Noctua

Sziasztok!

Elérkezetnek látom az időt hogy, lecseréljem a proci hütőmet. A választásom a noctua termékeire esik ez már biztos. NH-D15 vagy a NH-D15S…ELVILEG beférne mid a kettő elvileg (a ház egy Cooler Master MB511 RGB).
Na most a kérdésem az lenne hogy, valakinek van e tapasztalata a való életből hogy, tényleg belefér e a házba és az oldalát is fel tudom majd rakni…:slight_smile:

Nagyon sokat számít, hogy milyen magas RAMod van, mert ez jelentősen megnövelheti a D15 “magasságát”. És a leírások szerint neked pont 165 mm helyed van, a D15-nek meg az optimális venti felhelyezéssel 165 mm kell. :slight_smile: Bár ezt gondolom már olvastad.
Nekem D15 van (Mastercase 5 Pro házban), de ahogy nézem bőven van még annyi hely az oldaláig, mint amennyivel keskenyebb a te házad! Igaz, hogy nálam a memória magassága nem volt akadály a ventiknél.

1 Like

ÉS itt is van Feketébe!

https://noctua.at/en/noctua-introduces-chromax-black-cpu-coolers

1 Like

Lehet egyedul leszek vele, de ilyen szep feketeben kiadhatnanak egy NH-C14 szerut, akkor kerdes nelkul vennem is asszem… :smiley: Ezek a “horizontalis” hutok egyebkent teljesen kimentek a divatbol? Gyari hutokon kivul nem nagyon latok sehol…

1 Like

Egyelőre középre raknám a ventilátort. Így talán kiküszöbőlhetem a ramok miatti kompabilitást (egyelőre).

Igen igen a fekete kiadás miatt döntöttem úgy hogy, most már akkor nekem válogatok tovább az egyes márkák között. Amúgy is nagyon szimpatikus az olyan gyártó aki egy dolgot gyár de azt profin.:slight_smile:

Én is szeretem a horizontális hűtőket, mint pl a BQ dark rock TF, vagy ilyenek, szerintem jól néznek ki. :smiley:
@lipi000 jó az a noctua, vedd nyugodtan, és én is úgy nézem befér a házba. De ha online veszed, és valamiért mégse fér be, akkor elállsz a vásárlástól, és visszaküldöd a hűtőt, vagy a házat.

1 Like

Direkt írtad le kétszer rosszul? :stuck_out_tongue:

1 Like

Mint mindennek, a horizontális hűtőknek is megvan a pro-kontrája.

Pro, hogy kisebb helyet foglal így laposabb házba is befér, valamint egy rádobott RGB ventivel egyből látványossá lehet tenni, e mellett biztosít airflowt a VRM-nek is.

Kontra, hogy a limitált mérete miatt közel sem lehet annyi hűtőpbordát rátenni mint a tornyoka, a 2 ventis felállás meg ugye eleve bukó, plusz a legtöbb léghűtéses ház elölről szív-hátra fúj airflowját megkavarja, nem tud nyíl egyensen végigmenni a friss levegő a házon.

2 Likes

Hehe nem is vettem eszre😳. Köszi az infot, javítva lett.

Hm, az airflow-t lehet tenyleg megkavarja, azon sose gondolkodtam :smiley: Mostani gepemben egy NH-C14 van, es ezen 2 venti van… :thinking: Nekem pl a szimmetrikussaga miatt jon be. Es vagyok olyan hulye, hogy hajlando lennek ennek az oltaran felaldozni egy kis teljesitmenyt :smiley:

Ha nem kell komoly hűtés teljesítmény, akkor igazából teljesen mindegy hogy torony vagy fekvő. Ahol már tuning van, vagy komoly kályha proci (pl Intel XE széria és társai) ott azért már nem mindegy. A gyári AMD hűtők is teljesen rendben vannak, mert azok a procik is elég hűvösek alapban.

1 Like

Otthon anyumek gepeben egy Phenom II x6 110T-t NH-C12P hutovel hutunk, tuning nincs, es eldocog :smiley: bar azert a fokokat nem szivesen neznem meg :smiley: + 2 honapja volt rajta venticsere, mer az egyik lapat LETOROTT, de kitudja mikor… senki nem vette eszre. csak mentem atpasztazni, es akkor latom, hogy Houston, we have a problem… :smiley:

1 Like