New Year, New PC!

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni a hozzá értőktől, hogy pazaroljanak rám egy kis időt, ha van.

1.Mire fogom használni a gépet?
Elsősorban Gamer PC-t szeretnék építeni. Másodsorban modellezéshez…Solid Edge-ben főleg…(ritkán renderelést is beleértve)

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Egyetlen dolgot szeretnék megtartani, az pedig a Winchester: WDC WD20EFRX-68AX9N0 ATA

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Monitor, billentyűzet, egér van. Csak maga a “gépre” van szükség.

4. Mennyi a kereted rá?
Bruttó 350ezer forintot szánnék a PC-re.

5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Monitort a PC árától függetlenül fogok venni. A terv, az egy felbontásban: 2560 x 1440 (WQHD), csatlakozó: DisplayPort lenne.

+ Ragaszkodsz valamelyik márkához
Lehetőleg a legjobbat szeretném kihozni a PC-ből, mint mindenki. Nem nagyon értek hozzá, szóval nem ragaszkodom külön márkákhoz.

Remélem, tudtok segíteni!
Üdv, Zé.

Mimdent megtalálsz csak kiválasztod a keretednek megfelelőt. Javaslom az AMD konfigot mert időtállobb fejleszthetőség szinten

3 Likes

A build ajánlóból egy performance setup ki is jön ennyiből és jelenleg tökéletes arra amit leírtál. A jövőben, nos az 1440p-t módjával kell kezelni. A 2060 nagy átlagban ma elboldogul ezzel a felbontással, legalább is 60 fps környékén. Ha már 144(+)Hz-ben gondolkodsz necces a dolog, persze itt jellemzően az nyom a latba milyen stílusú gamekkel játszol többnyire, mert ha egészen ki akarod hajtani ezt a párost inkább 2080 (akár Ti) szint körül kell gondolkodni.

Azért a 2060-ben van erő 1440p-n, nem kell ennyire félteni. Olyan játékokban, ahol fontos a 144Hz-es képfrissítés kihasználása, amúgyis lejjebb veszed a grafikai beállításokat hogy meglegyen a kívánt FPS érték.

3 Likes

Nálam ez a páros van, bár én inkább sztori game típus vagyok így azoknál nem probléma, de ahogy rápróbáltam pár fps-re (pl BF5) ott már bajos 100 felett tartania fixen, de mondjuk a Destiny 2-nél még éppen hozza.
Egyébként részemről az árért remek kari lett, de ahogy írtam 1440p-n helyén kell kezelni (mondjuk a g-sync kisegíti szépen, ami ugye ma már nagyrészt minden free-n is műxik), szvsz a konstans 120+ fps-t nem lehet elvárni, de ez tényleg a játékstílustól függ.

Egy jó kis Threadripper? Vagy i9 9900k.

Köszönöm szépen a segítségeket! :blush: Tudnátok esetleg egy oldalt ajánlani, ahol összetudnám válogatni a hozzávalókat?

Valamint, OP rendszer területén mit javasolnátok? Rendeljem meg az eredetit az alkatrészekkel együtt, vagy oldjam meg sufnituningosan egy Ncore-os operációs rendszerrel? :sweat_smile:

MCT-vel csinálsz egy telepítőt, a fórumon is fellelhető forrásokból meg veszel hozzá bagóért egy retail kulcsot.

https://www.goodoffer24.com/software/windows-10-pro-professional-cd-key-32-64-bit.html

Szia!
PCX-et ajánlom, ott összeszerelik 5000-ért. :smiley:
Windows 10-et pedig tudtommal letöltheted a hivatalos Microsoft oldalról és pendrivera elkészíted a telepítőjét, majd bootolod az új gépen.

CD kulcsot pedig itt vehetsz hozzá 1016 Ft-tól.

Köszi szépen srácok! :yum::kissing_smiling_eyes:

Na végül csak összeállt a kép.

A javaslatok fényében az AMD performance buildet választottam! Végül kevesebből, mint 320, össze tudom varázsolni :slight_smile:
Monitort is sikerült választani: Acer ED273A.
A legtöbb alkatrészt a Ház és a Videókártya kivételével, mind a Compker-ben rendelem majd meg. Elég jó áron adják.
Valakinek van tapasztalata velük kapcsolatban?