TheVR Fórum

Notebook csere PC-re?

Sziasztok! :slight_smile: (Nem igazán tudom melyik kategóriába is felelne meg ez a kérdés , ezért előre is elnézést ha rossz helyre került :slight_smile: )
Segítségeteket kérném, van egy Notebookom és felajánlottak nekem érte egy asztaligépet. Lehet hogy másoknak a kérdés egyértelmű , de számomra nehéz eldönteni , mert úgy vagyok vele mint azok a tipikus nők “minnél nagyobb annál jobb” :sweat_smile: tehát számomra ha egy szám a leírásban nagyobb mint a másiknál , akkor biztos hogy az a jobb .Na de térjünk a lényegre.

Notebookom: [ROG Strix SCAR 15 G533QR-HF1337T]
GPU:Nvidia Geforce Rtx 3070
CPU:AMD Ryzen 7 5800H processzor 3.2 GHz
RAM: 2x8GB 3200Mhz
SSD: 1TB M.2 Nvme Pcie 3,0 SSD

PC:

  • Asus ROG Strix B450-F Gamingalaplap
  • AMD Ryzen 7 2700X processzor (8 mag 16 szál 3,7GHz - 4,3GHz - 16MB cache)
  • Cooler Master Masterliquid Lite 120 vízhűtés
  • 32GB Kingston HyperX 3200Mhz DDR4 memória
  • Asus ROG Strix GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X videókártya
  • 500GB Samsung 970 Evo Plus M.2 NVMe SSD meghajtó
  • Zalman S5 fekete edzett üveg oldallapos számítógépház
  • FSP Hydro GD 650W tápegység

Szerintetek megér egy cserét ? Vagy Felejtsem el
Leginkább a GPU ami miatt végig azon vagyok hogy "nem mert az enyém 3070 , az meg csak 1080ti az enyém nagyobb így biztosan jobb is :sweat_smile: "
Válaszokat előre is köszönöm :grin:

Szia!

Egyszerű: áprilisban kb. 900e forintot ért a notid újonnan, legrosszabb esetben most 5-700e körül ér.
Ez a konfig pedig jó esetben 3-400-at. (táp “elmegy” kategória, a vízhűtés 0, a házról ne is beszéljünk)

Szóval ne.

2 Likes

Köszönöm a gyors választ :slight_smile: . Hirdetve van a notim , de eddig csak 450e és 500e amit adnának érte … Valki azt mondja “nem ér sokat , hiába 3070 a GPU,ez csak Notebook GPU”. Ilyenkor bizonytalan vagyok , és nem tudom mi az igazság :sweat_smile: …(amúgy idén márc.31-én vettem) tehát szinte új :smiley:

Igazából akkor ezzel le is zárhatom mert ezzel meg is van oldva :smiley: . De egy nem ide illő kérdés , hol érdemes manapság hirdetéseket feladni ? Mert ez a Jófogás, szerintem egy rakás kaka lett … Szerkesztem a hírdetésem , de semmi változás … Napok mire kikerül valami … (hardveraprón és facén is fent van ) Ezeken kívül kéne valami

Tény, hogy gyengébb, mint az asztali társai, de 20-25%-nál nem sokkal. (megfelelő procival és jól kivitelezett hűtéssel)

Árat nem tudok mondani, hogy mi lenne a reális. 500-ért lehet, hogy érdemes lenne eladnod, mert éledezik a VGA piac és csak rosszabb lesz.

A hardver aprón kívül nem tudok mást ajánlani, az a leglátogatottabb platform, ha valaki informatikai terméket keres használtan. Esetleg még megpróbálhatod valami notebook szalonban, bár azok elég zsiványok.

1 Like

Hardverapró, ahogy fentebb is javasolva van.

Viszont ha az árát nem nézzük, akkor sem lenne érdemes cserélni.
Konkrétan a notid “hülyére veri” a felajánlott gépet.
Plusz abból a táp és a ház is kuka.

zalman

hogy zúznának be finom porrá mindent, amit ők gyártanak -.-

1 Like

Ha nem vagy biztos benne mennyit tud a noti, akkor csinálni kell egy 3D Mark tesztet vagy valami hasonlót és számszerűsítve össze tudod hasonlítani bármi mással.

Valamint ugye nem ritka jelenség a thermal throttling, DE! a piacon lévő notebookok 99% rossz, beszáradt, gyenge minőségű pasztával van szállítva (ez a tömeggyártásnak köszönhető). Ha ezt a rossz pasztát lecserélik egy friss, jó minűségűre (a CPU-n akár TGC-re), akkor a legtöbb esetben megszüntethető a thermal throttling, aminek az eredménye ugye a nagyobb teljesítmény. Nyilván ez némi plussz költséget jelent, de egy 700k kategóriás gépnél az a +10-15 ezer már ne számítson. És olyan szervizbe kell vinni a gépet, ami partnere a gyártónak, hogy a garanciával ne legyenek gondok.

2 Likes