakadni, nagyon király lett tényleg, imádom az ilyen hangulatú, audio-vizuális alkotásokat!
Még egyszer grat hozzá!


#8

A végére értem a sztorinak. Hát én le vagyok hidalva. Kipróbáltam, mit hoztál össze, mert elmélkedtem én is, hogy készítek egy saját játékot.
Azt tekintve, hogy egyedül készítetted, ez egy nagyon pöpec játék lett. Meg van a maga apró hibái, én leginkább csak glitch-ekkel találkoztam, de nem is várható el, hogy minden a legkisebb részletig tökéletes legyen. Persze egy minimap néha jól jött volna, és néha az az érzésem volt, hogy a város fele nincs is kihasználva. Nem nagyon bolyongtam szóval nem is tudom igazából mekkora a játszható terület. A sztoriban igazán csak a legvégén csalódtam, kicsit elkapkodva és hirtelen lett vége. Persze megismerhettük volna jobban a karaktereket, gondolok leginkább a főszereplőre, de talán egy másik játékban :wink:
Azt pedig még mindig nem tudom, minek hordoztam magammal a karakter bögréjét a nyomozó irodából… :joy:
Összességében nagyon tetszett és reménykedem jobbnál jobb véleményekben, hogy bszóbbnál is bszóbb játékokat készíts a jövőben! :wink:


#9

A hangulata tényleg jóra sikeredett, és a megírt szöveg is teljesen a helyén van. Nekem nagyon tetszik, és nagyon szerettem volna végigtolni is, de miután konkrétan 1 órát bolyongtam mert egyszerűen nem tudtam rájönni miként szerezzem meg a kutas számára a drónfelvételt, így bojkottáltam a dolgot. Kár :S

Ha megírod nekem privben, akkor talán ránézek még.


#10

Ment a privát üzenet a megoldással :wink:


#11

A bögrére van egy nagyon egyszerű megoldás :slight_smile:

Ez a fejlesztős bögrém :smiley:


#12

Ha jól sejtem a bárnál is elrejtettél egy kis üzenetet :joy:


#13

Sok apróság és utalás van benne, a kedvencemet eddig egyetlen ember találta csak meg az eddigi 5000 játékosból :slight_smile: Azt speciel mondjuk úúúgy a hotel környékén kell keresgélni és ezzel még nem segítettem sokat.

A fontaine square arról a hologram énekesről van elnevezve, aki a Star Trek DS9-ban szerepelt sokat, de az összes utcának van jelentése. Vagy ott a pénz ami elég szembetűnő és még sorolhatnám :smiley:


#14

Hali!

Kolibri mutatta meg nekem gyorsban a linket, és tetszik a látványvilág. Mindenképpen ki fogom próbálni streamben :wink: Jónak tűnik a koncepció :slight_smile: Ha érdekel, ott meghallod majd a véleményemet is! és csak így tovább!!!


#15

Mindenképpen érdekel! :slight_smile: Utólag YT-on is elérhető lesz, ha nem tudom élőben nézni esetleg?


#16

természetesen


#17

Szia! Nagyon élveztem, remek játékot alkottál, GG. Nem mondom hogy hibátlan, a képen látható például egy kis gond, felborult a kocsi, és kampec volt, nem tudtam visszaállítani, bár ez lehet hogy a bénaságom miatt van, de nem is vártam hibátlan játékot hisz egyedül csináltál egy számomra nagyon tetsző játékot. És köszi hogy ezt ingyen adod, hasonló játékok 2-3 dollárért százassával kelnek el Steamen. :wink: Pacsi!


#18

Elnéztést a megkésett válaszért, valamiért nem kaptam notit róla. és iggeen, az ilyenek miatt került bele többek között a checkpoint/mentés rendszer. Elkezdtem írni egy autó position reset funkciót amúgy, de már nem volt időm kicsiszolni, így több bugot generált mint amit megoldott. Szval végül abban maradtam, hogy hiszek a vezetői skilletekben :smiley: