TheVR Fórum

Ness Tech :)

  1. percnél, nagyon nevettem :slight_smile:
5 Likes

Imádnám ha lenne Ness Tech csatorna :smiley:

2 Likes

5 Likes

https://www.nesstech.co.jp/English/
Azért nem kispályás ez a Nessaj, azért egyezzünk meg.
Ha valaha ilyen hőmérő izére lesz szükségem, csakis a Nesstech Corp. jöhet majd szóba.

3 Likes

Hm mi lelte azt az x52-t?
@Xeno ennyivel szarabb lenne az nzxt a corsairnél?

Ennyivel.

1 Like

Számomra érdekes hogy ennyire bizalmatlan vagy az srácokkal
Azt nem tudom hogy akkor miért nézed őket?
Mert a kérdésedet azok után feltenni hagy ők bebizonyították hogy ennyivel rosszabb…
De viszont jó látni hogy azt hogy Xenoban megbízol.
Remélem az ő csatornát is követed.

1 Like

Értem. Szóval az én kurva anyámat mert nem ismerem a teszt környezetett és meg mertem kérdezni egy olyan ember véleményét akinek van mind a kettő mert furcsáltam a majdnem 10 fok külömbséget a két aio között.

Teszem azt ha az x52 tele volt porral meg nem lett újra pasztázva a teszt elött akkor rögtön mások az értékek.

9 Likes

Elmondták a tesztben, hogy gyári pasztaval használták. Szvsz ez azt jelenti, hogy újra lett, mert ha jól emlékszem Pisti mindig egy bizonyos típusú pasztat használ egyébként, nem a gyárit. Amúgy meg szerintem senki nem tesztel porral téli hűtőt.

Nah most több szempontból is irreleváns a teszt számomra…
1. A Kraken valószínüleg már egy ideje ott űlt a CPU-n.

2. Az NZXT és a Corsair más-más Software-t használ és nem tudjuk mennyire tértek el a beállítások, hűtési görbe.

3. A radiátorokon más-más FAN-ek voltak így azokat mint változó nem eliminálták (az NZXT-nek ritka szarok a fan-jei amúgy…nekem első dolgom mikor kivettem a dobozból az volt, hogy kukáztam őket.)

4. Jó eséllyel nem ugyanazt a termál pasztát használták így az is egy eltérési pont.

5. A Corsair 115i Platinumban már az új Asetek pumpa van mígy a Kraken-ben ami teszteltek még a régi, lomhább és kissebb teljesítményű modell így természetes a taljesítménybeli különbség már azon a ponton is.
A Kraken nem egy rossz hűtő AMEDDIG MŰKÖDIK. A probléma inkább ott van, hogy nagyon sok nagyon rossz tapasztalat van az NZXT AIO-ival kapcsolatban ha az ember elkezd online olvasgatni… Mégcsak nem is azlenne a baj, hogy meghalnak és gariztatni kell őket, hisz aki AIO-t vesz az NAGYRÉSZT tisztában van avval, hogy mire vállalkozik… A gond az, hogy az NZXT-nek híresen lassú a garanciaintézése… (az egyik Kraken-emet 3 hónapig cserélték…)
A Corsair evvel szemben általában kipostázza az új cserealkatrészt és mikor kiszállítják akkor összeszedik a meghibásodott darabot. (Itt Angliában így megy…) Valamint egyetlen hét leforgása alatt megtörténik az egész ügyintézés a legrosszabb esetben is az esetek túlnyomó többségében.
Az, hogy a léghűtés SOKKAL megbízhatóbb már elhangzott mindenkitől itt a Fórumon is és ezen nincs is mit ragozni… Sőt azt is elmondtuk többen is (beleértve jómagam), hogy egy okból tartunk AIO-t ami a design… mert amúgy léghűtővel sokkal jobban járnánk.

Háth én nem lennék meglepve és főleg nem vennék rá mérget, hogy ők nem pont azt csinálták a Kraken-el…

5 Likes

Szinte mindennel egyet értek amit fentebb leírtál. Ha optimális eredményt akarsz elérni, utánajársz, kivalasztod a legjobb pasztat, legjobb ventit, stb. Viszont a videó elején van egy hatalmas DE. Ez a videó nem erről szólt. Ez a videó a hűtésrol próbált ismertetni pár alap információt és megpróbált összehasonlítani pár alap hűtőt, gyári felszereltséggel. Átlag felhasználóknak szólt ez a videó, akik megveszik, felteszik és kész, mert azért egyezzunk meg, a nagy többség ezt teszi.
Ez többször is el lett mondva a videóban.

1 Like

:slight_smile:

Azt viszont továbbra is fenttartom, hogy a Kraken radiátora szinte biztos poros volt :rofl:

1 Like

Ezt a kettőt nem adom. Legtöbb user úgy használja ahogy megkapja, felrakja és csá. Nem igazán babrálnak venti görbét vagy bármi hasonlót. De ez meg is lett említve a videóban, hogy out-of-the-box ahogy kapod úgy lettek mérve /Krakent passzolom/. Az hogy az egyszerű vásárló meg vesz még hozzájuk ~20k-ért egy új szett Noctua vagy Noiseblocker ventit azt meg nem igazán látom.

