Ninjonok és az autóhifik

Minden ami autóhifi!

Nekem most épp ez a szett van: (hozzáteszem nem is kell több)

A hátsó ülések mögé közvetlen be lett rakva egy kárpitozott “lap” aminek az egyik oldalán egy Pyle PLA 4370 fekszik.

a másik oldalon meg két hangváltó :

az egyik a magasokhoz, a másik meg a mélyközepekhez.

(és igen a hangváltóhoz járt két mélyközép meg két magas de csak 6 hangszóró lett beépítve)

4 Likes

Végre ez is bekerült :smiley:

Steg k2.02 sub-ra
esb ra 72040 front-hoz

6 Likes

Most hogy így mondod rémlik is hogy volt ott egy srác akivel beszélgettünk és ő mondta hogy épp eladó, mert látta hogy a szívérgörcs kerülget amikor megláttam :sweat_smile:

Jaja, akkor már rég pályáztam rá mivel városombeli aztán ismertem, kb attól kezdve, hogy hozzá került :smiley: Szerencsém volt nem kelt el még meg lett a pénz rá :smiley:

1 Like

mily kicsi a világ :stuck_out_tongue:

1 Like

hangváltó nincs is? nem gondolkodtál benne? mert akkor elég lenne egy erősítő.

Idővel jönni fog még egy kis erősítő, meg egy komolyabb fejegyseg. Most van hangváltó az ajtókban ( b&o selyem 25 os magasak, egyelore gyari melykozep, mert jobb hangot hozott mint a kinezett audio system melykozep. )
Hangvalto az elegge megeroszakolja a fazismenetet. Aktiv rendszert akarok csinalni, ahol nincs hangvalto, hanem a fejegysegen vagom a frekiket digitalisan. Az nem bantja a fazist :slight_smile:

hát… meg könnyebb a jelet vágni, mint egy erősített úgymond teljesítményt… talán kisebb a torzítás.
csak azért kérdeztem mert kocsiba könnyebb jó hangzást csinálni és költséghatékonyabb. (szerintem)
Ezt én egy szobában egy rendes hangrendszeren még lehet hallanám… egy autóba… majd ha autó közelében leszek lefotozom… nekem egy erősítő van abból ki két hangváltóba, majd az egyik a magashoz a másik meg a mélyközepekhez… (nincs sub mert így is elég mély frekiket kiad… nem sok értelmét látom hogy szét rázzam a kocsit vele.

Így laikusként egy gyengébb jelen jobban meglátszik ugyan olyan erősségű zaj.
Maga a megközelítés, hogy, ha már digitális valami akkor maradjon addig az amíg lehet, nekem szimpatikus.
2-300 USD-ért árulnak miniDSP-t egyébként https://www.minidsp.com/applications/digital-crossovers/digital-crossover-basics
Bár még ez sem teljes megoldás

Hangváltó még van, amíg nem cserélek fejet és erősítőt. Idővel meg épülnek be a saját tervezésű dolgok.
Most fejen 80Hz keresztezéssel 12dB/okt meredekséggel van vágva. Első szettnél még ott a passzív hangváltó.

Igazából nekem ez a “maximalizmus” szakmai ártalom. Nem engedhetem meg, hogy egyszerű rendszerem legyen.

Autóban nagyon rossz a jel/zaj viszony, így tényleg jóval gyengébb rendszer elég lenne. Meg vezetés közben sem azzal törődök, hogy a fázishibák miatt nem épül fel rendesen a sztereó hangkép. Szobában van értelme ezekkel varázsolni, de az már megint bonyolultabb.
Plusz mély meg igény kérdése. Nekem kell néha, hogy érezzem :slight_smile: mondjuk ebbőlis inkább törekedtem minőségre. Magas dampingú erősítő, 4Ohm-os ládával, és egy 25-ös nyomó. Nem a legjobb, mert pl két darab 20-as fürgébb, és pontosabb, de oda nagyobb láda kell, amit megint lehet hangolgatni.

@ftheta Egy komolyabb fejegység ezt már tudja. Nagyon high-end rendszereknél van csak értelme külső hangprocinak. De amúgy tényleg az aktív 3 út a legjobb, digitálisan kihangolva ( vágások, fázishelyzetek stb )

1 Like

Hétvége margójára :slight_smile:

4 Likes

na jó… van egy sanda gyanúm hogy gyorsan elrepül ez a két nap :wink:

Bátyám is újított meg én is :slight_smile: szombaton a golfomba lett megcsinálva, vasárnap a passatjába. Következő projekt a kárpitozás aztán karosszéria :confused:

2 Likes

nice.
hát nekem kövi nyárra van csak terv… addig van időm :stuck_out_tongue:

Sziasztok!
Van egy 2003-as Suzuki swiftem gyári hangszóró és gyári fejegység van benne, szeretném végre kicserélni. Alsó/alsó-közép árkategóriában mozognék. Ezt a pioneer mvh s100ub fejegységet néztem ki, ha tudtok esetleg ennél jobbat meghallgatok mindent. Milyen első- és hátsó hangszórószettet ajánlanátok hozzá? Mélyládát/erősítőt szerintem nem raknék az autóba, szerintem nekem az felesleges lenne.

Párom autójába ilyen fejegységet raktam.Átlag zenéléshez bőven elég, hangbeállítások egész részletesek benne.Swiftet ugyan nem érinti, de nem támogat kormány vezérlést, ennyiből nem szeretem.(instant deal volt cimbitől 4k-ért :smiley:) Van belőle többféle háttérszínű, érdemes az autóhoz passzolót venni, mivel az fix, nem állítható.

Esetleg valamilyen hangszóró típust nem tudnál ajánlani hozzá? Nézegettem pioneer, kenwood, mnc devilx ezeken belül rengeteg féle-fajta van.

Nem tudok ajánlani, de ami pioneer hangszórókkal(autós) volt dolgom, az összes egy hulladék kategória számomra.(alsó kategóriában)Ezzel pariban van az mnc.Devilx-ről nem is hallottam, kenwoodról szintén nem tudok semmit autós fronton.

Van itt esetleg komoly autóhifis emberke?Konkrétan kabriós tapasztalat miatt kérdezem.Lövésem sincs milyen/mekkora/hova- kellene rakni egy kis ládát ami érdemben ki is egészítené a hangzást nyitott tetővel is.