TheVR Fórum

Nextgen Konzol kibeszélő - XBox Series X / PlayStation 5

Sziasztok, mit gondoltok az új konzolokról?
Érdekel hogy early adopterek vagytok inkább, vagy vártok egy picit a megjelenés után vagy egyáltalán nem is terveztek új konzolt vásárolni?
Mind a két konzol vagy csak az egyik érdekel Téged és miért?

1 Like

Várok vele pár hónapot, és csak a PS érdekel.

5 Likes

Valószínű mind kettő lesz csak megvárom a rev kettőt mindegyikből.

Per pillanat engem is csak a PS erdekel, de akkora backlogom van PS4-en is, hogy fel evet, de talan 1 egesz evet is varhatok :smiley:

Jelenleg egy Xbox One S-t használok, így elsőre inkább PS-t vennék, főleg amennyiben tényleg igaz, hogy kompatibilis lesz visszafelé. De előbb-utóbb az új Xbox is tuti :slight_smile:

Én valószínűleg egyből veszek ha minden jól megy, PS5-öt.

1 Like

Én azt mondanám várd meg a löncs címek mik lesznek, mert ha nem lesz rá semmi épkézláb ami téged érdekel, addig csak a pénz áll benne.

Engem teljesen hidegen hagynak :slight_smile: Nem szeretem a kontrollereket, csak néhány játéknál. Egy-két exclusive cím szokott csak érdekelni, de annyit számomra nem érnek, hogy konzolt vegyek miattuk.

2 Likes

Őszintén szólva:

  • Nincs PS4-em, már nem, is akarok venni, szóval játszani lesz mivel, ha más nem a PS4 címekkel amik érdekelnek
  • Mivel jó 6-7 évre veszek konzolt, nem vág haza, ha mondjuk 30-al többet fizetek érte, mint például fél-1 évvel később. Ha “áll benne” ennyi pénz, hát álljon, szerencsére nem kenyérre kell
4 Likes

Ha csak a next-gen címek miatt akarja venni az ember, akkor elég akkor beújítani egyet mikor kijön az első ilyen játék ami érdekli.

De ha PS4 címeket akarod veretni rajt addig, az más kérdés. :slight_smile:

Ebben van igazság, de azt se felejtsük el, hogy azért technológiailag is rengeteg lép előre a gép.

  • sokkal gyorsabb cpu+gpu, magasabb, stabilabb framerate. Ebből minden játék profitálhat.
  • ezzel együtt értelmezhető 4K teljesítmény
  • Adaptive sync támogatás, HDMI 2.1
  • SSD, sokkal gyorsabb betöltés

Ha pl valaki VR-ban játszik (pl szimulátorokat), ott azért a magasabb framerate igencsak hasznos lehet, ahogy az érkező új, jobb felbontású VR szemüvegek is.

Igen is, meg nem is. Nem tudom mennyi “régi” PS4 címen lesz megoldva mondjuk egy 1080p120 (bár ahhoz meg olyan kijelző kell), de tény valószínűleg a 4K60 reális cél lehet akár checkerboard render nélkül. Valószínűnek tartom hogy Sony házi és egyéb PS húzcímeknél ez megoldott lesz, talán már löncsre.

Végre. :slight_smile:

Ezt adom.

VR tartalmak egy érdekes kérdés, főleg az említett szimulátor kategória legalábbis amit eddig PS4-re kiadtak. Kérdés fognak-e fordítani rá időt, hogy az erősebb vasat és újabb HMD-t kihasználják.

Én is cserélem majd a mostanit, de várok vele.
Először, jöjjenek ki az esetleges hibák.( ha lesznek )
Másodszor, a pénz most másra kell.
Amúgy Ps párti vagyok.
De remélem mindkét gép f@sza lesz!
Akkor versenyezniük kell! :wink:

Engem csak a PS5 érdekelne, de szerintem érdemes várni amíg kijönnek a konzolok hibái. (persze ha van de arra kis esélyt látok hogy rögtön hibátlan lenne)

Ha lehet előrendelni akkor úgylessz mind2ővel.

Bár megmondom őszintén az új Xbox most igencsak megtetszett…márcsak a retrokompatibilitás miatt is… van párszáz 360-as game itthon :joy:

Én körülbelül fél éve vásároltam egy LG B9 tévét, ez már tudja a 120hz-t és van benne freesync is. Elsősorban gépen játszom magamnak, de a barátaim nagy része mind ps4-en tolják a multikat. Ebből adódóan vettem anno ps4-et és játszunk együtt néha napján együtt (r6,cod,mhw, stb stb). Mivel engem elsősorban a multi címek mozgatnak meg, instant vétel lesz a Ps5 ha stabilan, jobban futnak rajta ezek a multi címek. Túl sok új generációs játék nem nagyon izgat, és szerintem ezzel elég sokan lesznek így.

Itt jön be hogy sajna hiába tudja a Freesyncet, az csak HDMI 2.1-n keresztül megy, amit jelenleg még kb semmi nem tud.

Persze a nextgen konzolok fogják, szóval ott már jól fog jönni, csak pillanatnyilag kihasználhatatlan.

1 Like

Én ezt jó lépésnek tartom az LG-től, hogy haladnak a korral, és egyértelműen nyitnak ezzel az új konzolok felé. Nekem még a C8 -as széria van, ami ugye nem tudja, csak a 2019-esektől pakolták bele.

Viszont vígasztal az, hogy 4K-ban aligha veszélyeztet még a 120 hz :smiley: De hogy őszinte legyek, nem is tudom mikor fog arra sor kerülni, mert egyre nagyobb a gépigényük a játékoknak, viszont nem fejlődik feltétlen sokkal gyorsabban a hardver ipar.

De a témára is reflektálva, több mint valószínű, hogy az új PS instabuy lesz, még ha nem is lesznek címek az elején, mert én nagy készlethiányra számítok a jelenlegi helyzet miatt. De azért nagyon reménykedek egy új God of War nyitó címben :smiley:

Nem a 120hz a lényeg, hanem pont az amikor a 60 sincs meg, ott nagy előny az adaptive sync :wink:

2 Likes