Ha custom loop radikról lenne szó, akkor még megérteném hogy egyforma ventikkel való tesztelés elsődleges kéne legyen, de itt nem erről van szó.

Locspocs kontra regular hűtőről meg az én véleményem; ha csak egyéni esztétikai oka vagy építésbeli előnye nincs, akkor nem igazán éri meg az élettartama és a sokrétű hiba lehetőség miatt.

3 Likes

A gép építős adásban is láthattad, hogy rendelkeznek süritett levegővel, mielőtt felvették ezt a videót Pisti pont akkor ít ki twitterre egy süritett levegő vásárlással kapcsolatos posztot, én nem tudom elképzelni róluk, ahogy magamról se, hogy úgy teszteljék, h poros, de ebből is látszik, h mindenki magából indul ki! …

1 Like

Első fontos dolog ami kimaradt a léghűtő magyarázatánál az az, hogy a heatpipe-okban folyadék van, tehát nem annyi történik, hogy simán levegő melegszik bennük fel, úgy borzasztó gyengén működnének. Gyakorlatilag a “léghűtés” is egyfajta “folyadékhűtés”.

Aztán az is hiányzik, hogy mennyi volt a szoba hőmérséklete, és mennyire volt kontrollálva a teszt során. Ez ilyen méréseknél az egyik legalapabb dolog.

A rövid idejű teszt alatti hűtés magyarázásánál a lényeg maradt ki, hogy a nagy folyadéktömeg miatt melegszik át lassabban a vízhűtő, ezért tud hűvösebb maradni rövid terhelések esetén.

6 Likes

Lehet neked hiányzott de én tudom hogy a teszt közben a szobában hol mínusz 40°C hol pedig pusz 90°C volt mert ez a természetes közegük és Balázs így álította be a központi klímát, hogy 5 percenként ez a két érték váltakozzon!

2 Likes

Lehet parodizálgatni Balázs, de ahogy mentegeted a srácokat folyamatosan, és zárogatod a topicokat csak azért mert NEKED nem tetszenek a leírt tények, az szerintem szánalmas. Tőled ennék többet néztem ki. Sajnálom hogy ide jutott ez a fórum, és ebben ennek a viselkedésnek vastagon része van. Pont olyan szemellenzős lettél, mint Pistiék, és sajnos a nézők többsége.

Nekem részemről elég volt, a posztom majd úgyis törlöd, felőlem az accounttal is nyugodtan megteheted.

8 Likes

ezzel már sokadszorra próbálsz megbántani, de szerencsére alaptalanul!
Azt is már vagy másodszorra mondod, hogy töröljelek de nem foglak, föleg nem így hirtelen felindulásból, bagyon sok embernek segítesz itt fórumon amiért köszönet illet, néha nem tudod jól kezelni a dolgokat és mondasz egy két nem teljesen helyén valót, de ez mindenkivel előfordul!
szóval Csak így tovább! És remélem a következő Fórum találkozón is tudunk beszélni! :smiley:
Tisztelet és Béke!

Ui.: azt gúnyolom, hogy olyan adatot kérsz ami egyértelmű, mert nyilván szobahőmérséklet volt ami kb olyan 25°C lehet valószínűleg az esőzés miatt kicsit magasabb páratartalommal az átlagnál,
Ki kellet volna írniuk? vagy mire gondolsz?

3 Likes

A post was merged into an existing topic: 2020 Gépépítős Live (második)

Tulajdonképpen a pro és kontra fanoknak (ha lehet ezt így nevezni) is igazuk van egyszerre, de egyik esetben se lenne jó szélsőségekbe átmenni. Teljesen jogos a kritika sok esetben, mert valóban nem minden helyzetben annyira tájékozottak mint amennyire kellene és meg kell fékezni azt a hullámot, hogy a kevésbe tech-es emberek elhisznek nekik mindent (bár aki csak egy helyről tájékozódik és mindent bevesz valamilyen szempontból naív is) .Engem pl. ez kevésbé zavar, nekem sokkal idegesítőbb az, hogy 2-3 idióta kommentelő miatt a chat néha totál idiótának van nézve és feleslegesen kapják fel a vizet egy-egy hülye miatt aztán meg zúdul a lenézés mindenkire (mondjuk nem tudom ez mennyire gyakori az utóbbi másfél évben annyira sokszor nem volt alkalmam nézni őket, de példának okáért elég érdekes volt az amikor sutyomatic le lett szólva, mert akart figyelmeztetni a thermal padnél).

Azonban nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy nélkülük most mi, mint közösség nem léteznénk és nem minden dolog szar amit kimondanak vagy csinálnak, éppen ezért nem feltétlenül kellene mindenben a hibát már-már nagyítóval keresni. Aki ennyi időt tölt kamera előtt az előbb utóbb kapni fog hideget is meleget is, jogosan meg jogtalanul is. Meg kell értenünk azt is, hogy aki munka szinten csinál valamit, bármennyire is szeresse azt ki fog fogni egy rossz napot ami rányomhatja a bélyegét az adott teljesítményre.

A legjobb amit tehetünk, hogy túlzásoktól mentes dícséret/kritikánál megmaradunk és megtartjuk a közösségben a jó hangulatot. Ha a srácok esetleg olvassák ezeket a postokat akkor remélhetőleg építő jelleggel fog rájuk kihatni az érdemleges kritikák.

4 Likes