Noctua NH-D15 magasság probléma

Helló. Vettem egy Noctua nh-d15 hűtőt. Ami be is fér meg minden. De a plexit nem tudom a gépházra vissza rakni :joy::joy: Jelenleg úgy tudtam megoldani hogy fordítva raktam fel, de így meg a videókártya hőjét szívja magára :confused: + a kettő fenti ventilátort is ki kellett venni… A ramok sima Hyperx Fury ramok,nem rgb a ház pedig egy Tuf GT 301. Hogyan lehetne megoldani hogy mind a 2 venti+ helyes irányba rá menjen a plexi oldal?( Kicsit hangos a gép ha nincs fent) 1 ventivel sokat rontana a hűtési teljesítményen?

Elvileg sehogy mivel a ház 160mm ig támogat procihűtőt. A noctua pedig 165 mm magas Ventillátorral . Viszont ahogy a noctua hivatalos adatait elnézem venti nélkül pont 160 mm . És mivel 140 es venti van rajta ezért talán azt tudnám javasolni hogy próbáld meg hogy rá tudsz-e szerelni 120mm es ventit . Ha nem lehet megoldani akkor marad a hűtő vagy ház csere . (Asszem az Asus házban pont 120 as ventik vannak szóval ha 1 et kiveszel és nagyjából oda nézed az lesz a mérvadó hogy jó lehet-e az elképzelésem. )

Van egy felesleges tuf ventim
Azt betudom aplikálni a helyére valahogy. Csak nem tudom mivel fogatom oda :confused: de valamit kitalálok rá. A 140-es meg megy felülre akkor

A légáramlást ne kavard meg , elől 3 szív hátul 1 kifúj (vagy 3 x120 as venti helyett 2x140 es )

Mondjuk még annyit megnézhetsz hogy a középső venti túl-lóg-e a hűtőborda felső hő csövein. Mert ha nem akkor elég lehet ha csak a középső venti van bent .(Elvileg eléggé le tudod tenni a középőst hogy ne lógjon ki fent. Én először megpróbálnám ezt a verziót.

Középsővel minden oké. A 2.-al van baj. Ha előre teszem a ramok tólják fel. Ha hàtra akkor meg a VRM hűtése :confused: Valamit ki ötletelek hogy hogyan lenne jó. Max akkor ráteszek a hűtőre egy 120-as ventit

Szia! Ugyanezzel a problémával volt dolgom nekem is! A középső (a két torony közti) 140-es ventit teljesen le kellett “engednem”, az első 140-eset pedig egy 120-as NF-A12-re cseréltem, valahogy ÍGY. Emlékszem, akkor még a Noctua supporttal is beszéltem, hogy ez így (is) jó.
Amúgy mit hűt nálad ez a szörnyeteg? Pusztán csak mert sanszos, hogy elég lenne csak a középső 140-es is. (Azóta rájöttem, hogy “overkill” ez a két gigászi lepárlótorony az alaplapon :smiley: )

I5 10400f-et. Idle állapot 24 fok. Terhelés szobahőmérséklettől függően 40-45 fok

Akkor bőven elég az egy venti középen. Picit túl lett lőve ezzel a hűtővel de az sose baj .

Későbbre jó. Van egy 120-as tuf ventim. Azt rárakom és fasza lesz

Nem mindegy, hogy milyen ventik vannak rajta, én inkább nem tenném rá a TUF-ot. Ha nem a gyártó által tervezett méretű, légszállítású és statikai nyomású ventik vannak a bordatornyokon, sokat ronthat a teljesítményen, zajon. Konkrétan a “középső” ventihez kell mérni az első tulajdonságait, mivel annak a szelét kapja és fújja tovább.

Ill., remélem megfogadod ezt is:

PC hűtésben nem létezik “overkill”. :wink:

1 Like

Persze meg. Ahogy elnéztem nem ront a hűtés teljesítményén az,ha csak 1 venti van fent. Szóval lehet csak 1 középső lesz és kész. A fent maradó 140-es Noctua meg megy valahova

1 Like