NFC cuccok

Sziasztok! Van valaki aki keni vágja az NFC -vel kapcs dolgokat? iOS 11-ben Apple megnyitja végre a telefonokban lévő NFC olvasó hozzáférését, ennek örömére összerittyentettem egy appot, amivel ezt ki lehetne próbálni viszont most szembesültem vele, hogy nem tudom mivel kipróbálni… bankkártyákra nem reagál, másom meg nincs, amiben tuti van valami chip… Illetve nem tudom, hogy én k*rtam-e el valamit így…

Leírás ennyit ad meg: “Detect NFC tags and read messages that contain NDEF data.” illetve bővebben " you can read Near Field Communication (NFC) tags of types 1 through 5 that contain data in the NFC Data Exchange Format (NDEF). "

Szóval a kérdésem, tudtok-e olyan NFC akármit, ami a fenti követelményeknek megfelel és be tudom esetleg szerezni, és ki tudom vele próbálni hogy működik-e?

Esetleg pontgyüjtő kártyák, pl régen a Djuice adott egy bilétát az nfc-s volt.

meg a paypal/paypass bankkártyák is nfcsek.
De ha átdurrantod az app forráskódját, szivesen segítek benne.

Igen, viszont azokkal semmi reakció nem volt, pedig próbáltam VISA meg MasterCard-ot is… nem tudom a fenti követelményeknek megfelele-e viszont, elég szegényes még a doksi ezzel kapcs

ha az sokat segít, akkor összerittyenthetek egy kis szösszenetet az nfcékről, (nyilván gépről, azaz holnap), azt felrakhatom ide.

Hálás lennék egy kis alapozásnak, mert én sosem foglalkoztam még vele és most nézek ki a fejemből :smiley:

1 kedvelés

Paypassos kártyákhoz külön licensz kell, hogy olvashatóak legyenek, de akkor is csak alap infókat lehet olvasni róluk.

Ha esetleg van egy nfc-s android telefonod, akkor arra lehet írni appot(szerintem storeban már van ilyen), ami nfc-n kommunikál, így az iPhone tesztelhető lenne.

1 kedvelés

Köszi ez jó ötlet… holnap irodában kipróbálom vmelyik telóval.

Amazonon £2-ert adjak a 10db-os NFC sticker pack-et :slight_smile:

Regen hasznaltam, volt egy az ejeliszekrenyemen is pl ami automatikusan lehalkitotta a telefont ejszakara es ellenorizte h be van e kapcsolva az ebreszto hetkoznapokon (IFTTT-vel parositva szuper) Ennek mostmar par eve…mar akkor is £5 alatt volt a 10db-os pack az NFC lehuzosbol.

3 kedvelés

Itt a kis szösszenetem linkje, megán van fent, erre kb. felesleges külön fórumpostot rakni, nem?
A link: https://mega.nz/#!Sx5jXbhB!brRL0lwWhbFT-nm8-GJlki7jD9dOuUfAbUuWnN2PcPs
Felhasznált irodalom: wikipedia (mi más?), egyéb oldalak, amiknek elfelejtettem a nevét…

1 kedvelés

Köszi, átnézem :slight_smile:

1 kedvelés