Note 8 vásárlás?


#1

Sziasztok. Telefont szeretnék vásárolni és a Note 8-at néztem ki, mivel jó árban van és elég jó telefonról van szó. Viszont lenne egy-két kérdésem a telefonnal kapcsolatban:
-Android 9, illetve One UI frissítést kapott e a telefon és a jövőben kapni fogja e a legújabb rendszerfrissítéseket?
-A kijelzője 2960 x 1440 felbontású, ezért azt szeretném tudni, hogy yt-on például egy 4K-s videó minőségét lehet e nagyobbra állítani, mint 1080p?
-Tudtommal lassan 2 éves lesz a telefon, és én minimum 2 évre terveznék vele, szóval hosszabb távra is jó vétel lenne ez a készülék?
-Ram illetve akkumulátor szempontjából mennyire állja meg a helyét a telefon manapság illetve a jövőre nézve? (Akkumulátor alatt azt értem, hogy egy töltéssel kibír e egy teljes napot vagy nem?)
-Kamera/mikrofon, hang- és képminősége mennyire jó/rossz, ugyanis egyik fő szempont az az, hogy a telefon tudjon 4K-ban videókat felvenni,szóval a videók minősége nagy hangsúly nálam?!
-A telefont emagról vagy a Turbado.hu oldalról venném.
Leginkább videónézésre,netezésre és videó/képkészítésre használnám a telefont. Tudjon 4K videókat felvenni, szép képeket csinálni, 1 töltéssel kibírjon 1 napot, illetve legyen nagy,minimum FHD+ a kijelzője. Ezek nekem a fő szempontok telefonvásárlásnál. Előre is köszönöm a válaszokat!


#2

Amit leírtál, mind igaz a telefonra, teljesen jó még az sokáig. Az már mondjuk más kérdés, hogy ennyiért én Huawei P20 pro-t vennék. Valamivel asszem erősebb, és üzemindőben jobb.


#3

Én nem vennék egy lassan 2 éves szériát, főleg nem samsungot ami egyébként is legendásan lassú a frissítések terén, és gyakran még a csúcskészülékei frissítését is elengedi 1,5-2 év után.


#4

Samsung elég érdekesen áll a frissítésekhez, még az sem garancia ha beígérik az adott modell frissítését. Tudtommal a note 8 még nem kapta meg a Pie-t, de márciusra várhatóan elkezdik, ami a gyakorlatban szolgáltatótól függően április vége május eleje körül várható.

Kijelző felbontást, igen lehet nagyobbra állítani 1440 x 2960 és néhány videónál látni is a különbséget.

Hosszabb távra 2 éves modellt android rendszerrel nem nagyon ajánlanék legfőképp az elettem is írt frissítési parák miatt, meg azért sem mert azóta is volt fejlődés a piacon ami ezekbe nem kerülhetett bele.

Teljesítménnyel, hanggal, képpel nincs gond beleértve a videórögzítést is.
Az akku már más téma, intenzív használat mellet nem bírja ki a teljes napot, értékesítő ismerősök panaszkodnak erre.

Egy baromi jó teló a note 8, de igazán annak javasolnám akinek bejön a hozzá kapott pen és funkciói, ebben “több” a társainál


#5

üdvözletem!

Én kb 1 éve használok note 8-at és nem tudok rá rosszat mondani, soha nem volt még vele semmilyen problémám az általad felsorolt funkciók tökéletesen működnek benne.

Amit hátrányként tudnék mondani az tényleg a az akkumulátor ideje, ahogy azt @farkas_zolee is irta intenziv használat mellet nem biztos hogy kihúzza 1 teljes napot…

A Pie frissítést a múlt hetekben megkapta sőt azóta egy újabb biztonsági frissítést is kapott.

Az én note 8-am 2 éves előttem anyám használta aki váltott egy huawei p20 pro-ra ami szerintem szintén egy fasza kis teló de anyumtól már nem 1-szer hallottam hogy nem-e cseréljük vissza a telókat :smiley: de neki eléggé egyedi teló használata van de mindegy is…

A lényeg a note 8 egy nagyon jó telefon tele minden jóval remek funkciókkal játékra sem utolsó nekem még egyszer sem fagyott vagy lett volna bármi hibája pedig nem kímélem.

Hogy megéri-e megvenni mostanában? hát hiába jó telefon számomra, a mai rohanó fejlődés miatt szerintem érdemesebb lenne újabb szériákat nézegess hiába csak 2 éve van note 8 a gyors fejlődés miatt már is elavultnak számít ahogy a mai új megjelenésű telók is 1-2 év múlva már lejárt lemez lesz sajnos.


#6

Rendben, köszönöm szépen a válaszokat! :grinning: